Groepsreis Sri Lanka 14 dagen

Je bent meer dan Ayubowan in Sri Lanka

Sri Lanka is een tropische mix van mooie stranden, met theeplantages begroeide berggebieden, eeuwenoude tempels en natuurparken met wildlife dat je vooral in Afrika zou verwachten. De oppervlakte van Sri Lanka is Nederland en België samen. Dit eiland in de Indische Oceaan heeft een prachtige mix van alles wat je tijdens een avontuurlijke rondreis wilt meemaken. En dan hebben we het nog niet gehad over de vriendelijke Sri Lankanen, die niet liever willen dan jou verwelkomen in hun mooie land. Ayubowan!  

We nemen je mee door een groot deel van Sri Lanka vol pure ontmoetingen, maar natuurlijk gaan we minstens net zoveel genieten van het natuurschoon, de culturele highlights en de stranden om bij weg te dromen. Wist je dat Sri Lanka de beste safari bestemming buiten Afrika is? We gaan op zoek naar krokodillen, olifanten en luipaarden. De trein is het leukste en op sommige trajecten het beste vervoersmiddel tijdens de rondreis door Sri Lanka. Tussen de locals in de 2e of 3e klasse rijden we door het met jungle bedekte berggebied. Elke bocht weer een nieuw uitzicht! Zin in actie na een lange zit? Beklim Ella Rock of ga surfen in Mirissa. Deze Sri Lanka rondreis staat straks in je geheugen gegrift. Geniet ervan!


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 4 - max. 20 personen
Lokale tourguide (Engelssprekend)
13x overnachting in hotels, hostels, safaritent en ecolodge
Verblijf op indeling; variatie van dorms en twinrooms.
13x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam/Düsseldorf - Colombo v.v.
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #SriLankaTravelAround momenten

Tijdens een safari in Kaudulla National Park in #srilanka zagen we ineens honderden olifanten aan de rand van een meer. #kaudullanationalpark #olifanten #travelaroundnl #travelaround #srilankatravelaround
17 0

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Sri Lanka

Dag 1 | Negombo (aankomst)

Dag 1: deze rondreis  start in Negombo, vlakbij de airport van Colombo. Afhankelijk van je vluchttijden kom je na een nachtvlucht ’s morgen of ’s middags aan. Vanaf 14.00 uur kun je inchecken in het hotel aan het strand. Hier ontmoet je je reisgenoten en kun je lekker relaxen aan het zwembad of een beetje ronddwalen in het dorp, op zoek naar Hollands verleden.

Negombo (aankomst)
Negombo (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een hotel met zwembad (twin)
Geen maaltijden

Bij te boeken

Vliegreis Amsterdam/Düsseldorf - Colombo (je vertrekt een dag eerder)
Airporttransfer vanaf Colombo Airport naar het hotel.Dag 2 t/m 3 | Sigiriya

Dag 2: na het ontbijt reizen we noordwaarts naar Sigiriya, bekend vanwege de leeuwenrots. Waarom deze rots deze bijnaam heeft gekregen zul je de volgende dag ontdekken. Sigiriya Rock Fortress is één van de populairste plekken van Sri Lanka. Via honderden traptreden kun je deze immense rots beklimmen. Bovenop vind je resten van een voormalig kasteel van Koning Kashyapa. Wij raden aan om de leeuwenrots aan het einde van de middag te beklimmen (optioneel) omdat het dan een stuk rustiger is.

Dag 3: vroeg wakker worden! Rond zonsopkomst begeven ons richting de Pidurangala tempel. Dit is het startpunt van de beklimming van de Pidurangala rots, het kleine zusje van de leeuwenrots van Sigiriya. Bij Pidurangala kom je alleen een paar verdwaalde backpackers en monniken tegen. De beklimming begint eenvoudig maar het laatste stukje is klim en klauterwerk. Als je eenmaal bovenop de rots staat dan heb je een magisch uitzicht op Sigiriya rock en ziet heel duidelijk de vorm van een leeuwenkop. Bij zonsondergang kun je mee op een olifantensafari in Minneriya of Kaudulla National Park (optioneel). Als je geluk hebt spot je honderden olifanten, die bij een meertje water komen drinken.

