Rondreis in Nepal voor jongeren

Besneeuwde bergpieken, gastvrije locals en wildlife

Deze Nepal rondreis draait om verbinding, schoonheid en uitdaging. Reis samen met reizigers van je eigen leeftijd af naar Nepal en kom ik contact met vriendelijke Nepalezen. We genieten van de overweldigende natuur en cultuur van het land, maar geven ook terug aan de lokale bevolking. Zo help je jonge monniken bij hun dagelijkse werkzaamheden in het Boeddhistische klooster en steek je je handen uit de mouwen bij een kleinschalig boerenproject. Een Nederlandse reisbegeleider, die in Nepal woont, neemt je mee naar de meest bijzondere plekken van Nepal. Zelfs naar een dorp die je niet op Google Maps kunt vinden. Pure ontmoetingen met locals beleef je het beste op de meest afgelegen plekken. Vanuit dit dorp maken we een trekking in de Himalaya en dompelen we ons onder in het lokale leven in het kleine bergdorp.

Natuurlijk slaan we de plekken die je gezien moet hebben niet over. In de Kathmandu vallei bezoeken we heilige plekken als Swayambhunath en Pashupatinath. In Chitwan National Park gaan we tijdens een walking safari op zoek naar Indische neushoorns, Bengaalse tijgers en Aziatische olifanten  Ook bezoeken we een NGO die zich inzet tegen olifantenritjes door toeristen.


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-35 jaar
Min. 5 - max 20 reizigers
Nederlandse reisbegeleider die woonachtig is in Nepal
16x Overnachting in hostels, homestay en hotel
Verblijf in dorms en meerpersoonskamers. Privé kamers op aanvraag
5x Ontbijt, 6x lunch en 4x diner
Lokaal vervoer per openbaar vervoer en met minibusjes
 • Bezoek aan Swayambhunath en Pashupatinath in Kathmandu vallei
 • Sunrise hike naar Sarangkot, boottocht op Fewa Lake en een bezoek aan de Peace Pagoda
 • Een dag jonge monniken helpen in het Hemja Monastery
 • 3-daagse Himalaya trekking vanuit Ruma
 • Bezoek aan lokaal boerenproject en Nepalese kookworkshop
 • Walking Safari in Chitwan National Park
 • Bezoek aan NGO Stand Up 4 Elephants

Jullie #NepalTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Nepal

Dag 1 t/m 3 | Kathmandu

Dag 1: ontmoet je reisgenoten op de airport en vlieg je vanuit Nederland met een overstap in Istanbul, Qatar of India naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Dit is een nachtvlucht met overstap. Je komt de volgende dag aan in Kathmandu. De vermelde reissom is inclusief vlucht, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf je vlucht te boeken. Vertrek dan op deze dag uit Nederland en arriveer op dag 2.

Dag 2:  na aankomst in Kathmandu ontmoet je je Nederlandse reisbegeleider. Hij neemt je mee naar het hostel in Kathmandu. Hier word je gastvrij ontvangen met een korte welkomstceremonie. De rest van de dag is er ruimte om te acclimatiseren. Verken op eigen gelegenheid de hoofdstad van Nepal. Je kunt naar het Durbar Square, de bekendste trekpleister van de hoofdstad. Naast het paleis vind je hier zo’n 50 tempels. Je staat meteen met twee benen in Nepal.

Dag 3: je eerste overnachting in Nepal zit erop. Vandaag gaan we de Kathmandu vallei verkennen. In het hart van Nepal vind je de drie grootste steden van het land, verschillende kleine dorpjes en prachtige tempels en stoepa’s. De aardbeving van 2015 heeft een spoor van verwoesting achtergelaten, maar langzaam maar zeker worden tempels opgebouwd. We beginnen bij misschien wel de bekendste stupa Swayambhunath, gelegen op een heuveltop ten westen van Kathmandu. De iconische witte koepel en de ogen van Boeddha trekken pelgrims en toeristen aan, en de aanwezigheid van speelse apen voegt een levendige sfeer toe. Hierna bezoeken we de Pashupatinath Tempel. Deze hindoeïstische tempel is gewijd aan de god Shiva en is gelegen aan de Bagmati-rivier. Hier vinden vaak hindoe rituelen plaats, zoals crematieceremonies.

