Rondreizen in Marokko

Op slechts 4 uur vliegen ben je in een totaal andere wereld

Waarom rondreizen in Marokko?

Je hoeft niet ver te vliegen om het echte verre reizen gevoel te ervaren. Stap in het vliegtuig naar Marokko en beleef het avontuur van je leven. De stad Marrakech is de perfecte plek voor het begin van je rondreis. Deze chaotische stad is even wennen, maar je kijkt je ogen uit als je ronddwaalt in de souks. Na een paar dagen Marrakech is het aan te raden om het zuiden van Marokko te ontdekken. Wanneer je het Atlas gebergte overgestoken bent kom je in het grote niets…. de woestijn. Je zult verrast zijn over de vele kleuren die op je netvlies gebrand zullen staan. In de omgeving van Merzouga vind je hoge zandduinen, waar je per kameel naar je desert camp trekt voor een overnachting onder de sterrenhemel. Mooier gaat het niet worden! Zand van je afspoelen kun je aan de Atlantische Oceaan in de leuke kuststad Essaouira. Marokko is betoverend. Ontdek de magie!

kaartje Marokko

Rondreizen in Marokko

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-35 jaar, 25-39 jaar
Groepsreis

Wanneer rondreizen in Marokko?

Marokko ligt in het noorden van Afrika, net ten zuiden van Spanje. De winters kunnen fris zijn, maar vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar is het klimaat perfect voor rondreizen in Marokko. De zomermaanden juli en augustus kunnen behoorlijk heet zijn met temperaturen boven de 40 graden. Wanneer je je kleed als een local ben je aardig goed beschermt tegen de hitte.

  • De beste reistijd is maart t/m juni + september t/m november

Welke talen spreekt men in Marokko?

Marokko heeft twee officiële talen zijn Arabisch en Amazigh. Vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans. Tegenwoordig spreken veel, met name jonge, Marokkanen ook prima Engels.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Marokko?

  • Tijdens onze wintertijd is er geen tijdverschil tussen Nederland en Marokko
  • Tijdens onze zomertijd is het in Marokko een uur vroeger.

Wat eten en drinken in Marokko?

  • Tajine: het bekendste Marokkaanse gerecht bereid in een kegelvormige aardewerken stoofpot. Een tajine bestaat vaak uit vlees of vis en groente
  • Couscous: korreltjes van grof gemalen durumtarwe. De couscouskorrels kunnen gekookt worden, maar traditioneel wordt de couscous gestoomd.
  • Thee met veel suiker: in Marokko word je welkom geheten met thee, die hoog geschonken wordt. De Marokkaanse thee zit vol met suiker. Je wordt raar aangekeken als je zegt dat je geen suiker in de thee wilt.

rondreis-marokko-todra-kloof-travel-around

rondreis-marokko-souks-marrakech-travel-around

rondreis-marokko-marokkaanse-thee-travel-around