Sigiriya
Sigiriya

Overzicht & Inbegrepen

Per (mini)bus van Negombo naar Sigiriya
2x overnachting in een hotel met zwembad (twin)
2x ontbijt
Beklimming Pidurangala rock

Bij te boeken

Bezoek Sigiriya Rock, entreegelden ca. $ 45 p.p.
Minneriya of Kaudulla National Park Safari ca. $ 60 p.p.Dag 4 t/m 5 | Kandy & Digana

Dag 4: we reizen richting het zuiden en maken een tussenstop in Matale. Hier bezoeken we een lokale community om het dagelijks leven van de locals te proeven. Wandel door de rijstvelden en ontdek hoe peper, kaneel en andere kruiden verbouwd worden. Het bezoek wordt afgesloten met een traditionele rijst en curry, geserveerd op een palmblad. Hierna vervolgen we onze weg naar Kandy, bekend vanwege de Temple of the Tooth. Hier schijnt een tand van Boeddha te liggen. Zeker een bezoek waard (optioneel)! De lokale markt van Kandy is een beleving op zich. Aan het einde van de middag rijden door richting Digana. Hier verblijven we de komende dagen in de bijzondere Polwaththa Ecolodge, waar lokale communities en de natuur verbonden zijn met het project. De perfecte plek om in contact te komen met locals op het platteland.

Dag 5: we trekken erop uit in de omgeving van de ecolodge. Hier ontdek je het dagelijks leven op het platteland van Sri Lanka. Dorpsbewoners nodigen je in hun huizen uit en laten je graag zien hoe ze kruiden, vruchten, rijst en groenten verbouwen. Nieuwsgierige kinderen willen graag met je zwemmen bij de waterval. Ook bezoeken we het herbebossingsproject van Forest Healing Foundation, waar de lokale community zorgt voor herstel van biodiversiteit.

Kandy & Digana
Kandy & Digana

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Sigiriya, via Matale en Kandy naar Digana
2x overnachting in Polwaththa Ecolodge (non airco ecolodge)
2x ontbijt + 2x lunch + 2x diner
Bezoek aan lokale community in Matale Bezoek aan lokale markt in Kandy Hike (ca. 3 a 4 uur) door plattelandsdorpjes naar de rivier

Bij te boeken

Bezoek Temple of the Tooth, entreegelden ca. $ 15 p.p.Dag 6 t/m 8 | Ella

Dag 6: we reizen naar het treinstation van Kandy. Hier stappen we op de trein naar het backpackersdorp Ella. Deze treinrit van ruim 7 uur is één van de mooiste treinreizen ter wereld en verveelt geen minuut. Een prachtig landschap vol groene bergen bedekt met jungle en theeplantages trekt aan je voorbij, met af en toe een klein dorpje, waterval, toeterende tuktuk en zwaaiende schoolkinderen. Onvoorstelbaar hoeveel kleuren groen je voorbij ziet komen. Het is leuk om een praatje aan te knopen met locals in de trein. In Sri Lanka praat iedereen Engels, dus een taalbarrière zul je niet hebben.

Dag 7: trek je wandelschoenen aan! We lopen een stuk over de spoorlijn tot we de bekende Nine Arches brug overgestoken zijn. Hier vinden we een klein paadje naar een uitzichtpunt, waar je perfect uitzicht hebt op de brug als je de trein de brug passeert! Vervolgens klimmen we verder, over theeplantages en langs een klein dorpje waar theeplukkers wonen. We komen uit bij Little Adam’s Peak (1141m hoogte) waar je uitkijkt over Ella Gap.

Dag 8: zin in een uitdaging? Sta vroeg op en ga (optioneel) mee met de beklimming van Ella Rock (1360m). Dit is een pittige hike en kan het beste gedaan worden met een lokale gids. Loop eerst een stuk over de treinrail en klim vervolgens in ca. 2,5 uur naar de top. ’s Ochtends vroeg is het beste moment van de dag om deze hike te maken vanwege de temperaturen en de mooie lichtinval. Wanneer je na ca. 4 of 5 uur terug bent in het hostel heb je vast zin in een stevig ontbijt. Vervolgens heb je nog de hele dag om te relaxen in Ella of andere leuke activiteiten te ondernemen.

