Groepsreis Marokko jongeren

Chaos in de souks, traditie in de berberdorpen en magische ervaringen in de Sahara

Een verre reis dichtbij huis! In slechts 4 uur sta je midden in de medina van Marrakesh tussen de verhalenvertellers en slangenbezweerders. Loop door de souks en geniet van alle kleuren en geuren. Ding af als je iets wilt kopen! Marrakesh verken je per fiets, de perfecte manier om het dagelijks leven van de Marokkanen in de stad te proeven.

Aan de andere kant van het Atlas gebergte vinden we de eeuwenoude Kasbah van Ait Benhaddou. Even verderop belanden we in de vallei van de Dades rivier met duizenden palmbomen en de Gorge du Todra met een kleurrijke zonsondergang. Wanneer we verder reizen belanden we in de zandwoestijn bij Merzouga. Hier verruilen we de minibus voor een kameel en trekken de Sahara in. Overal zand in allerlei kleuren! ’s Ochtends bij zonsopkomst en ’s avonds bij zonsondergang is de woestijn op zijn mooist. Wanneer we terugkeren in Marrakech sluiten we het avontuur af in het berberdorp Imlil, waar de tijd stil lijkt te staan.

Marokkaanse reisbegeleider

Jouw Marokko rondreis wordt begeleidt door een Marokkaanse reisbegeleider, die perfect Engels of Nederlands spreekt. Dit is de beste manier om Marokko van binnenuit te leren kennen. Vol passie deelt de lokale reisbegeleider de lokale cultuur met jou, laat je de beste gerechten proeven en brengt je in contact met echte locals. Je reisbegeleider is in Marokko, Nederland of een ander Europees land opgegroeid en trots om jou het echte Marokko te laten ervaren.


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-35 jaar, 25-39 jaar
Groepsgrootte: min: 6 – max 16 personen
Lokale Marokkaanse tourguide
9 overnachtingen in riads, hotels en desert camp
Verblijf in een 2-persoonskamer of 1-persoonskamer
9x ontbijt + 5x diner
Vliegreis Eindhoven - Marrakech v.v. inclusief handbagage + Vervoer ter plaatse per luxe (mini)bus
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Ruimbagage voor je vliegreis (15kg of 20kg)
 • CO2 compensatie voor je vliegreis
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #MarokkoTravelAround momenten

Marokko 🇲🇦 
Het land van… lekker eten, schattige souks en….
Kamelen in de woestijn. 

De reis ✨Magics in Marokko✨ staat online! Een combi van avontuur, cultuur en ontspanning. Wat voorop staat is de lokale interactie, geen massatourisme! 🫢 

Je kan mee in juni, augustus, september of oktober!

Durf jij het aan? 

#travelaround #groepsreis #singlereis #groepsreizen #MarokkoTravelAround #soloreis #avontuur
9 0

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Marokko

Dag 1 | Marrakech (aankomst)

Dag 1: vanuit Nederland kun je vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Marrakech vliegen. Wij raden aan om met Transavia te vliegen vanaf Eindhoven, vanwege gunstige vliegtijden. Zo geniet je optimaal van de bijzonder veelzijdige stad Marrakech. De medina is het kloppende hart van de stad. Het hectische leven in Marrakesh zal wel even wennen zijn. Overal zie je druk gebarende Marokkaanse handelaren en arbeiders in de weer. De stad barst van de unieke bezienswaardigheden en overal waar je kijkt is iets te zien, te proeven of te beleven. Om je een goede indruk te geven van de beste plekken van Marrakech starten we de reis met een fietstour door Marrakech. Je rijdt door smalle straatjes, over grote pleinen en langs de mooiste bezienswaardigheden. Ondertussen vertelt een enthousiaste gids je alles wat je wil weten over de omgeving. Daarna kun je zelf de stad verkennen. Struin rond in de souks en neem alle geuren en kleuren in je op. Ga na zonsondergang gaan we naar het centrale Djemaa-el-Fna plein, waar je een bedrijvigheid van verhalenvertellers, slangenbezweerders en verkopers van streetfood en vers fruit vindt.

Marrakech (aankomst)
Marrakech (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Transfer vanaf de airport van Marrakech naar het hotel aansluitend op de Transavia vlucht vanaf Eindhoven
Overnachting in een riad in het centrum van Marrakech
Fietstocht door MarrakechDag 2 | Aït Ben Haddou

Dag 2: we vertrekken vroeg uit Marrakech en reizen over een kronkelweg over de Tizi-n-Tichka pas. Geniet van het uitzicht over de Atlas bergtoppen. Vanuit de Atlas dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis van sultans. Via de oude karavanenroute komen we in het bijzondere Kasbah dorp Aït Benhaddou, waar we overnachten in een typisch Marokkaanse riad. ’s Middags nemen we de tijd om de mooiste kasbah van Marokko te bekijken.

Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Marrakesh naar Aït Benhaddou
Overnachting in een Riad
Ontbijt + diner
Bezoek aan kasbah Aït Ben HaddouDag 3 | Dades Vallei

Dag 3: na het ontbijt verlaten we Ait Benhaddou. Via de bergkam van de Anti Atlas komen we in de Dades vallei, waar we duizenden palmbomen langs de rivier zien. Dades verkennen kan het beste te voet. Je ontdekt hoe efficiënt hier met water omgegaan wordt en loopt door een smalle canyon van 1 km, ook wel ‘Monkey Fingers Trail’ genoemd. Geniet van de spectaculaire uitzichten.

Dades Vallei
Dades Vallei

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Ait Benhaddou naar Dades
Overnachting in een hotel
Ontbijt + diner
Canyon hike Dades valleiDag 4 | Todra Kloof

Dag 4: de ene kloof is de andere niet. We verruilen Dades voor de Gorge du Todra.  ’s Middags maken we een wandeling in de Gorge du Todra, een smalle kloof die is ontstaan door de Todra en Dades rivieren. Het meest spectaculair is de kloof op ongeveer 15 kilometer van Tinghir. Hier staan de muren van de kloof zo’n 600 meter lang slechts 10 meter uit elkaar en stijgen de steile en gladde rotswanden zo’n 160 meter de lucht in aan beide kanten. Bij zonsondergang kleuren de bergwanden roodoranje.

Todra Kloof
Todra Kloof

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Gorge du Dades naar Gorge du Todra
Overnachting in een sfeervolle Kasbah
Ontbijt + diner
Wandeling Gorge du TodraDag 5 | Merzouga

Dag 5: wanneer we de Todra kloof verlaten zien we het landschap steeds meer veranderen in woestijn. Eerst rijden we door een steenwoestijn. Als je denkt dat een woestijn saai is, dan heb je het mis. De uitzichten veranderen continu en vervelen nooit. Als we zien dat de steenwoestijn overgaat in zandwoestijn arriveren we in een oase van rust. We verruilen de minibus voor een kameel. Tijdens de 1,5 uur durende tocht genieten we van de prachtige uitzichten en de zonsondergang. Via hoge zandduinen dalen we af naar ons desert camp, waar we de nacht zullen doorbrengen. Zodra de zon is ondergegaan komt er een waanzinnige sterrenhemel tevoorschijn. Zo helder heb je die waarschijnlijk nog nooit gezien. Kies maar of je onder de sterrenhemel in slaap valt of in je tent.

Merzouga
Merzouga

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Gorge du Todra naar Merzouga
Overnachting in een desert camp in Merzouga
Ontbijt + diner
Tocht per kameel naar het desert camp in de SaharaDag 6 | Tamnougalt

Dag 6: nadat we afscheid hebben genomen van de woestijn reizen we naar Tamnougalt. Onderweg maken we een tussenstop bij een eeuwenoude bibliotheek, waar je meer te weten kunt komen over de oude karavaanroute naar Timboektoe. Deze bibliotheek ligt een beetje verscholen, waardoor de meeste toeristen niet stoppen in Tamegroute. Dit maakt het ook een leuk authentiek dorpje. In de bibliotheek vinden we een schat aan historische informatie uit de oude tijden. In Tamnougalt kun je het zand van je afspoelen in de palmoase!

Tamnougalt
Tamnougalt

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Merzouga naar Tamnougalt
Overnachting in een kasbah
Ontbijt + diner
Bezoek aan oude bibliotheek en palmoaseDag 7 t/m 8 | Marrakech

Dag 7: via een kronkelweg over de Atlas reizen we terug naar Marrakech. Aan het einde van de dag maken we een wandeling door de geschiedenis van Marrakech. Deze stad is niet voor niks één van de vier koningssteden. Met een ervaren gids wandel je door de oude wijk kasbah en ontdekt het leven van vroeger.

Dag 8: vrije dag in Marrakech. Dwaal rond in de souks, ding af als je souvenirs koopt en drink thee met de locals.

Marrakech
Marrakech

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Tamnougalt naar Marrakech
2x overnachting in een Riad
2x ontbijtDag 9 | Imlil

Dag 9: je kunt het je bijna niet voorstellen als je middenin de drukte van Marrakech bent, maar op slechts anderhalf uur rijden kom je uit in het berberdorp Imlil, waar de tijd stil lijkt te staan. Het leven is hier nog steeds traditioneel. Imlil ligt op 1800 meter in het Atlasgebergte, dichtbij de hoogste berg Toubkal (4167m). Het gebied staat bekend om de veelzijdigheid van de natuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Hier kun je de Marokkaanse cultuur en natuur echt ervaren. Maak een wandeling in de vallei en ontmoet de berberbevolking die hier leeft. Vanavond overnacht je in Imlil of keert terug naar Marrakech voor de laatste overnachting op Marokkaanse bodem.

