Thailand

Waarom rondreizen in Thailand?

Thailand is het populairste vakantieland buiten Europa. Hoewel er veel toeristen uit de hele wereld komen, zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden voor een buiten de gebaande paden rondreis Thailand. Het massatoerisme concentreert zich op een aantal plekken en daarbuiten kun je genoeg authentieke belevingen meemaken.

Hoewel Thailand toeristisch goed ontwikkeld is, zijn hier volop mogelijkheden voor een prachtige rondreis. Wij bieden in Thailand rondreizen aan voor beginnende reizigers, die nog nooit in Thailand zijn geweest. Maar ook verrassend duurzame reizen voor reizigers met reiservaring. Je zult ervan opkijken hoeveel goede initiatieven er zijn om op een positieve manier het toerisme op een duurzame manier te ontwikkelen. We willen je graag laten zien, proeven en voelen dat het de reisbeleving verhoogt als je deze initiatieven bezoekt tijdens deze rondreis.

Onze rondreizen in Thailand

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-35 jaar
Backpacken, Solo Reizen

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-35 jaar
Backpacken, Solo Reizen

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-35 jaar
Backpacken, Solo Reizen

Wanneer naar Thailand?

Thailand heeft een tropische klimaat met temperaturen rond de 30 graden en kent drie seizoenen, het droge seizoen (november – februari), warme seizoen (maart – juni) en groene seizoen (juli – oktober). Op rondreis in Thailand kan het hele jaar door. Elk seizoen heeft voor en nadelen.

Welke talen spreekt men in Thailand?

Thais is de officiële taal. Je kunt prima met Engels terecht, zeker in de toeristische gebieden.

Hoe kun je betalen in Thailand?

De lokale valuta is de Baht (THB). 1 Baht is ongeveer € 0,03. Je kunt overal pinnen in de lokale valuta. Je creditcard wordt op veel plekken geaccepteerd.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand?

  • Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later.
  • Tijdens onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

Wat eten en drinken locals in Thailand?

  • Pad Thai: het bekendste Thaise wokgerecht, bestaande uit noodles, eieren en vlees of vis
  • Tom Yam Kung: pittige en zure soep met garnalen
  • Mussaman curry: milde curry met ingrediënten die niet? vaak in Thailand gebruikt worden
  • Saengsom whiskey: populairste Thaise sterke drank, maar is eigenlijk geen whisky maar rum

Voorbereiding op je reis naar Thailand

Wanneer je een rondreis Thailand boekt wil je natuurlijk goed voorbereid op reis gaan. Natuurlijk geven wij je vanuit Pura Vida Travel de nodige informatie, tips en tricks zodat je optimaal kunt genieten van je Thailand rondreis. Hieronder vind je de meeste antwoorden op de vragen die je hebt. Staat je vraag er niet tussen? Bel, app of mail ons. We staan je graag te woord.

Om Thailand te kunnen bezoeken heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na binnenkomst in het land. Je hebt geen visum nodig als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft. Wel vraagt de immigratie om gegevens in te vullen op een formulier of in een app.

Wij organiseren avontuurlijke rondreizen, waarbij we ons regelmatig verplaatsen. Soms is dit per privébus, maar we reizen ook per trein. Om onnodig gesleep met je rolkoffer (wieltjes gaan kapot) te voorkomen raden wij je sterk aan te reizen met een backpack. Een goede backpack steunt op je heupen en maakt het gewicht daarmee een stuk lichter. Ook heb je je handen vrij als je met je bagage loopt. Daarnaast is een backpack ook makkelijker te vervoeren. Wij raden het reizen met koffers of een reistas af. Hou er rekening mee dat niet alle wegen geschikt zijn voor deze wieltjes en je dus regelmatig je koffer moet tillen.

Nog een tip: koop een flightbag met een slotje en doe deze om je backpack als je gaat vliegen. Het handigste is een gecombineerde regenhoes/flightbag. Als het regent kun je je backpack daarmee droog houden.

Ervaringen & reviews

Waarom is de rondreis starten in Chiang Mai een goed idee?

Onze Thailand expert Ronald Izendooren

In 2019 kwam ik voor de tweede keer in Thailand. In Bangkok aankomen vind ik altijd wel weer even wennen; de grote drukte, hitte en het altijd vastzittende verkeer. Toch is het ook een leuke stad om een paar dagen te zijn en het voelt niet zo massaal aan als het is (10 miljoen inwoners). De stad bruist en elke keer ontdek je weer nieuwe leuke plekken. Chiang Mai, in het noorden van Thailand, is de tweede stad van Thailand, maar is niet te vergelijken met Bangkok. Hier leven ‘slechts’ anderhalf miljoen inwoners. Het relaxte karakter van deze stad en het milde klimaat maakt het een prettige plek om te acclimatiseren in Thailand. Vanuit Chiang Mai zit je snel in de natuur en de onbewoonde wereld, waar alleen minderheden communities diep verscholen in de bergen leven. Er zijn volop mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. De meeste toeristen starten hun rondreis in Bangkok en reizen daarna naar Chiang Mai om het noorden te verkennen om vervolgens naar het zuiden te gaan om te genieten van de stranden op de eilanden. Dan reis je heen en weer. Door je rondreis in Chiang Mai te starten begin je in het noorden en zak je langzaam af richting het zuiden van Thailand en kom je in Bangkok als je al helemaal gewend bent aan het Thaise klimaat en de lokale cultuur.

rondreizen-thailand-kayak-travel-around

★★★★★

Perfecte afwisseling tussen inspanning en ontspanning

Raften op een wilde rivier, trekking en overnachting bij lokale minderheden en als absoluut hoogtepunt het verblijf in Cardamom Tented Camp in Cambodja.