Over ons

Alles over Travel Around

Travel Around & Explore the Unknown

Avontuurlijke rondreizen voor nieuwsgierige reizigers tussen de 18 en 39 jaar

Travel Around is opgericht in 2022, maar de mensen achter Travel Around hebben ruim 20 jaar ervaring in in het organiseren van avontuurlijke reizen voor jonge reizigers tussen de 18 en 39 jaar. Travel Around oprichter Ronald Izendooren heeft in 2007 Mambo Reizen omgevormd tot een specialist in avontuurlijke jongerenreizen en daar jarenlang leiding aan gegeven. Het besef dat het beter en duurzamer kan, maakte dat Ronald in 2019 besloot zelf een reisorganisatie op te zetten. Corona gooide roet in het eten, maar hier is alsnog Travel Around!    

Onder het motto ‘Explore the Unknown’ organiseren wij avontuurlijke rondreizen voor nieuwsgierige reizigers tussen de 18 en 39 jaar, die buiten hun comfortzone durven te reizen, in contact met de lokale bevolking, de natuur en nog onbekende andere jonge reizigers. Stel je open voor het onverwachte! Je krijgt er herinneringen voor het leven voor terug.

Wij brengen je graag samen met reizigers die zich in dezelfde levensfase bevinden en dus ongeveer even oud zijn als jij. Samen ga je het avontuur aan, onder begeleiding van een lokale reisbegeleider. We willen jou graag echt in contact brengen met het land zelf. In onze ogen kan dat het beste met een local, die met trots zijn/haar land aan jou laat zien, in contact brengt met lokale mensen, de cultuur laat ontdekken, de culinaire hoogstandjes laat proeven én die weet wat echt de mooiste plekken van het land zijn. Maar dat betekent niet dat je altijd alles samen met de groep moet doen. Voel je vrij om je eigen plan te trekken en zelf op ontdekking te gaan. Graag zelfs. Explore the Unknown!

Onze missie: we verbinden jonge reizigers met lokale culturen, ongerepte natuur én met elkaar.

Onze visie: verklein de negatieve en vergroot de positieve impact van toerisme. Bewust reizen kan een positieve bijdrage leveren aan cultuurbehoud, lokale werkgelegenheid en natuurbescherming.

Onze motivatie: wij delen graag onze passie voor reizen met jou. Dat kan zorgen voor levens veranderende ervaringen. Reizen opent je ogen. Wanneer je vrolijke lokale mensen uit totaal andere culturen ontmoet of een hike maakt door een adembenemend mooi natuurgebied, besef je dat er zoveel meer is dan je leven in Nederland. Tijdens reizen leer je van andere culturen en realiseer je je hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar de wereld is. Onderweg ontmoet je andere mensen, die je in je dagelijks leven niet zo snel zou ontmoeten. Vaak zorgt dit voor onvergetelijke herinneringen en mooie vriendschappen. Reizen verrijkt je leven en verruimt je blik op de wereld, maar reis bewust en met mate. Wij voelen ons verantwoordelijk om onze reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dat is een zoektocht met steeds weer nieuwe inzichten. Ga mee op weg naar een betere wereld.

Travel-Around-rondreis-Albanie-meisje-bergen

rondreis-vietnam-over-ons-ronald-izendooren-oprichter-travel-around

rondreis-vietnam-halong-bay-kajakken-travel-around

rondreis-peru-machu-picchu-travel-around

Onze reisfilosofie

Reis buiten je comfortzone, in contact met de lokale bevolking, wilde natuur en onbekende solo reizigers.

Travel-around-compass-tourleader

Op avontuur met een lokale tourguide

Reis in het ritme van het land met een lokale tourguide. Bekijk de bestemming door zijn/haar ogen en proef de cultuur.