Kathmandu
Kathmandu

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam - Kathmandu v.v. + airporttransfer
2x Overnachting in hostel in Kathmandu
Verkennen Kathmandu valleiDag 4 t/m 6 | Pokhara

Dag 4: we verlaten de hoofdstad van Nepal en stappen op de bus naar Pokhara. Ondanks dat de busreis zo’n 7 uur duurt verveelt het geen moment. Een waanzinnig mooi landschap trekt voorbij en langzaam zie je de besneeuwde Himalaya toppen opdoemen. In Pokhara checken we in bij een gezellig hostel. Deze stad is de gateway tot de Himalaya voor vele reizigers. Daardoor hangt hier een ontspannen en ook (gezonde) gespannen sfeer. Adventure waits!

Dag 5: vroeg opstaan! We maken vanmorgen een Sunrise hike naar Sarangkot. Hier kunnen we op een heldere dag prachtige Himalaya bergtoppen als de Annapurna 1 (8091m) spotten. Je kijkt hier naar het dak van de wereld. ’s Middags maken we een boottocht op het prachtige Fewa Lake. Dit heldere meer is omgeven door besneeuwde bergtoppen. Je kijkt je ogen uit. Aan de overkant van het meer ligt de World Peace Pagoda, een boeddhistische stoepa gelegen op een heuvel. Dit is één van de 80 vredespagoda’s die door een Japanse monnik over de hele wereld zijn gebouwd. Het is een indrukwekkend gebouw, met een nog een veel indrukwekkender uitzicht.

Dag 6: ben jij nieuwsgierig naar Boeddhisme en het leven van monniken? We gaan vandaag langs bij Hemja Monastery. Dit is een boeddhistisch klooster, waar we een dag de jonge monniken gaan helpen en kunnen leren over hun geloofsovertuiging. Deze jongeren hebben een heel ander leven dan jij hebt. Door een dag samen te zijn en samen te werken leren jullie van elkaars culturen, een levensverrijkende ervaring. Stel je open en maak mooie herinneringen samen met de jonge monniken.

 

Pokhara
Pokhara

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoer van Kathmandu naar Pokhara
3x overnachting in een hostel in Pokhara
Sunrise hike naar Sarangkot
Boottocht Fewa Lake en bezoek aan World Peace PagodaDag 7 t/m 10 | Ruma Village

Dag 7: onze volgende reisbestemming is Ruma Village, een afgelegen dorp in het westen van Nepal. Na een lange busrit worden we hartelijk welkom geheten door de dorpsbewoners met een welkomstlunch. De komende dagen ben je hier te gast bij een gastgezin. Nieuwsgierige kinderen kijken eerst de kat uit de boom, maar als ze eenmaal gewend zijn aan de westerse bezoekers willen ze graag met je spelen. Je hebt even tijd om het dorp te verkennen voor de avond valt. Voel je vooral thuis in Ruma. ’s Avonds wordt er een heerlijk lokaal diner bereid met ingrediënten van de landbouwgronden rondom het dorp.

Dag 8: de omgeving van Ruma is adembenemend mooi. We bevinden ons in de Himalaya. De komende dagen gaan we met een lokale gids en porters (dragers) de bergen in en kamperen in de natuur. De Himalaya staat bekend om de prachtige hikes op grote hoogte. Met klimmen en dalen komen we elke keer weer op plekken met steeds weer nieuwe uitzichten op de bergtoppen en over de valleien. Wanneer we de tenten hebben opgezet en een kampvuurtje hebben gemaakt wordt het vanzelf donker. Samen bereiden we ons diner op het vuur. Bij helder weer komt er een sterrenhemel tevoorschijn die je nooit eerder gezien hebt.

Dag 9: op de tweede dag van de trekking wandelen we verder de Himalaya bergen in. Je voelt je nietig tussen al die bergreuzen. Je kunt op je eigen tempo hiken. Natuurlijk nemen we voldoende pauzes om te drinken en wat te eten. De porters hebben genoeg eten en drinken bij zich. Ook vanavond zoeken we een mooie plek op om te genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk kun je genieten van een prachtige zonsondergang over de Himalaya.

