Rondreizen in Colombia

Avontuur in 7 verschillende klimaatzones

Waarom rondreizen in Colombia?

Dit immense land in Zuid Amerika heeft maar liefst 7 klimaatzones. Van het regenwoud in de Amazone, weidse graslanden in de Llanos in het oosten  tot een zandwoestijn in het noordoosten; rondreizen in Colombia is een avontuur in uiteenlopende landschappen vol rijke biodiversiteit. Je blijft je verplaatsen naar weer een nieuwe klimaatzone. Het Andes gebergte vormt de ruggengraat van het Latijn Amerikaanse land en loopt van het zuidwesten tot het noordoosten. Hier eindigt de Sierra Nevada de Santa Marta in de Caribische Zee. Dit unieke berggebied is tevens de leefomgeving van Indianen, die nog steeds traditioneel leven. Het contrast is groot met de boeiende steden als Medellin, Cartagena en Bogota, waar gepassioneerd geleefd wordt.

kaartje Colombia ingekleurd

Onze rondreizen in Colombia

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

20-35 jaar
Groepsreis

Wanneer op rondreis naar Colombia?

Colombia is een immens groot land met verschillende klimaatzones. Het is daardoor moeilijk om aan te geven wanneer je het beste op reis kunt naar Colombia. Dit verschilt per regio in Colombia. Het klimaat van Colombia staat onder invloed van de Caribische Zee in het noorden, de Grote Oceaan in het westen en de Andes. Over het algemeen kan gesteld worden dat Colombia het hele jaar door goed te bereizen is. December t/m maart + juli en augustus worden over het algemeen als beste reistijd aangehouden, maar dan is het ook drukker op vele plekken.

  • De beste reistijd is december t/m maart + juli en augustus

Welke talen spreekt men in Colombia?

De officiële taal is Spaans. Met Engels kun je in de grotere steden en in de toeristengebieden steeds beter terecht, maar regelmatig zul je ervaren dat de lokale bevolking alleen Spaans spreekt.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Colombia?

  • Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur later.
  • Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur eerder.

Wat eten en drinken in Colombia?

  • ceviche: vis gemarineerd in citroen, ui en chilipepers, vaak geserveerd met onder meer avocado en mais.
  • Sancocho: een soep gemaakt met meerdere soorten vlees (meestal rundvlees en varkensvlees) samen met banaan, cassave (een soort wortel), aardappelen en een handvol kruiden.
  • Arepa’s: ronde maïzenabroodjes in allerlei soorten en maten. In elke stad in Colombia wordt dit bijgerecht anders gemaakt.

rondreizen-colombia-koffieplukken-travel-around

rondreizen-colombia-medellin-travel-around