Onze lokale tourguides zijn jong van geest en kijken ernaar uit om jou mee te nemen naar de mooiste plekken buiten de gebaande paden. De lokale cultuur ontdekken kan in onze ogen het beste samen met lokale mensen. Onze tourguides spreken de lokale taal en kunnen je daardoor gemakkelijk in contact brengen met andere locals, die vaak geen Engels spreken. Een land leren kennen doe je vaak ook door het letterlijk te proeven. Liefde voor het land gaat door de mond. Je tourguide neemt je mee naar echt lokale restaurants, waar je zelf waarschijnlijk voorbij zou lopen.

travel-around-rondreizen-jongeren-surfen-meiden

Met reizigers van je eigen leeftijd

Gezamenlijke reisbeleving creëert nieuwe vriendschappen tussen jou en andere reizigers, die ongeveer net zo oud zijn als jij.

Iedereen die op reis gaat vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Vele backpackers gaan solo op reis en maken nieuwe vrienden op de bestemming. Travel Around brengt jonge reizigers samen, die zich in dezelfde levensfase bevinden. We hanteren (flexibele) leeftijdsgroepen. Naarmate er meer mensen boeken maken we de leeftijdscategorie specifieker. De eerste boekers zetten daarbij de toon. Ons doel is de leeftijdsverschillen zo klein mogelijk te maken, zodat je samen reist met andere reizigers die dezelfde interesse hebben en in zich in dezelfde levensfase bevinden. De reizen van Travel Around hebben een minimum en een maximum aantal deelnemers. We reizen in kleine groepen met veel individuele vrijheid, met alle mogelijkheden om vele gezellige momenten te beleven met je medereizigers.


travel-around-local-met-kind

In contact met echte locals

Onvergetelijke momenten ervaar je wanneer je echte lokale mensen ontmoet. Je wordt gastvrij ontvangen met een lach.

Eén van de leukste elementen van reizen is het ontmoeten van mensen uit totaal andere culturen. We nemen je graag mee naar plekken buiten de gebaande paden, waar je in contact komt met echte locals. Eet bij locals thuis of proef streetfood bij een eetstalletje en maak een praatje. Wil je weten hoe het is om primitief te leven in een lokale community? Tijdens sommige Travel Around reizen ontmoet je stammen, die hun tradities in ere houden. Je bezoek draagt bij aan het behoud van eeuwenoude culturen.

travel-around-rondreizen-jongeren-kayakken-zrmanja-kroatie

In actie in ongerepte natuur

De beste manier om natuur te ontdekken is te voet, per fiets, kayak of raft. Ontdek plekken waar je anders nooit zou komen.

Wij houden van natuur en zijn altijd op zoek naar verborgen paradijsjes. Soms moet je moeite doen om op die plekken terecht te komen. Daarbij verleg je regelmatig je eigen grenzen. Eenmaal daar wordt je beloond met een spectaculair uitzicht, een verfrissende douche onder een waterval, een fijn verblijf of iets magisch dat je nog nooit ervaren hebt. De activiteiten die we tijdens onze rondreizen doen, hebben meestal als doel om de mooiste plekken te ontdekken, die door de massatoeristen overgeslagen worden. Die bijzondere plekken hebben we dan helemaal voor onszelf!

Onze reizigers

De rondreizen van Travel Around trekt jonge & nieuwsgierige reizigers aan met een flexibele reisinstelling. Ben je positief ingesteld, sta je open voor het onverwachte, ben je open minded, sportief en wil je leren van andere culturen? Check! Dan ben jij een echte ‘Traveler’.

Het maakt niet uit of je als solo reiziger meegaat of samen met een vriend of vriendin boekt. Iedereen staat open voor elkaar en het onverwachte. Samen ga je het avontuur aan en maakt herinneringen voor het leven. Ongeveer 70% van onze reizigers boekt de rondreis alleen. Dat is niet omdat ze geen vrienden hebben. Vaak is het een bewuste keuze omdat vrienden thuis andere reisinteresses hebben of omdat je graag nieuwe mensen leert kennen.

Sri_lanka-rondreis-pidurangala-rock-travel-around

over-ons-carlijn

Carlijn

“Daag mij maar uit”

Ik hou van uitdagingen en ben fanatiek. Vaak verras ik mijzelf en ontdek dat ik mijn eigen grenzen weer eens verlegt heb. Het leukste is om nieuwe uitdagingen aan te gaan met onbekende mensen. Zo heb ik al vele solo reizen in allerlei groepen gemaakt.

