Rondreizen in Portugal

Ontdek de ruige kusten van de Atlantische Oceaan en de mooie binnenlanden

Waarom rondreizen in Portugal?

Portugal, op het Iberisch schiereiland, is totaal anders dan de buurman Spanje. Portugezen zijn gewend om met de ruige Atlantische Oceaan te leven. De gehele kustlijn van Portugal is ruig en adembenemend. Op vele plekken vind je de mooiste verborgen strandjes tussen de rotskusten. Wanneer je een hike maakt langs de kust valt je mond vaak open van verbazing. De Portugese kustlijn behoort tot de mooiste van Europa. Je raakt niet uitgekeken.

Portugal is niet alleen bekend om de mooie kustlijn. Steden als Porto en Lissabon zijn een trekpleister voor vele reizigers. Deze levendige steden hebben een heel eigen karakter. In Porto is die gevormd door de Port productie en export. Lissabon is gebouwd op heuvels, waardoor allerlei wijkjes met elk een heel eigen karakter zijn ontstaan. Heerlijk om rond te dwalen.

Het binnenland van Portugal is minder bekend. In centraal Portugal vind je prachtige natuurgebieden met bergtoppen tot bijna 2000 meter. Sierra da Estrela is een paradijs voor hikers.

kaartje portugal

Onze rondreizen in Pourtugal

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-35 jaar
Backpacken, Groepsreis

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-35 jaar
Backpacken, Groepsreis

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-35 jaar
Backpacken, Groepsreis

Wanneer rondreizen in Portugal?

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa, naast Spanje. Gegarandeerd mooi weer in de zomer! Portugal heeft een milder klimaat dan Spanje voor de invloed van de Atlantische Oceaan. Dat zorgt voor aangename zomerse temperaturen in het voorjaar, de zomer en het najaar. In het zuiden van Portugal, in de Algarve, is het ook in de wintermaanden aangenaam.

  • De beste reistijd is mei t/m oktober

Welke talen spreekt men in Portugal?

De officiële taal is het Portugees. Voor ons een nauwelijks te verstane taal. Veel, met name jonge, Portugezen spreken prima Engels. Ook wordt er redelijk goed Duits gesproken.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Portugal?

  • Er is een uur tijdsverschil tussen Nederland en Portugal. In Portugal is het een uur vroeger.

Wat eten en drinken in Portugal?

  • Port: de naam zegt het al. Port komt uit Portugal, de regio Porto & Douro. Je bent niet in Portugal geweest zonder goede port te proeven.
  • Cataplana de Marisco: een soort stoofpotje gevuld met wijn, tomaten, kruiden en allerlei soorten vis afhankelijk van wat er recent gevangen is
  • Pastéis de Bélem of Pastel de Nata: een krokant bladerdeeggebakje gevuld met een luchtige pudding en afgewerkt met een beetje poedersuiker en kaneelpoeder. Pastéis de Bélem kun je alleen in Lissabon bij een bakker in Belem kopen. Dit is gemaakt volgens het officiele recept en mag alleen hier Pastéis de Bélem genoemd worden.

rondreizen-portugal-tram-lissabon-travel-around

rondreizen-portugal-pastel-de-nata-koffie-travel-around

 

Reviews

★★★★★

Super reis gehad!

Alles tot in de puntjes geregeld. Leuke reisleiding. Plekken bezocht waar je normaal gesproken zelf niet zo snel zou komen. 5 sterren
★★★★★

Vanuit Portugal

Op dit moment met Travel Around op rondreis in Portugal. Fijne groep en veel vrijheid om te doen wat ik zelf wil.
★★★★★

Hele leuke, goed georganiseerde reis

Je ziet veel van de bestemmingen. Er is een programma en er zijn veel activiteiten gepland maar je hebt tijdens de reis de vrijheid om iets anders te doen