Ella
Ella

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar Kandy, treinreis naar Ella
3x overnachting in een gezellig hostel (dorm)
3x ontbijt
Treinreis Kandy – Ella in 2e of 3e klasse Hike Nine Arches brug en Little Adam’s Peak

Bij te boeken

Beklimming Ella RockDag 9 | Yala National Park

Dag 9: vanuit Ella dalen we het berggebied af en reizen over het vlakke land naar het zuidkust. Hier aan de kust bevindt zich één van de meest opmerkelijke natuurreservaten ter wereld. We checken in bij een safaricamp aan de rand van het park. Het 979 vierkante kilometer grote wildpark biedt een gevarieerd landschap van dichte bossen, uitgestrekte graslanden, meren en rivieren. Het staat vooral bekend om zijn grote populatie luipaarden, die hier vaak worden gespot tijdens safaritochten. Naast luipaarden herbergt Yala National Park ook een verscheidenheid aan andere wilde dieren, waaronder olifanten, lippenberen, herten, krokodillen, buffels en talloze vogelsoorten. Aan het einde van de dag, tegen zonsondergang, kun je op safari in Yala (optioneel).

 

Yala National Park
Yala National Park

Overzicht & Inbegrepen

Per (mini)bus van Ella naar Yala National Park
1x overnachting in een Safari camp
1x ontbijt

Bij te boeken

Safari Yala National Park ca. $ 60 p.p.Dag 10 t/m 12 | Mirissa

Dag 10:  we reizen naar de zuidwestkust van Sri Lanka, waar we de komende dagen verblijven in een gezellig hostel in Mirissa. Time to relax! Mirissa is geliefd bij backpackers vanwege de leuke sfeer en de mooie stranden. December t/m april is de beste tijd om in Mirissa te verblijven. Bijna gegarandeerd goed weer. In Mirissa kun je (optioneel) gaan surfen, op walvissafari, snorkelen of duiken.

Dag 11: wist je dat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie is geweest? We bezoeken Galle, een bijzondere plek in het zuiden van Sri Lanka, met goedbewaard Hollandse historie uit de VOC tijd. Galle Fort is de ommuurde binnenstad, die tijdens de tsunami in 2004 ongeschonden is gebleven. Dwaal rond in de Zeeburgstraat en bekijk de Groote Kerk.

Dag 12: geniet nog een dag van de heerlijke stranden of onderneem een optionele activiteit. ’s Avonds zin in een feestje? Er is altijd wel wat te beleven in Mirissa.

Mirissa
Mirissa

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Yala naar Mirissa
3x overnachting in hostel (dorm)
3x ontbijt
Bezoek aan Galle

Bij te boeken

Walvisspotten ca $ 40 p.p.
Surfen ca $ 25Dag 13 t/m 14 | Colombo (vertrek)

Dag 13: we reizen naar de hoofdstad Colombo. Het is wel even wennen om weer in een drukke grote stad te zijn, maar ook hier valt genoeg te ontdekken én te proeven. ’s middags kun je zelf Colombo ontdekken. ’s Avonds neemt een local je mee op een foodie tour ‘behind the scenes’. Zin in lokaal streetfood? Kottu Rotti is een allerdaagse maaltijd in Sri Lanka en smaakt heerlijk. Met een Arrack proosten we op een mooi einde van onze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka!

Dag 14: afhankelijk van je vluchttijden heb je vandaag heb je nog tijd om te shoppen in één van de shoppingmalls in Colombo en enkele interessante plekken te bekijken. Daarna is het is tijd om Sri Lanka te verlaten. Tegen de Sri Lankanen en je reisgenoten zeg je ‘gihin ennam’, tot ziens Sri Lanka! Je kunt zelf met een taxi naar de airport reizen of vooral een transfer bijboeken.

