Groepsreis Marokko jongeren

Van woestijnzand tot zandstrand

Een verre reis dichtbij huis! In slechts 4 uur sta je midden in de medina van Marrakesh tussen de verhalenvertellers en slangenbezweerders. Loop door de souks en geniet van alle kleuren en geuren. Ding af als je iets wilt kopen! Marrakesh verkennen we per fiets, de perfecte manier om het dagelijks leven van de Marokkanen in de stad te verkennen. Aan de andere kant van de Atlas vinden we de eeuwenoude Kasbah van Ait Benhaddou. Even verderop belanden we in de vallei van de Dades rivier met duizenden palmbomen en de Gorge du Todra met een kleurrijke zonsondergang. Wanneer we verder zuidelijk reizen belanden we in de zandwoestijn bij Merzouga. Hier verruilen we de minibus voor een kameel en trekken de Sahara in. Zand, zand, overal zand. ’s Ochtends bij zonsopkomst en ’s avonds bij zonsondergang is de woestijn op zijn mooist. Geniet van een kleurenspektakel. Nog niet genoeg zand gezien? Onze rondreis Marokko sluiten we af aan het zandstrand van Essaouira.


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-37 jaar
Groepsgrootte: min: 6 – max 16 personen
Lokale Marokkaanse tourguide
9 overnachtingen in riads, hotels en desert camp
Verblijf op indeling; variatie van 2-persoonskamers en meerpersoonskamers
9x ontbijt, 1x lunch, 5x diner
Vervoer per luxe (mini)bus
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis NL-Marrakech v.v.
 • CO2 compensatie voor je vliegreis
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #MarokkoTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Marokko

Dag 1 t/m 2 | Marrakech (aankomst)

Dag 1: vanuit Nederland kun je vliegen vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Marrakech. Wij raden aan om te vliegen vanaf Eindhoven, vanwege gunstige vliegtijden op zowel de heenreis als terugreis. Afhankelijk van de vlucht maken we ’s middags of ’s avonds een wandeling door de medina van Marrakech. Je lokale tourguide weet de verborgen plekjes te vinden. De medina is het kloppende hart van de stad. Struin rond in de souks en neem alle geuren en kleuren in je op. Het hectische leven in Marrakesh zal wel even wennen zijn. Overal zie je druk gebarende Marokkaanse handelaren en arbeiders in de weer. Na zonsondergang gaan we naar het centrale Djemaa-el-Fna plein, waar je een bedrijvigheid van verhalenvertellers, slangenbezweerders en verkopers van streetfood en vers fruit vindt.

Dag 2: we beginnen vanmorgen met een fietstocht. Dit is wel zo prettig om ’s ochtends te doen, als de temperatuur nog lekker aangenaam is. Een lokale gids neemt ons mee door de rode Koningsstad. We fietsen door de buitenwijken, o.a. naar de tuinen van Majorelle, en in e medina. Hoe langer we onderweg zijn hoe smaller de straatjes worden. Uiteindelijk belanden we in de souks in de medina. Het vergt wel wat stuurmanskunst om hier te fietsen, maar dat kunnen wij Nederlanders wel. ’s Middags heb je lekker de tijd voor jezelf. Lekker chillen aan het zwembad of duik je de medina in?

Marrakech (aankomst)
Marrakech (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Transfer vanaf de airport van Marrakech naar het hotel indien je je vlucht via Travel Around hebt geboekt of op dezelfde vlucht zit.
2x overnachting in een riad in het centrum van Marrakech
Ontbijt op dag 2 + lunch op dag 2 tijdens de fietstocht
Wandeling in de medina van Marrakech
Fietstocht door Marrakech incl bezoek aan MajorelleDag 3 | Aït Ben Haddou

We vertrekken vroeg uit Marrakech en reizen over een kronkelweg over de Tizi-n-Tichka pas. Geniet van het uitzicht over de Atlas bergtoppen. Vanuit de Atlas dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis van sultans. Via de oude karavanenroute komen we in het bijzondere Kasbah dorp Aït Benhaddou, waar we overnachten in een typisch Marokkaanse riad. ’s Middags nemen we de tijd om de mooiste kasbah van Marokko te bekijken.

Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Marrakesh naar Aït Benhaddou
Overnachting in een Riad
Ontbijt en diner
Bezoek aan kasbahs Telouet en Aït Ben HaddouDag 4 | Gorge du Todra

Via de bergkam van de Anti Atlas komen we in de Dades vallei, waar we duizenden palmbomen langs de rivier zien. Aan het einde van middag arriveren we op onze bestemming voor deze nacht, de Gorge du Todra. In deze kloof zijn aan twee kanten steile bergwanden, die bij zonsondergang roodoranje kleuren. ’s Nachts ervaar je hier een indrukwekkende sterrenhemel. Je raakt niet uitgekeken.

Gorge du Todra
Gorge du Todra

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Aït Ben Haddou, via de Gorge du Dades naar Gorge du Todra
Overnachting in een sfeervolle Auberge of Riad
Ontbijt en diner
Bezoek Gorges du DadesDag 5 | Merzouga

’s Morgens vroeg maken we een wandeling in de Gorge du Todra, een smalle kloof die is ontstaan door de Todra en Dades rivieren. Het meest spectaculair is de kloof op ongeveer 15 kilometer van Tinghir. Hier staan de muren van de kloof zo’n 600 meter lang slechts 10 meter uit elkaar en stijgen de steile en gladde rotswanden zo’n 160 meter de lucht in aan beide kanten.

Wanneer we de Todra kloof verlaten zien we het landschap steeds meer veranderen in woestijn. Eerst rijden we door een steenwoestijn, die nooit verveeld. Als we zien dat de steenwoestijn overgaat in zandwoestijn arriveren we in een oase van rust. We verruilen de minibus voor een kameel. Tijdens de 1,5 uur durende tocht genieten we van de prachtige uitzichten en de zonsondergang. Via hoge zandduinen dalen we af naar ons desert camp, waar we de nacht zullen doorbrengen. Zodra de zon is ondergegaan komt er een waanzinnige sterrenhemel tevoorschijn. Zo helder heb je die waarschijnlijk nog nooit gezien. Kies maar of je onder de sterrenhemel in slaap valt of in je tent.

Merzouga
Merzouga

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Gorge du Todra naar Merzouga
Overnachting in een desert camp in Merzouga
Ontbijt en diner
Wandeling Gorge du Todra
Tocht per kameel naar het desert camp in de SaharaDag 6 | Tamnougalt

Nadat we afscheid hebben genomen van de woestijn reizen we naar Tamnougalt. Onderweg maken we een tussenstop bij een eeuwenoude bibliotheek, waar je meer te weten kunt komen over de oude karavaanroute naar Timboektoe. Deze bibliotheek ligt een beetje verscholen, waardoor de meeste toeristen niet stoppen in Tamegroute. Dit maakt het ook een leuk authentiek dorpje. In de bibliotheek vinden we een schat aan historische informatie uit de oude tijden. In Tamnougalt kun je het zand van je afspoelen in de palmoase!

Tamnougalt
Tamnougalt

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Merzouga naar Tamnougalt
Overnachting in een kasbah
Ontbijt en diner
Bezoek aan oude bibliotheek en palmoaseDag 7 | Ourika

’s Ochtends beginnen we in Ouarzazate. Hier vind je de Atlas filmstudio’s waar bekende Hollywood films zijn opgenomen. Deze filmstudio’s zijn nog steeds in gebruik. Wie weet wordt er nu ook een Hollywood kraker opgenomen? Via een kronkelweg over de Atlas reizen we naar Ourika, aan de voet van het Atlas gebergte. Hier verblijven we in een rustgevende riad, waar we genieten van een uitstekend diner.

Ourika
Ourika

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Tamnougalt naar Ourika
Overnachting in een Riad
Ontbijt en diner
Bezoek aan filmstudio's OuarzazateDag 8 t/m 10 | Essaouira (vertrek)

Dag 8: we rijden vanmorgen naar de Atlantische kust en komen uit in Essaouria. We verblijven in een gezellig hotel binnen de stadsmuren van de medina. Het is leuk om rond te slenteren in de oude medina en in de haven. Den zuiden van de stad vind je uitgestrekte zandstrand, waar je kiters en golfsurfers in actie ziet.

Dag 9: it is time to relax! De laatste dag in Marokko kun je rustig aan doen, maar je kunt ook genieten van de hoge golven van de Atlantische Oceaan! Nog nooit gesurft? Het is aan te raden om een surfles te nemen om je surf skills onder de knie te krijgen. Leren surfen is niet makkelijk. Het gaat letterlijk met vallen en opstaan. Maar als je je eerste golf rijdt geeft dat een kick.

