Backpacken voor beginners

De mooiste en voordeligste backpack reizen. Kies voor avontuur.

Op Avontuur: Backpacken voor Beginners

Ben je klaar om de wereld te verkennen, buiten de gebaande paden te treden, nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke avonturen te beleven? Backpacken is de perfecte manier voor beginners om de reis van hun leven te beginnen. Backpacken is dé manier om voordelig de schoonheid van onze planeet te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en in contact te komen met andere culturen. Het avontuur wacht op jou. Maar als beginnende backpacker vind je alleen op reis gaan waarschijnlijk ook wel spannend. Wij helpen jou graag op weg. Onze backpack reizen zijn bedoelt om je wegwijs te maken in de wereld van het backpacken, je in contact te brengen met andere backpackers en je mee te nemen naar plekken waar je zelf nooit zou komen. Na je backpack reis met Travel Around kun je je eigen weg gaan of samen met reizigers die je ontmoet hebt je weg vervolgen. De vrijheid tegemoet!

Waarom Backpacken?

Backpacken gaat verder dan alleen reizen; het is een levensstijl vol vrijheid en ontdekking. Met slechts een rugzak gevuld met het essentiële, heb je de flexibiliteit om nieuwe culturen te omarmen, adembenemende landschappen te verkennen en unieke ervaringen op te doen. Het is de ultieme manier om los te breken van de dagelijkse sleur en je horizon te verbreden.

Backpacken met Travel Around

Ga je in je eentje backpacken of samen met een vriend(in)? Waarschijnlijk wil je graag andere reizigers ontmoeten. Met Travel Around kun je je backpack avontuur starten met een georganiseerde backpackreis. Ideaal om te wennen aan het backpackleven. Meerdere backpackers ontmoeten elkaar in een gezellig hostel, waar het avontuur start. Het idee is dat je op de bekendere backpacklocaties alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt en dat wij je meenemen naar plekken waar je anders nooit zou komen. Die avonturen beleef je juist samen en vaak in contact met locals. Er is geen reisleider die je aan het handje meeneemt. Dat geeft jou juist de vrijheid om je eigen plan te trekken. Maar op de momenten dat het nodig is, is er wel een lokale gids uit de omgeving waar je op dat moment bent. Bijvoorbeeld tijdens een jungleverblijf in the middle of nowhere. Al het vervoer is geregeld. Daar hoef je zelf niet over na te denken. En goed (ook voor je ouders) om te weten, in ons lokale Travel Centre staat een team klaar voor reisadvies en hulp. Ook is er een whatsappgroep waar je contact kunt houden met andere reizigers. Daarnaast is Travel Around 24/7 bereikbaar in dringende gevallen.

backpacken thailand meisje op het strand travel around

backpacken Thailand groep met rugzakken Travel Around

backpacken Thailand kampvuur op strand Koh Kye Travel Around

Topbestemmingen voor Backpackers

 1. Zuidoost-Azië: Duik in de bruisende markten van Bangkok, verken de tempels van Angkor Wat en ontspan op de prachtige stranden van Bali. Zuidoost-Azië biedt een smeltkroes van culturen en adembenemende natuurlijke schoonheid.
 2. Zuid-Amerika: Trek door de betoverende regenwouden van de Amazone, ontdek de Inca-ruïnes van Machu Picchu in Peru en dans de samba in de straten van Rio de Janeiro. Zuid-Amerika is een continent vol diversiteit en avontuur.
 3. Europa: Van de adembenemende fjorden van Noorwegen tot de historische straten van Rome, Europa biedt backpackers een schat aan culturele ervaringen en indrukwekkende landschappen.

backpacken Thailand meisje met hoed en rugzak in Bangkok Travel Around

Backpacken voor Beginners – Ontdek de Wereld Stap voor Stap

Waar te Beginnen?

 1. Kies de juiste Backpack: Begin met een goede backpack, niet te groot maar groot genoeg voor al je benodigdheden. Investeer in lichtgewicht en duurzame gear, zoals een compacte slaapzak en een stevige reisrugzak. Minimalisme is de sleutel. Kies zorgvuldig je benodigdheden en zorg voor een lichte, maar efficiënte rugzak.
 2. Reis licht en Slim: Less is more bij backpacken. Maak een checklist van essentiële items en vermijd overbodige bagage. Denk praktisch en bespaar ruimte voor souvenirs.
 3. Bestemmingen voor Beginners: Kies beginner-vriendelijke bestemmingen. Zuidoost-Azië, met zijn vriendelijke sfeer en betaalbare opties, is perfect voor eerste backpack ervaringen.

Budgetvriendelijk Backpacken

 1. Goedkope Accommodaties: Hostels, guesthouses en homestays zijn ideale betaalbare opties. Doe vooraf onderzoek en lees reviews om de juiste keuzes te maken.
 2. Voordelig Eten: Proef lokale gerechten op straatmarkten en eetgelegenheden voor een authentieke ervaring zonder je budget te overschrijden.
 3. Openbaar Vervoer: Bespaar op transportkosten door gebruik te maken van lokaal openbaar vervoer. Het is niet alleen voordeliger, maar geeft je ook de kans om het land van dichtbij te ervaren.

Veiligheid en Zekerheid

 1. Reisverzekering: Zorg voor een goede reisverzekering die medische kosten en eventuele annuleringen dekt.
 2. Bewaar Belangrijke Documenten: Maak kopieën van paspoorten, visa en belangrijke documenten. Bewaar deze op verschillende plekken, zodat je ze niet allemaal kunt verliezen.
 3. Wees Alert op Omgeving: Vertrouw op je instinct en wees bewust van je omgeving. Reis in groepen als dat veiliger aanvoelt en vermijd riskante gebieden.

Met deze beginnersgids ben je klaar om de wereld van backpacken te betreden. Pak je rugzak, omarm het avontuur en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Het avontuur roept, en jij bent er klaar voor!

rondreis-peru-blond-meisje-machu-picchu-travel-around

backpacken thailand tuktuk rijden chiang mai travel around