Solo reizen in een groep

alleen op reis samen met gelijkgestemde reisgenoten

Solo reizen in een groep – alleen op reis en toch samen met andere reizigers

Solo reizen in een groep is een unieke ervaring die het beste van twee werelden combineert: de vrijheid van zelfstandig reizen en de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen. Tijdens een solo reis van Travel Around reis je samen met gelijkgestemde reisgenoten, maar zonder reisleider. We organiseren je verblijf, je vervoer van plek naar plek en activiteiten die je echt niet mag missen. Juist door samen het avontuur aan te gaan kun je plekken bezoeken waar je anders niet zo snel zou komen. En op de plekken waar alle reizigers komen ben je volledig vrij om je eigen gang te gaan.

Waarom Solo reizen?

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om solo te gaan reizen, de vrijheid tegemoet. Solo reizigers houden van vrijheid, avontuur en willen graag andere reizigers ontmoeten.
Solo reizen kun je zien als backpacken maar dan voor reizigers die van iets meer comfort houden. Zo verblijf je in een hotel in plaats van een hostel. Maar in hotels is het vaak lastiger om contact te maken met andere solo reizigers.

Solo reizen in een groep met Travel Around

Tijdens onze solo reizen brengen we reizigers samen in een kleinschalige groep. Je ontmoet je medereizigers in het eerste hotel en samen ga je op avontuur. Er is geen reisleider. Wel wordt alles geregeld qua vervoer. Zo wordt je vaak opgehaald in je hotel en naar een trein of busstation gebracht. Bij aankomst op de volgende plek volgt er weer een transfer naar je hotel.

Wij organiseren activiteiten die je zelf als reiziger minder snel zou doen. Zo nemen je mee naar afgelegen bergdorpen voor overnachtingen bij locals thuis of organiseren foodtours om je het land letterlijk te laten proeven. De hoogtepunten van je reisbestemming kun je zelf wel bezoeken. Daar heb je ons niet voor nodig.

Vooraf kun je kennismaken met je reisgenoten via een groepsapp. Ook handig tijdens de reis om foto’s en tips uit te wisselen.

rondreis-peru-blond-meisje-machu-picchu-travel-around

backpacken Thailand kampvuur op strand Koh Kye Travel Around

Onze Solo reizen

Deze solo reizen zijn ideaal om je eigen reisavontuur samen te stellen. Je kunt kiezen uit meerdere reisonderdelen die je ook kunt combineren.

Wat is het verschil tussen een groepsreis en een solo reis?

Bij zowel groepsreizen als solo reizen brengen we reizigers bij elkaar en ga je je samen op avontuur. Toch zijn er verschillen:

Reisbegeleider: bij een groepsreis reist er een (lokale) reisbegeleider mee tijdens je rondreis. Deze reisbegeleider neemt je mee op activiteiten en excursies en regelt alles voor je gedurende de reis. Ook bewaakt hij/zij het groepsproces. Tijdens een solo reis reist er geen reisbegeleider mee. Je reist dus veel zelfstandiger van plek naar plek. Wel ontmoet je regelmatig een lokale gids tijdens een excursie of activiteit.

Keuzevrijheid: een solo reis draait om vrijheid. Het is leuk om andere reizigers te ontmoeten, maar je hoeft niet alles met de groep te doen. We organiseren alleen excursies en activiteiten die je anders niet zou kunnen doen, maar die excursies die je makkelijk zelf kunt doen zijn niet inbegrepen. Er zijn veel vrije momenten in het programma die je zelf kunt invullen.

Kortere en langere routes: tijdens een groepsreis reis je vaak volgens een vast reisprogramma. Tijdens een solo reis zijn er meer keuzes om zelf je route samen te stellen. Zo kun je vaak kiezen voor de gehele route of een deel van de route of zijn er mogelijkheden om je reis te verlengen met een ander avontuur.

Topbestemmingen voor Solo reizigers

  1. Zuidoost-Azië: Duik in de bruisende markten van Bangkok, verken de tempels van Angkor Wat en ontspan op de prachtige stranden van Bali. Zuidoost-Azië biedt een smeltkroes van culturen en adembenemende natuurlijke schoonheid.
  2. Zuid-Amerika: Trek door de betoverende regenwouden van de Amazone, ontdek de Inca-ruïnes van Machu Picchu in Peru en dans de samba in de straten van Rio de Janeiro. Zuid-Amerika is een continent vol diversiteit en avontuur.
  3. Europa: Van de adembenemende fjorden van Noorwegen tot de historische straten van Rome, Europa biedt backpackers een schat aan culturele ervaringen en indrukwekkende landschappen.

backpacken Thailand meisje met hoed en rugzak in Bangkok Travel Around