Dag 10: wanneer we terugkeren in Ruma begroeten de kinderen van het dorp je enthousiast. Vanmiddag bezoeken we de school waar honderden leerlingen les krijgen. Vanuit Pokhara hebben we schoolpullen, boeken en sportmaterialen meegenomen. Die kun je uitdelen aan de kinderen en tijd met ze doorbrengen. Potje voetbal of leer je de kinderen een paar woorden Engels? De laatste avond in Ruma breng je weer door bij je gastgezin. Er komt weer een overheerlijke lokale maaltijd op tafel.

Ruma Village
Ruma Village

Overzicht & Inbegrepen

Met openbaar vervoer naar Ruma Village
2x overnachting in een homestay, 2x overnachting in een tent tijdens de trekking
3x ontbijt, 4x lunch, 4x diner
3-daagse trekking vanuit Ruma met lokale gids en porters
Bezoek aan school in Ruma villageDag 11 t/m 13 | Pokhara

Dag 11: vanmorgen ontbijt je samen met je gastgezin. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. Met een brok in je keel stap je op de bus en reist terug naar Pokhara. Hier heb je de tijd voor jezelf om even bij te komen van het ongelofelijke avontuur in Ruma en de Himalaya.

Dag 12: waarschijnlijk heb je wel even behoefte aan een wat rustigere dag. Neem een verfrissende duik bij de prachtige Jaljala waterval. ’s Avonds bezoeken we Movie Garden. Dit is een bioscoop in de jungle. Wie vandaag zin heeft in nog meer adrenaline kan (optioneel) een raftingtocht maken.

Dag 13: tijd om je handen uit de mouwen te steken. Vandaag bezoeken we twee lokale farming projecten waar we kunnen leren hoe Nepalezen organisch eten verbouwen. Help je mee om de ingrediënten van je lunch te verzamelen? Je krijgt namelijk Nepalese kookles van een paar lieve Didis (grotere zussen in het Nepalees).

Pokhara
Pokhara

Overzicht & Inbegrepen

Met openbaar vervoer van Ruma Village naar Pokhara
3x overnachting in een hostel in Pokhara
1x ontbijt, 1x lunch
Bezoek aan twee lokale farming projecten + Nepalese kookles

Bij te boeken

Raften (ca € 50)Dag 14 t/m 16 | Chitwan National Park

Dag 14: Pokhara laten we achter ons en reizen naar Chitwan National Park, een tropisch
gebied in het zuiden van Nepal. Hier checken we in een kleinschalig hotel gerund door een lokale familie.

Dag 15: Chitwan National Park is één van de beste plekken in Nepal om wilde dieren te spotten. Vandaag maak je samen met twee professionele junglegidsen een walking safari in het nationale park. Dat klinkt spannend, maar is zeker veilig. Uiteraard geven de gidsen je vooraf een goede briefing. Vervolgens ga je te voet het park en wandel je door de afwisselende landschappen en langs traditionele Tharu-dorpjes. Onderweg sta je oog in oog met de ongerepte natuur en heb je volop kans om wilde dieren te spotten. Behalve Indische neushoorns leven hier namelijk ook apen, herten, Aziatische olifanten, wilde zwijnen. luipaarden en Bengaalse tijgers, al is de kans erg klein dat je die laatste tegenkomt.

Dag 16: helaas zijn nog niet alle toeristen ervan doordrongen dat ritjes op olifanten geen goed idee is. De NGO Stand Up 4 Elephants hebben 2 olifanten gered van de toeristenindustrie. Vandaag bezoeken we deze NGO en kunnen vanaf afstand zien hoe zij deze geredde olifanten verzorgen. Ook word je voorgelicht over de dierenwelzijn en waarom je beter weg kan blijven bij activiteiten met olifanten.

Chitwan National Park
Chitwan National Park

Overzicht & Inbegrepen

Met openbaar vervoer van Pokhara naar Chitwan National Park
3x overnachting in een kleinschalig hotel in Chitwan
3x ontbijt en 1x lunch (tijdens wandelsafari)
Wandelsafari Chitwan National Park met 2 junglegidsen
Bezoek aan NGO Stand up 4 ElephantsDag 17 t/m 18 | Kathmandu

Dag 17: na het ontbijt pakken we vroeg in de ochtend de bus vanuit Chitwan naar Kathmandu. Hier heb je zelf nog de tijd om nog die ene plek te bezoeken die je graag nog wilt zien of om te shoppen voordat je terugvliegt naar Nederland. Onze rondreis sluiten we samen af in een gezellig restaurant (eten op eigen kosten). Daarna kunnen we nog een leuke bar opzoeken om te proosten op een mooi avontuur.

