Rondreizen Nepal

Lokale avonturen op het dak van de wereld

Waarom rondreizen in Nepal?

Rondreizen in Nepal is een onvergetelijke ervaring op het dak van de wereld. In dit land vind je een ideale mix van natuurlijke schoonheid, culturele diversiteit, avontuurlijke activiteiten en spirituele verrijking.

De natuur is adembenemend met o.a. de hoogste berg ter wereld; de Mount Everest. Nepal is een ideale bestemming voor avonturiers die een trektocht in de Himalaya willen doen. Daarnaast kun je hier sportieve activiteiten zoals raften ondernemen en wildlife spotten in het Chitwan National Park.

De cultuur is heel divers. Nepal herbergt een rijke verscheidenheid aan culturen, talen en tradities. Tijdens je rondreis kun je lokale dorpen bezoeken, historische tempels en kloosters verkennen en de diverse etnische groepen ontmoeten die in het land leven, zoals de Sherpa’s, Tamangs, Newars en Tharu’s.

Nepal is de geboorteplaats van Gautama Boeddha en heeft een rijke spirituele traditie. Pelgrimstochten naar heilige plaatsen zoals Lumbini (de geboorteplaats van Boeddha), Boudhanath en Swayambhunath in Kathmandu, bieden de mogelijkheid voor spirituele groei en reflectie.

De Nepalese bevolking staat bekend om hun warme gastvrijheid en vriendelijkheid tegenover bezoekers. Je zult vaak hartelijk worden verwelkomd in lokale gemeenschappen en de kans krijgen om hun levenswijze van dichtbij te ervaren.

Kortom, rondreizen in Nepal is een verrijking van je leven.

boeddha beeld in de Himalaya Nepal