Rondreizen in Kroatië

Ontdek actief de mooiste eilanden en waterrijke natuurgebieden

Waarom rondreizen in Kroatië?

Kroatië is betoverend mooi. Ruim 1000 eilanden en waterrijke natuurparken vlakbij de kust zorgen voor een kleurrijk decor van onze rondreizen. Kroatië staat ook bekend om de mooiste zonsondergangen ter wereld. Elke avond word je getrakteerd op het mooiste kleurenspektakel.

De beste manier om Kroatië te ontdekken is door actief de natuur te ontdekken. Ga kayakken naar verlaten eilanden of over kraakheldere rivieren, wandel door de mooiste natuurparken, waar de ene nog mooiere waterval dondert of fiets naar verlaten oorden midden in een nationaal park. Kroatië blijft verrassen.

Onze rondreizen in Kroatië

Wanneer rondreizen in Kroatië?

Kroatië ligt op de Balkan, ten oosten van Italië. In het zuiden van Europa heb je in de zomer gegarandeerd mooi weer. Toch kan het hier in de zomer ook behoorlijk spoken door een harde bora wind. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan het behoorlijk warm zijn in Kroatië, maar gelukkig is verfrissing nooit ver weg. De zee is uitnodigend voor een lekkere duik en in het binnenland vind je altijd wel een kraakheldere rivier, waar je lekker kunt zwemmen.

  • De beste reistijd is mei t/m oktober

Welke talen spreekt men in Kroatië?

De officiële taal is het Kroatisch. Voor ons een nauwelijks te verstane en te lezen taal. Veel, met name jonge, Kroaten spreken prima Engels. Ook wordt er redelijk goed Duits gesproken.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië?

  • Er is geen tijdverschil tussen Kroatië en Nederland

Wat eten en drinken in Kroatië?

  • Truffels: een perfecte smaakmaker voor pasta, risotto of bruschetta. Dit zijn zwammen die onder de grond groeien en ook erg moeilijk te vinden zijn en daardoor ook kostbaar.
  • Peka: een traditionele manier om vlees of vis te bereiden onder een gietijzeren koepel. Het duurt ca. 4 uur om een goede Peka te stoven. Je likt je vingers erbij af.
  • Zwarte risotto: Italiaanse rijst gekookt in de inkt van de inktvis. je vindt het bijna in elk Kroatisch restaurant op de kaart.

rondreizen-kroatie-peka-travel-around

Voorbereiding op je reis naar Kroatië

Wanneer je een rondreis Kroatië boekt wil je natuurlijk goed voorbereid op reis gaan. Natuurlijk geven wij je vanuit Travel Around de nodige informatie, tips en tricks zodat je optimaal kunt genieten van je Kroatië rondreis. Hieronder vind je de meeste antwoorden op de vragen die je hebt. Staat je vraag er niet tussen? Bel, app of mail ons. We staan je graag te woord.

De beste reistijd is van mei tot en met oktober. Juli en augustus is het hoogseizoen

Wij organiseren avontuurlijke rondreizen, waarbij we ons regelmatig verplaatsen. Soms is dit per privébus, maar we reizen ook per trein. Om onnodig gesleep met je rolkoffer (wieltjes gaan kapot) te voorkomen raden wij je sterk aan te reizen met een backpack. Een goede backpack steunt op je heupen en maakt het gewicht daarmee een stuk lichter. Ook heb je je handen vrij als je met je bagage loopt. Daarnaast is een backpack ook makkelijker te vervoeren. Wij raden het reizen met koffers of een reistas af. Hou er rekening mee dat niet alle wegen geschikt zijn voor deze wieltjes en je dus regelmatig je koffer moet tillen.

Nog een tip: koop een flightbag met een slotje en doe deze om je backpack als je gaat vliegen. Het handigste is een gecombineerde regenhoes/flightbag. Als het regent kun je je backpack daarmee droog houden.

Wat maakt Kroatië bijzonder?

Onze reisexpert Ronald Izendooren:

Ik kom al tientallen jaren met regelmaat in Kroatië. De eerste keer was in 2005 voor een weekend Split en omgeving. Meteen vanaf mijn eerste bezoek staat Kroatië hoog op mijn favorietenlijstjes. Al die eilanden voor de kust, je raakt niet uitgekeken. Kroatië doet altijd zijn best om me terug te laten keren. Elke keer als ik naar Dalmatië reisde, nam ik mij voor te gaan kayakken op de Zrmanja Rivier. Tot 3x toe werd deze tocht geannuleerd vanwege te harde wind. De Kroatische collega’s begonnen mij aan het begin van elke zomer te vragen wanneer ik langs zou komen, zodat ze de planning vast om konden gooien. De vloek is uiteindelijk doorbroken. Ik heb inmiddels 2x de kayaktocht op de Zrmanja rivier gedaan en dat is echt een aanrader. En oja, het gebeurt bijna nooit dat die gecancelled wordt. Het lag aan mij 😉

rondreis-kroatie-ronald-kayak-travel-around

Reviews

★★★★

Kroatië zit vol verrassingen

We hebben op plekken gekampeerd waar je anders nooit zou komen. Heel gaaf om per kajak eilanden en canyons te ontdekken