Groepsreis Albanië voor jongeren

Hoge bergpieken, verlaten stranden en eeuwenoude tradities

Albanië is één van de laatste verborgen paradijsjes in Europa. Tot begin jaren ’90 was dit land geïsoleerd van de rest van de wereld door het communistische regime. De ruige geschiedenis, het nog steeds traditionele leven én vooral ook de schoonheid van de natuur zorgen ervoor dat Albanië een land is waar je nieuwsgierigheid continu geprikkeld wordt. Albanië ligt dichtbij, maar voelt als ver weg en een reis terug in de tijd. Waar haal je op de snelweg nog een ezel met hooiwagen in?

We reizen zowel door het bergachtige noorden als het weidse zuiden van Albanië. We maken stevige hikes in Peaks of the Balkan en ontdekken het bizarre verleden in Tirana en Gjirokastër. Voor een paradijselijke ervaring gaan we naar verlaten stranden met helderblauw zeewater aan de Albanese Riviera.


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-37 jaar
Min. 6 – max 16 personen
Lokale Albanese tourguide
14 overnachtingen in guesthouses, hostels, glampingtent en hotel
Verblijf in een variatie aan kamers, van 2-persoonskamers tot dorms
9x ontbijt, 3x (packed) lunch, 4x diner
Vervoer per (mini)bus, boot en shared bustransport
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis NL- Tirana v.v. inclusief 10kg ruimbagage
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #AlbanieTravelAround momenten

Wat weet jij van Albanië? 🇦🇱
Ontdek het geheim van Albanië zelf. Ga mee van 12 sep 2023 > 26 sep 2023

Tot begin jaren ’90 was dit land geïsoleerd van de rest van de wereld door het communistische regime. De ruige geschiedenis, het nog steeds traditionele leven én vooral ook de schoonheid van de natuur zorgen ervoor dat Albanië een land is waar je nieuwsgierigheid continu geprikkeld wordt. Albanië ligt dichtbij, maar voelt als ver weg en een reis terug in de tijd. 

#AlbanieTravelAround #albanië #travelaround #groepsreis #rondreizen #groepsreiseuropa #soloreizen23 #singlereis #Avontuur #SecretAlbania #travelaroundalbania
3 0

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Albanië

Dag 1 | Shkodër (aankomst)

Vanaf de airport van Tirana (aankomst ca. 12.00 uur) vertrekken meteen naar Shkodër, in het noorden van Albanië. Hier checken we in bij een leuke glampinglocatie aan het meer van Shkodër.  Shkodër kun je per fiets verkennen. Eyecatcher is het kasteel van Rozafa (ken je wellicht van Wie is de Mol), waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Shkodër (aankomst)
Shkodër (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer per (mini)bus van Tirana airport naar Shkodër
Overnachting in glampingtentDag 2 t/m 3 | Valbona

Dag 2: van het relaxte Shkodër verplaatsen we ons naar de ruige Albanese Alpen. Bij Komani stappen we aan boord van een ferry, die ons via een prachtige kloof naar Fierzë brengt, de enige manier om dit deel van Albanië te bereiken. Per minibus reizen we door naar de vallei van Valbona, een paradijs voor hikers. De tijd lijkt hier stilgestaan te hebben. Je overnacht in een traditioneel guesthouse.

Dag 3:  trek je wandelschoenen aan! Valbona heeft tientallen hikingtrails om de prachtige ‘Peaks of the Balkan’ te verkennen. We gebruiken deze dag om te acclimatiseren en te trainen voor de oversteek van Valbona naar Teth op dag 4. Via herderspaadjes en bospaden maken we een hike tot een hoogte van ca. 1700m. Kijk om je heen en geniet van de uitzichten op Mount Rosi (2560m) en Mount Jezerca (2695m). Wie wil kan verder klimmen tot 2000m.