Imlil
Imlil

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Marrakech naar Imlil
Overnachting in Imlil of Marrakech
ontbijt
Bezoek aan ImlilDag 10 | Marrakech (vertrek)

Dag 10: het avontuur in Marokkaanse stijl zit erop. Vlieg je terug naar Nederland of blijf je nog in Marokko? Tip: reis naar Essaouria aan de Atlantische kust om je Marokko rondreis relaxed af te sluiten.

 

Marrakech (vertrek)
Marrakech (vertrek)Verblijf

Tijdens deze Marokko rondreis verblijven we afwisselend in hotels, riads, kasbahs en een desert camp. We verblijven in zo lokaal mogelijke accommodaties, zodat je het echte Marokko ervaart. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Marokko. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hotels, riads, kasbahs en desert camp

Tijdens deze rondreis Marokko verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Marrakech: Riad Trois Palais
 • Aït Ben Haddou: Riad Maktoub
 • Gorge du Todra: Kasbah Taborihte
 • Merzouga: desert camp Nomad Place
 • Tamnougalt: Kasbah Itrane
 • Marrakech: Riad Trois Palais
 • Imlil: Hotel Aremd (of terug naarRiad Trois Palais in Marrakech)

Accommodaties zijn altijd onder voorbehoud. Indien een bovengenoemde accommodatie niet beschikbaar is, zorgen we voor een vergelijkbaar alternatief.

 

Kamerindeling

Je verblijf in een 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend of vriendin, dan delen jullie samen een kamer. Vanwege de groepssamenstelling kan het voorkomen dat je met 3 personen een kamer deelt.

1-persoonskamer

Liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je je eigen kamer boeken. Je hebt dan op elke locatie een eigen kamer met meestal ook eigen sanitair.

 

Maaltijden

Dagelijks is het ontbijt in de accommodaties inbegrepen. Tijdens de route door het zuiden van Marokko (dag 2 t/m 6) is tevens het diner inbegrepen. Geniet van de heerlijke Marokkaanse keuken en proef de beste couscous en tajine gerechten, die met liefde bereid zijn. In Marrakech en Imlil is het diner niet inbegrepen. Hier zijn volop mogelijkheden om lokale restaurants op te zoeken.

rondreis-marokko-desert-camp-merzouga-travel-around rondreis-marokko-riad-maktoub-travel-around rondreis-marokko-Kasbah Taborihte-todra-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis van Nederland naar Marrakech en terug. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je vliegreis naar Marrakech te boeken. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft.

Wij reserveren de vluchten vanuit Eindhoven naar Marrakech, vanwege de gunstigere vluchttijden. Vlieg je liever vanaf Amsterdam of een andere luchthaven, boek dan zelf je vlucht. De vluchttijden zijn als volgt:

Datum airline vluchtnummer van naar vertrek aankomst
juni Transavia HV 6533 Eindhoven Marrakech 07.15 09.55
juni Transavia HV 6534 Marrakech Eindhoven 10.35 15.20

 

Datum airline vluchtnummer van naar vertrek aankomst
aug/sept/okt Transavia HV 6533 Eindhoven Marrakech 07.15 09.55
aug/sept/okt Transavia HV 6534 Marrakech Eindhoven 10.10 14.55

Bagage

Boek je je vlucht via Travel Around, dan is er 10kg handbagage inbegrepen bij het vliegticket. Je kunt bij boeking ruimbagage bijboeken. Je kunt kiezen uit:

 • 15 kg ruimbagage voor € 39 per enkele reis (€ 78 retour)
 • 20 kg ruimbagage voor € 47 per enkele reis (€ 94 retour)

Co2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Albanië is de uitstoot gemiddeld 0.56 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Wanneer je je vlucht via Travel Around hebt geboekt is je transfer vanaf de airport naar het 1e hotel inbegrepen. Wanneer je zelf je vlucht boekt en je op dezelfde vlucht zit kun je mee met de transfer. Travel Around zal de vluchten vanaf Eindhoven naar Marrakech boeken. Indien je vanaf Amsterdam wilt vliegen kom je later aan in Marrakech op dag 1. Je kunt dan zelf met een taxi naar het eerste hotel reizen. Wij kunnen geen transfer regelen afgestemd op de andere vluchten.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats per luxe minibus. De grootte van de minibus wordt afgestemd op de groepsgrootte. De minibus is voorzien van airco.

rondreis-marokko-kamelen-langs-de-weg-travel-around rondreis-marokko-per-kameel-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

03 jun 2024 12 jun 2024
20-35 jaar
Vanaf € 1320
Incl vlucht
12 aug 2024 21 aug 2024
18-30 jaar
€ 1500Vanaf € 1450
Incl. vlucht
16 sep 2024 25 sep 2024
20-35 jaar
Vanaf € 1400
Incl. vlucht
07 okt 2024 16 okt 2024
25-39 jaar
€ 1350Vanaf € 1300
Incl. vlucht

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.