Dag 10: de transfer van Essaouria naar Marrakech airport wordt afgestemd op de vlucht van Marrakech naar Eindhoven. Deze vertrekt meestal aan het einde van de middag. Wil je liever terugvliegen naar Amsterdam, dan is het aan te raden een extra nacht in Marrakech door te brengen en de volgende ochtend te vliegen. Een andere mogelijkheid is een eigen (vroege) transfer te regelen van Essaouria naar Marrakech airport (ca. 3 uur rijden).

Essaouira (vertrek)
Essaouira (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Ourika naar Essaouira
2x overnachting in hotel in de medina
ontbijt op dag 8, 9 en 10

Bij te boeken

Surfles, ca. € 30 p.p.
Kitesurfles, ca € 60 p.p.
Paardrijden, ca € 30Verblijf

Tijdens deze Marokko rondreis verblijven we afwisselend in hotels, riads, auberge en een desert camp. We verblijven in zo lokaal mogelijke accommodaties, zodat je het echte Marokko ervaart. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Marokko. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hotels, riads, auberge en desert camp

Tijdens deze rondreis Marokkoverblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Marrakech: Riad Catalina
 • Aït Ben Haddou: Caravan of Paradise of silence
 • Gorge du Todra: Auberge le Festival
 • Merzouga: desert camp Palais des Duns
 • Tamnougalt: Kasbah Itrane
 • Ourika: Riad Ramzi
 • Essaouira: Hotel Gnaoua

Accommodaties zijn altijd onder voorbehoud. Indien een bovengenoemde accommodatie niet beschikbaar is, zorgen we voor een vergelijkbaar alternatief.

 

Op elke plek is de kamerindeling weer net even anders

In de meeste accommodaties verblijf je in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. In de auberge in Todra verblijf je in meerpersoonskamers. In het hotel in Essaouira verblijf je in 2 tot 4 persoonkamers. Met hoeveel personen je op een kamer slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid en de groepsgrootte.

rondreis-marokko-desert-camp-merzouga-travel-around rondreis-marokko-auberge-le-festival-travel-around rondreis-marokko-hotel-gnaoa-essaouira-travel-around

Vervoer

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Marrakech boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

We raden aan om vanuit Eindhoven naar Marrakech te vliegen, vanwege de gunstigere vluchttijden. Je vertrekt dan ’s ochtends vroeg vanuit Eindhoven en bent ook al vroeg in Marrakech. Op de terugreis is je vlucht aan het einde van de middag vanaf Marrakech naar Eindhoven. Omdat er een transfer  vanuit Essaouria van ca. 3 uur op de planning staat, is het niet aan te raden op die dag terug te vliegen naar Amsterdam. Je kunt dan beter de volgende ochtend terugvliegen en dus een extra nacht in Marrakech verblijven.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Marrakech is de uitstoot gemiddeld 0.7 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Wanneer je je vlucht via Travel Around hebt geboekt is je transfer vanaf de airport naar het 1e hotel inbegrepen. Ook de transfer op dag 10 van Essaouria naar Marrakech airport is inbegrepen. Wanneer je zelf je vlucht boekt en je op dezelfde vlucht zit kun je mee met de transfer. Travel Around zal de vluchten vanaf Eindhoven naar Marrakech boeken. Indien je vanaf Amsterdam wilt vliegen kom je later aan in Marrakech op dag 1. Je kunt dan zelf met een taxi naar het eerste hotel reizen. Op dag 10 wordt je in de loop van de ochtend naar de airport van Marrakech gebracht. Je kunt dan het beste de volgende ochtend terugvliegen. Wij kunnen geen transfer regelen afgestemd op de vroege vlucht naar Amsterdam op dag 10.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats per luxe minibus. De grootte van de minibus wordt afgestemd op de groepsgrootte. De minibus is voorzien van airco.

rondreis-marokko-kamelen-langs-de-weg-travel-around rondreis-marokko-per-kameel-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze Marokko rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata en de vertrekdata in Marrakech. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Marrakech. Op de terugreis kan je vlucht plaatsvinden na 17.00 uur op dag 10.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van 15% voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.