Valbona
Valbona

Overzicht & Inbegrepen

Shared transfer van Shkodër naar Komani, boottocht naar Fierzë en transfer naar Valbona
2x overnachting in guesthouse in Valbona
1x ontbijt, 1x lunchpakket (bij ontbijt klaarmaken) en 2x diner
Begeleide hike op dag 3Dag 4 t/m 5 | Theth

Dag 4: de reden waarom de meeste hikers hier komen is de oversteek van Valbona naar Theth. Deze hike is vrij pittig en je hebt goede wandelschoenen, packed lunch, voldoende water en snacks nodig. Deze tocht duurt ca. 6 uur, maar geen probleem als je er wat langer over doet. Je overbrugt een hoogteverschil van 1000m. Vanuit Valbona begint de klim, waar de weg ophoudt. Het oude schapenpad wordt steeds steiler. Stop af en toe even om te genieten van het uitzicht over Qafa e Valbones. Na een pittige klim volgt de afdaling naar Theth. Hier kom je moe maar voldaan aan en heb je waarschijnlijk je eigen grenzen verlegt. Wat een kick! In Theth kun je genieten van een voedzaam diner en een welverdiende rakija (of twee).

Dag 5: in Theth ontdek je het traditionele leven van vroeger. Omdat het zo afgelegen ligt, golden hier eigen regels, waaronder bloedwraak. Een kulla is een stenen torens zonder ramen om de familie te beschermen tegen indringers van buiten. Bijzonder om te bezoeken! Wandel rond in het dorp en maak er zo’n actieve of relaxte dag van zoals je zelf wilt.

Theth
Theth

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een guesthouse in Theth
2x ontbijt, 1x packed lunch en 2x diner
Begeleide hike van Valbona naar ThethDag 6 t/m 7 | Tirana

Dag 6: vanuit Teth dalen we af naar de bewoonde wereld en arriveren in de hoofdstad van Albanië. Tirana is een snel veranderende stad met een bizarre historie. Na de 2e wereldoorlog tot 1985 werd het land geleid door de communistische dictator Enver Hoxha. In Tirana leer je meer over deze donkere periode in het BunkArt museum. Blokku is nu de meest bruisende wijk van Tirana, vol met barretjes en restaurantjes. Vroeger was dit het exclusieve domein van de leiders van de communistische partij. Zij leefden hier in weelde, terwijl de Albanese bevolking in armoede leefde door de isolatie van de rest van de wereld.

Dag 7: je hebt de hele dag de tijd om Tirana te verkennen. Pak een terrasje in Blokku of maak een streetart fietstocht langs oude communistische flats die nu mooi beschilderd zijn. Niet te missen is het Skanderbegplein met het grote standbeeld en de (lelijke) Pyramide die door de dochter en schoonzoon van Hoxha ontworpen is, na zijn overlijden.

Tirana
Tirana

Overzicht & Inbegrepen

vervoer per privé bus van Theth naar Tirana (via Shkodër)
2x overnachting in een hostel in Tirana
2x ontbijt

Bij te boeken

Streetart fietstocht
Bezoek aan museaDag 8 t/m 9 | Gjirokastër

Dag 8: we reizen naar het zuiden van Albanië, naar één van de oudste steden van het land. na een rit van ca. 4 uur door het platteland komen we uit in Gjirokastër, het centrum van de Griekse minderheid en geboorteplaats van Enver Hoxha. De eyecatcher is het hooggelegen kasteel, waar je mooi uitzicht hebt op de omgeving. In het centrum vind je tientallen winkels waar ze o.a. tapijten verkopen.

Dag 9:  door heel Albanië vind je bunkers en tunnels uit de communistische tijd. Een Nederlandse hosteleigenaar geeft rondleidingen door Gjirokastër langs de vele bunkers en vertelt je verhalen over het leven onder repressie en in angst. Hoxha was bang voor aanvallen vanuit westerse landen en liet duizenden bunkers bouwen ter bescherming tegen de buitenstaanders. De aanval kwam echter nooit.

