Rondreis Indonesie

Ontdek Bali en vele andere eilanden

Waarom rondreizen in Indonesië?

Ooit in je leven wil je op Bali zijn geweest. Dit Indonesische eiland is immens populair om de goede sfeer, mooie stranden en rijke cultuur. Indonesië is meer dan alleen Bali. Het land heeft ruim 17.500 eilanden! De ene wat groter dan de andere. Bali is een uitstekende uitvalsbasis om meerdere Indonesische eilanden te verkennen. Per veerboot ben je in een paar uur op de Gili eilanden, maar ook op het grotere buureiland Lombok. Je zult merken dat de vibe meteen anders is. Liever wat meer off the beaten track? Op het eiland Flores leven meerdere stammen nog steeds traditioneel in een community. Het leven is hier totaal anders dan op het hectische Bali. Vanaf Flores kun je ook een meerdaagse boottocht maken naar Komodo, Rinca en Padar Island. Er valt nog genoeg te ontdekken in Indonesië tijdens je avontuurlijke rondreis.

Rondreis Indonesie - Ubud rijstveld - Travel around

Wanneer op reis naar Indonesië?

Indonesië heeft een tropische klimaat met temperaturen rond de 30 graden en kent droge en groene seizoenen, die per regio ook aardig kunnen verschillen. Op rondreis in Indonesië kan het hele jaar door. Maar de meeste reizigers kiezen voor een rondreis in Indonesië tussen april en oktober, waarbij juli t/m september het hoogseizoen is. Met name op Bali is het in de zomermaanden heel erg druk. Het is aan te raden om vroeg te boeken wanneer je in juli, augustus of september naar Bali wilt. Buiten deze maanden is het rustiger (en goedkoper), maar nog steeds prima qua weer. Zelfs in de regentijd (november t/m maart) is het fijn op Bali en de omliggende eilanden. Wij raden zelfs aan om buiten de hoogseizoen periodes naar Bali te reizen.
• Beste reistijd: april t/m oktober
Welke talen in Indonesië?
Indonesisch is de lokale taal. Zeker in de toeristische gebieden kun je prima met Engels terecht.
Hoe kun je betalen in Indonesië?
De lokale valuta is de Rupiah (IDR). 1.000.000 Rupee is ongeveer € 0,60. Je kunt bijna overal pinnen in de lokale valuta. Je creditcard wordt op veel plekken geaccepteerd.
Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Indonesië?
• Tijdens onze zomertijd is het in Indonesië 5 uur later.
• Tijdens onze wintertijd is het in Indonesië 6 uur later.
Wat eten en drinken in Indonesië?
• Nasi Goreng: het nationale gerecht van Indonesië en bij ons zeker ook niet onbekend. Al smaakt een nasi in Nederland nooit zo lekker als in Indonesië.
• Rendang: mals runderstoofvlees met rijst.
• Bakso: echt Indonesisch street food. Dit is een noedelsoep met gehaktballen
• Bintang: wie heeft er niet van Bintang bier gehoord? Hoewel een groot deel van Indonesië islamitisch is en er dus weinig alcohol gedronken wordt, is Bintang wel een populair biermerk. Vooral onder reizigers.

Rondreis-indonesie-ritueel-tempel-travel-around

rondreis-indonesie-flores-komodo-travel-around

rondreis-indonesie-nasi-goreng-bintang-travel-around