Dag 18: afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig heb je ’s ochtends nog tijd voor jezelf. Er wordt een transfer naar de airport geregeld. Vanuit Kathmandu vlieg je via India, het Midden Oosten of Istanbul weer terug naar Nederland. Je komt dezelfde dag of de volgende ochtend aan in Amsterdam.

Kathmandu
Kathmandu

Overzicht & Inbegrepen

Openbaar vervoer van Chitwan naar Kathmandu
1x Overnachting in een hostel in Kathmandu
Airporttransfer (indien je je vlucht via Travel Around hebt geboektVerblijf

Tijdens deze Nepal rondreis verblijven we afwisselend in hostels, homestay, tenten en in een hotel. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Nepal. Je reist namelijk in verbinding met locals en andere reizigers. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort en sfeer. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hostels, homestay, wildkamperen en hotel

Tijdens deze rondreis Nepal verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Kathmandu: Kwabahal Boutique Hostel
 • Pokhara: Gaurishankar Hostel
 • Ruma Village: homestays, echt bij families thuis
 • Ruma trekking: wildkamperen
 • Chitwan National Park: Peacock Hotel

Verblijf in meerpersoonskamers

Met hoeveel reizigers je op een kamer overnacht verschilt per plek. In de hostels verblijf je in mixed dorms. We proberen privé dorms voor de groep te reserveren. In Ruma village wordt de groep verdeeld over meerdere huizen van lokale families. Tijdens de trekking gaan we wildkamperen. Je overnacht met 2 personen in een tent. In het hotel in Chitwan verblijf je in 2-4 persoonskamers.

Het is op aanvraag mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Dit is wel beperkt mogelijk vanwege het avontuurlijke karakter van de reis. Stuur ons even een email of whatsapp bericht als je hier de voorkeur voor hebt.

Ruma village Nepal huizen hostel Gaurishankar Pokhara gaurishankar hostel pokhara

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Kathmandu. De meeste reizigers vinden het prettig om samen met reisgenoten te vliegen naar Nepal. In de meeste gevallen zullen wij voor iedereen dezelfde vlucht boeken. Uitzonderingen kunnen gelden bij lastminute boekingen. In dat geval nemen wij contact met je op.

Zelf je vlucht boeken
Sommige reizigers maken deze rondreis als onderdeel van een langere reis in Azië. Als je langer in Nepal wilt blijven, dan is het handig om zelf je vlucht te boeken. Boek je zelf je vlucht, dan begint je reis op dag 2 en eindigt op dag 18.
Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Kathmandu. Vanwege het tijdsverschil vertrek je op dag 1 vanuit Nederland. Je komt aan op dag 2 in Kathmandu. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken

De bij Reisdata & Prijzen vermelde reissommen zijn inclusief vlucht vanuit Amsterdam/Düsseldorf/Brussel naar Kathmandu. In de meeste gevallen zullen wij vluchten boeken vanaf Amsterdam, maar in sommige gevallen kan het honderden euro’s schelen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Om de reis betaalbaar voor jou te houden kan het zijn dat we uitwijken naar een andere airport. Dit doen we echter alleen bij grote prijsverschillen. De vliegreis naar Kathmandu is altijd met een overstap in Istanbul, het Midden Oosten of in India. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Kathmandu.

Co2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Bali is de uitstoot gemiddeld 2.8 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

 

Transfers

Boek je je vlucht via Travel Around? Wij regelen dan altijd de transfers voor je.
Boek je je eigen vlucht? Dan kun je met een taxi naar het eerste hostel reizen. Als je op dezelfde tijd aankomt, dan kun je uiteraard mee op de transfer.

 

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met openbaar vervoer bussen. Op deze manier reis je zo lokaal mogelijk en kun je ook eens een praatje aanknopen met andere reizigers en locals.

bus nepal bus nepal himalaya

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

18 nov 2024 05 dec 2024
18-30 jaar
€ 2395Vanaf € 2295
Incl vlucht
03 mrt 2025 20 mrt 2025
18-30 jaar
€ 2095Vanaf € 1995
Incl vlucht

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.