Reiziger in: Zweden, Indonesië

over-ons-mark-met-locals

Mark

“Altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten”

Ik ben altijd bezig met mensen. In mijn werk en op reis. Op reis wil hij graag nieuwe mensen leren kennen. Andere reizigers, maar ook mensen uit andere culturen. Daarom is met een groep reizen ideaal. Je leert nieuwe mensen kennen, maar kunt ook gemakkelijk mensen uit andere landen ontmoeten.

Reiziger in: Sri Lanka, Albanië

rondreis-thailand-drijvend-hotel-meisje-travel-around

Sophie

“Contact met mensen uit andere culturen vind ik het allerleukst”

Het mooiste aan reizen vind ik het ontmoeten van mensen die je in je dagelijks leven nooit zou tegenkomen. Het is soms zo verhelderend om met mensen uit totaal andere culturen te praten over het dagelijks leven. Het opent je ogen.

Reiziger in: Peru, Thailand

Onze lokale tourguides

Wij werken met lokale reisbegeleiders, die jou in contact brengen met andere locals, de lokale cultuur en de culinaire hoogstandjes van het land. Een land echt leren kennen werkt in onze ogen het beste met een lokale tourguide.

Onze lokale tourguides zijn jong en enthousiast. Zij zijn er trots op om jou zijn/haar land te mogen laten zien. We vinden het belangrijk dat onze tourguides niet veel ouder zijn dan onze reizigers en geven lokale jongeren graag de kans om een toekomst op te bouwen in het toerisme. Onze tourguides worden begeleid vanuit de lokale partners waarmee wij samenwerken, maar wij verzorgen ook (online) trainingen over onze manier van reizen en omgang met onze reizigers.

rondreis-vietnam-hue-travel-around

over-ons-laura

Laura

Tourguide in: Colombia

Laura is een gepassioneerde Colombiaanse met een ruime ervaring in het begeleiden van reizen. Zij werkte als tourguide in vele Zuid Amerikaanse landen, maar vond haar passie pas echt toen zij zelf reizen ging organiseren in Colombia. Niks liever wil zij haar land aan jou laten zien. Vamos!

over-ons-kelly-portugal-tourguide

Kelly

Tourguide in: Portugal

Kelly was werkzaam als tolk toen ze ontdekte dat het avontuur met een groep reizigers haar meer plezier en passie gaf. Na een tijdje in Duitsland gewoond en gewerkt te hebben is ze nu weer in haar geliefde Portugal en vind niks leuker om op een persoonlijke en alternatieve manier haar land aan jou te laten zien.

over-ons-rene

René

Tourguide in: Kroatië

René is een Kroatische outdoor instructeur. Kayakken, fietsen, hiken… waar actie is, is René. Maar hij weet je ook ontzettend veel te vertellen over de cultuur van Kroatië en leidt je moeiteloos rond in oude steden. René kent ook de best plek om traditionele Peka te eten. Je moet daarvoor wel even naar de top van een berg klimmen. Uiteraard!

De oprichter van Travel Around

Ronald Izendooren

Hij was 19 jaar toen hij zijn eerste reis begeleidde. De eerste stap in de reiswereld. Nadat Ronald zijn studie toerisme in Breda afrondde, begon hij als hoofd van de afdeling reisleiding bij Vinea Vakanties en later maakte hij de overstap naar Mambo Reizen, waar hij 15 jaar de leiding had. 

Met al die jaren (reis)ervaring ontwikkelde Ronald een eigen visie op reizen en hoe je zo duurzaam mogelijk kunt reizen. Zijn drive is om reizigers levensveranderende ervaringen te laten beleven tijdens de reizen die hij bedacht heeft. Ronald heeft vele landen bezocht en heeft een internationale vriendenkring opgebouwd met wie hij nu samenwerkt om jou de mooiste reiservaringen te geven. Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan nu Travel Around opgericht is. Hij kan niet wachten op voor jou een onvergetelijk reisavontuur te organiseren.

rondreis-sri-lanka-reisexpert-ronald