 

 

Colombo (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Per (mini)bus van Mirissa naar Colombo
Overnachting in een hotel (twin)
Ontbijt
Foodie tour in Colombo

Bij te boeken

Transfer naar Colombo airportVerblijf

Tijdens deze Sri Lanka rondreis verblijven we afwisselend in hotels, hostels, safari tent en eco lodge. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Sri Lanka. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hotels, hostels, safaritent en ecolodge

Tijdens deze rondreis Sri Lanka verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Negombo: Beacon Beach (Deluxe 2-persoonskamer)
 • Sigiriya: Kassapa Lions Rock (Standaard 2-persoonskamer
 • Digana: Polwaththa Eco Lodge (Standaard 2-4 persoons Eco Lodge)
 • Ella: Hangover Hostels (Dorm stapelbedden)
 • Mirissa: Hangover Hostels (Dorm stapelbedden)
 • Colombo: Colombo City Hotel (standaard 2-persoonskamer)

Accommodaties zijn altijd onder voorbehoud. Indien een bovengenoemde accommodatie niet beschikbaar is, zorgen we voor een vergelijkbaar alternatief. 

Op elke plek is de kamerindeling weer net even anders

In de meeste accommodaties verblijf je in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. In hostels en in de bungalow in Arugam Bay verblijf je in mixed dorms (4/6/10 persoonskamers). Met hoeveel personen je op een kamer slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid en de groepsgrootte.

Liever een 1-persoonskamer?

Hou je van meer privacy? Het is mogelijk om een 1-persoonskamer in de hotels en safari lodges te boeken tegen een meerprijs. In de hostels en in de Kudakalliya Bungalow is het niet mogelijk om in een 1-persoonskamer te verblijven.

rondreis-sri-lanka-polwaththa-eco-lodges-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is exclusief vliegreis vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo. Je kunt ervoor kiezen om zelf je vliegreis naar Sri Lanka te boeken of dat door ons te laten regelen.

Zelf je vlucht boeken
In de prijstabel vind je de startdatum in Negombo en de datum wanneer de reis eindigt in Colombo. Vanuit Amsterdam en Düsseldorf zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Colombo. Vanwege het tijdsverschil vertrek je een dag eerder vanuit Nederland om op tijd in Sri Lanka te zijn. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken
Kies je ervoor om je vlucht via Travel Around te boeken, dan kun je bij boeking aangeven dat je graag een offerte ontvangt. Wij zullen je per email informeren over de mogelijkheden en actuele vluchttarieven. Als je ons akkoord geeft om deze vliegreis voor je te boeken, dan rekenen wij een service fee van € 75 per vliegticket bovenop het tarief van het vliegticket. Daarnaast rekenen wij € 20 voor CO2 compensatie van 1.6 ton CO2. Ook regelen wij de transfer voor je naar het eerste hotel en vanaf het laatste hotel terug naar de airport. Kortom, alles wordt voor je geregeld.

Natuurlijk kun je ook voordat je de reis online boekt al contact met ons opnemen over de mogelijkheden voor vliegreizen. Stuur een mail naar info@travelaround.nl met de volgende gegevens:

 • Reis en reisdatum:
 • Datum heenreis (indien afwijkend):
 • Datum terugreis (indien afwijkend):
 • Voornaam zoals in je paspoort:
 • Achternaam:
 • Geboortedatum:

Andere reizigers:

Wij hebben voor andere reizigers de volgende vlucht in optie staan (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum airline vluchtnr van naar vertrek aankomst
13-2-24 Qatar Aiways QR 88 Düsseldorf Doha 08.40 16.40
13-2-24 Qatar Aiways QR 658 Doha Colombo 18.35 01.55 *
28-2-24 Qatar Aiways QR 663 Colombo Doha 04.25 07.10
28-2-24 Qatar Aiways QR 85 Doha Düsseldorf 08.25 13.10
* aankomst de volgende dag

 

CO2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt is de CO2 compensatie een verplichte bijdrage. Voor een vlucht naar Sri Lanka is de uitstoot gemiddeld 1.6 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

 

Transfers

Geen gedoe bij aankomst op de airport? Je kunt via ons transfers bijboeken. Bij aankomst op de airport staat een chauffeur op je te wachten en brengt je naar het hotel waar de rondreis start. Boek je je vlucht via Travel Around? Wij regelen dan altijd de transfers voor je.

 

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met een eigen airconditioned (mini)bus met chauffeur. De grootte van de bus is afhankelijk van de groepsgrootte. Op dag 6 stappen we op de trein bij Kandy en reizen via één van de de mooiste treinroutes ter wereld naar Ella.

Rondreis-Sri-lanka-trein-man-selfie-travel-around rondreis-sri-lanka-tuktuk-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

 

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.