Rondreizen in Zweden

Op avontuur in de Zweedse Wildernis

Waarom rondreizen in Zweden?

Zweden is zo’n intens groot land vol met wilde natuur. Zowel in de zomer als in de winter is rondreizen in Zweden één groot avontuur. In de zomer zijn de dagen lang en is het weer vaak aangenaam. In de winter zijn de dagen kort, maar wordt je betoverd door het magische noorderlicht.

Wij nemen je graag mee naar de mooiste plekken van Zweden middenin de wilde natuur. Ga mee met een hondensledetocht in Zweeds Lapland en voel de enorme sensatie wanneer je voor het eerst het noorderlicht ziet. Dat beeld staat op je netvlies gebrand.

rondreis-zweden-lapland-husky-travel-around

Wanneer rondreizen in Zweden?

Zweden is een fantastische reisbestemming in zowel de zomer als de winter. Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. In het noorden van Zweden wordt het rond die datum helemaal niet donker. Rond 21 december wordt het juist helemaal niet licht. Beide fenomenen zijn bijzonder om mee te maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn de zomers in Zweden aangenaam en vaak zonnig. In het oostelijke deel van Lapland kan het zomaar 25 graden worden in de zomer. Juni, juli en augustus zijn perfecte maanden voor een rondreis Zweden in de zomer. De winters zijn lang en koud. Vanaf december ligt er meestal voldoende sneeuw. Wij raden aan om in februari en maart naar Zweeds Lapland te gaan. De dagen worden al wat langer, maar er is nog steeds veel sneeuw en je hebt grote kans om het noorderlicht te zien. De Zweden zelf gaan het liefst in maart naar Lapland om te genieten van de wilderniss, het noorderlicht en alle activiteiten. Het is dan al geen hoogseizoen meer.

  • De beste reistijd in de zomer is juni t/m augustus
  • De beste reistijd in de winter is december t/m maart

Welke talen spreekt men in Zweden?

De officiële taal is het Zweeds. Voor ons een nauwelijks te verstane en te lezen taal. De meeste Zweden spreken prima Engels.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Zweden?

  • Er is geen tijdverschil tussen Zweden en Nederland

Wat eten en drinken in Zweden?

  • Fika: de Zweden houden van zoetigheden. Fika is iets heel belangrijks. Bij de koffie iets lekkers erbij. Bijvoorbeeld een Selma en kanelbullar
  • Pyttipanna: eenvoudiger Zweeds eten dan Pyttipanna bestaat waarschijnlijk niet. Dit eenpansgerecht is een combinatie van kleine stukjes aardappel, gesnipperde uien en stukjes vlees
  • Knäckebröd: De gemiddelde Zweed eet 5,5 kilo knäckebröd per jaar. Letterlijk betekent het afbreekbrood.
  • Köttbullar: de Zweedse balletjes. Je kent ze van Ikea, maar in Zweden smaken ze toch weer net wat anders.

lustrumreis-lapland-travel-around

rondreis-zweden-fika-travel-around