Rondreizen Albanië

Het laatste verborgen paradijs in Europa

Waarom rondreizen in Albanië?

Wat weet jij van Albanië? Jarenlang lag dit land in het zuidoosten van Europa geïsoleerd van de rest van de wereld. Nu Albanië de grenzen geopend heeft voor reizigers blijkt dit het laatste verborgen paradijsjes van Europa te zijn. In het noorden vind je een berggebied wat niet onderdoet voor de Alpen, in het zuiden vind je hagelwitte stranden en een helderblauwe zee. Het plattelandsleven in Albanië is nog steeds traditioneel. Rondreizen in Albanië voelt als een reis terug in de tijd.

Albanië is een perfecte rondreis-bestemming voor avontuurlijke reizigers die nieuwsgierig zijn naar andere culturen en de schoonheid van de natuur. Daag jezelf uit door te gaan hiken van Valbona nar Theth en geniet van de kraakheldere zee in een kayak.

kaartje albanie

Rondreizen Albanië

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

18-30 jaar, 20-37 jaar
Local Travel, Outdoor Travel

Wanneer rondreizen in Albanië?

Albanië ligt in het zuidoosten van Europa, net boven Griekenland. In het uiterste noorden van het land op de grens van Montenegro en Kosovo ligt een berggebied met hoge toppen. In de winter en het voorjaar zijn de bergtoppen besneeuwd. De zomermaanden juli en augustus zijn heet in het hele land. Ideaal strandweer. Rondreizen door Albanië kun je beter in de maanden juni en september doen. de temperaturen zijn dan net wat aangenamer en het is minder druk op de bekende plekken.

  • De beste reistijd is mei t/m oktober

Welke talen spreekt men in Albanië?

De officiële taal is het Albanees. Veel, met name jonge, Albanezen spreken prima Engels. Oudere generaties spreken ook wel Duits.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Albanië?

  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Albanië

Wat eten en drinken in Albanië?

  • Sarma: druivenbladeren gevuld met rijst en gekruid vlees
  • Pleskavica: soort broodje hamburger met veel ui
  • Flia: een feestmaaltijd gemaakt van dunne pannekoekjes en zure room
  • Raki: sterke drank die Albanezen het liefste zelf maken van druiven of pruimen

rondreizen-albanie-buggetje-in-de-bergen-travel-around

rondreis-albanie-signpost-travel-around