Rondreizen in Tsjechië

Verrassend mooie natuur bereikbaar per trein

Waarom rondreizen in Tsjechië?

Tsjechië is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een rondreis. In minder dan 12 uur reizen per trein sta je al middenin Boheems Zwitserland, een bijzonder natuurgebied in het westen van Tsjechië. Hier ontdek je zandstenen rotspilaren en diepgroene bossen. Perfect voor het maken van mooie hikes.

Wanneer je aan rondreizen in Tsjechië denkt, kun je Praag eigenlijk niet overslaan. Ben je al eens in Praag geweest? Nog niet? Je kunt je reis verlengen met een paar dagen Praag.

kaartje tsjechie

Rondreizen in Tsjechië

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-35 jaar
Groepsreis

Wanneer rondreizen in Tsjechië?

Tsjechië ligt ten oosten van Duitsland op ongeveer dezelfde hoogte als Nederland. Het klimaat is vergelijkbaar met Nederland, al heeft Tsjechië een landklimaat. In de winter ligt er op vele plekken sneeuw en kun je in Tsjechië perfect skiën. In het voorjaar, wanneer de sneeuw gesmolten is, wordt de natuur prachtig groen en kun je perfect hiken. Toch is de beste tijd om naar Tsjechië te reizen in de zomermaanden. Dan zijn de temperaturen aangenaam en heb je het meeste kans op zon.

  • De beste reistijd is juni t/m september

Welke talen spreekt men in Tsjechië?

De officiële taal is het Tsjechisch. Voor ons een nauwelijks te verstane en te lezen taal. Veel, met name jonge, Tsjechen spreken prima Engels. Ook wordt er redelijk goed Duits gesproken.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Tsjechië?

  • Er is geen tijdverschil tussen Tsjechië en Nederland

Wat eten en drinken in Tsjechië?

  • BIER: Tsjechië is een echt bierland. Pils komt oorspronkelijk uit Pilsen. In Tsjechië koop je een biertje nog steeds voor een prikkie. En dan krijg je een lekkere pul
  • Svíčková: veel Tsjechische gerecht zijn gebaseerd op veel vlees en aardappelen. Er wordt in Tsjechië voor de grap ook wel gezegd dat je pas een goede vrouw bent als je svíčková kan maken. De maaltijd kun je vertalen als rundvlees in roomsaus met knoedels.
  • Česnečka: knoflooksoep. Hou wel rekening met je reisgenoten.

rondreis-tsjechie-hiken-natuur-travel-around

rondreis-tsjechie-bierproeverij-travel-around

rondreis-tsjechie-kalkstenen-rotsformatie-boheems-paradijs-travel-around