Rondreizen in Peru

Een land vol hoogtepunten, die je ooit beleeft wilt hebben

Waarom rondreizen in Peru?

Wie Peru zegt, zegt Machu Picchu. Dit wereldwonder wil je ooit in je leven bezocht hebben. Wanneer je deze Inca stad bezoekt vraag je je af hoe dit ooit gebouwd kan zijn. Dat is één groot raadsel. Tijdens het rondreizen in Peru kun je ook andere Inca ruïnes bezoeken. Een bijzondere nieuwe plek is Choquequirao. Deze Inca stad is net zo groot als Machu Picchu, maar nog grotendeels bedekt door de jungle. Hier kun je alleen te voet komen, waardoor er nauwelijks andere toeristen zijn wanneer je hier aankomt.

Peru bezoek je niet alleen voor Machu Picchu. Ga op zoek naar wildlife in de Amazone en spot condors in de Colca Canyon. Bijzonder is een rondvlucht over de Nazca lijnen of een buggy tour in de Huachina woestijn.

Kaartje Peru bijgesneden

Rondreizen in Peru

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

20-35 jaar, 25-39 jaar
Backpacken, Groepsreis, Solo Reizen

Wanneer op rondreis naar Peru?

Peru is een groot land met verschillende klimaatzones. Het is daardoor moeilijk om aan te geven wanneer je het beste op reis kunt naar Peru. Het klimaat van Peru is in de Andes anders dan in de Amazone en aan de kust van de Grote Oceaan. Over het algemeen kan gesteld worden dat Peru het hele jaar door goed te bereizen is, maar mei t/m oktober zijn de beste tijden vanwege de droogte in de Andes. Januari t/m maart zijn het regenseizoen in Peru.

  • De beste reistijd is mei t/m oktober

Welke talen spreekt men in Peru?

De officiële taal is Spaans. Met Engels kun je in de grotere steden en in de toeristengebieden steeds beter terecht, maar regelmatig zul je ervaren dat de lokale bevolking alleen Spaans spreekt.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Peru?

  •  Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger.
  •  Tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

Wat eten en drinken in Peru?

  • Ceviche: vis gemarineerd in citroen, ui en chilipepers, vaak geserveerd met onder meer avocado en mais.
  • Cuy: een delicatesse, vooral in de buurt van Arequipa. Wanneer je Cuy besteld krijg je een platgeslagen cavia voorgeschoteld.
  • Pisco Sour: het nationale drankje is Pisco Sour, gemaakt met Pisco, limoen en eiwit. Drink er niet meer dan 3. Die 4e zal hard aankomen.

rondreis-peru-rainbow-mountain-travel-around

rondreis-puerto-maldonado-boot-amazone-travel-around

rondreis-peru-pisco-sour-travl-around