Gjirokastër
Gjirokastër

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hotel in Gjirokastër
2x ontbijt
rondleiding langs bunkers en tunnels in GjirokastërDag 10 t/m 12 | Albanese Riviera

Dag 10: Albanië heeft nog steeds verlaten witte zandstranden met helderblauw zeewater, waar je nauwelijks andere mensen tegenkomt. Waar in Europa vind je dat nog? Vanuit Gjirokastër reizen we naar een gezellige badplaats, zoals Himarë of Sarandë, vanwaar we de komende dagen de Albanese kust kunnen ontdekken.

Dag 11 & 12: je kunt kiezen wat je wilt doen. Lekker luieren op het strand, suppen of een mooie kayaktocht maken langs baaien met verlaten strandjes.

Albanese Riviera
Albanese Riviera

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer van Gjirokastër naar de kust per minibus
3x overnachting in een hostel in SarandëDag 13 t/m 14 | Berat

Dag 13: Via de Llogara pass, een prachtig natuurgebied langs de Albanese kust, reizen we naar Berat. Deze stad staat bekend als de stad van 1000 ramen. De witte huizen zijn tegen een steile bergwand opgebouwd en zijn allemaal met elkaar verbonden. Klim omhoog naar het kasteel en slenter door de smalle straatjes. Wie weet word je door een lokale bewoner uitgenodigd om binnen een kijkje te nemen. Berat ligt in de beste wijnstreek van Albanië. Wil je de beste Albanese wijnen proeven?

Dag 14: de omgeving van Berat leent zich uitstekend voor een actieve dag. Ga mee naar Osumi Canyon en Bogova waterval (optioneel). Deze wordt ook wel de Waterfall of Gods genoemd. Zin in een verfrissende douche? De Osumi Canyon is in miljoenen jaren uitgesleten. Je maakt een hike door de canyon en kunt onderweg zwemmen in een natuurlijk zwemwater. Aan het einde van de middag reizen we door naar de airport van Tirana, waar we inchecken in een hotel (indien de reguliere terugvlucht ’s ochtends vroeg is op dag 15, anders blijven we nog een nachtje in Berat).

Berat
Berat

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer van de Albanese kust naar Berat per privé bus + vervoer per privé bus van Berat naar Tirana airport
1x overnachting in guesthouse in Berat, 1x overnachting in hotel bij Tirana Airport
2x ontbijt

Bij te boeken

Hike Osumi Canyon & Bogova waterfall, ca. € 60Dag 15 | Tirana airport (vertrek)

Je rondreis Albanië zit erop. Waarschijnlijk vroeg opstaan voor je terugvlucht naar Nederland.

Tirana airport (vertrek)
Tirana airport (vertrek)Verblijf

Tijdens deze Albanië rondreis verblijf je in traditionele guesthouses, hostels, hotels en een glampingtent. De indeling van de kamers is op elke locatie weer net even anders. Soms verblijf je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht in een 2-persoonskamer of glampingtent, terwijl je andere keren overnacht in een mixed dorm in een hostel.

Hostel, Hotel, Guesthouse en glampingtent

Tijdens deze rondreis Albanië verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Shkodër: Lake Shkodra Resort
 • Valbona: Villa Dini
 • Theth: Guesthouse Berishta
 • Tirana: Tirana Backpacker Hostel
 • Gjirokaster: Hotel Old Bazaar
 • Sarandë: Hasta La Vista Hostel
 • Berat: Villa Aleksandar
 • Tirana airport: Hotel Best Western Ark

Je verblijft in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. In de hostels slaap je in mixed dorms. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je een 1-persoonskamer boeken. Je krijgt dan je eigen kamer behalve in de hostels in Tirana en Sarandë. Daar overnacht je in een dorm.

rondreis-albanie-villa-dini-travel-around rondreis-albanie-belltent-travel-around rondreis-albanie-dorm-hasta-la-vista-sarande-travel-around

Vervoer

Vliegticket

Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Tirana boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Vanuit Eindhoven kun je rechtstreeks met Wizzair naar Tirana vliegen. Alternatieven zijn er via Austrian Airlines, Serbia Airlines en Lufthansa vanuit Amsterdam. Hou er rekening mee dat de transfertijden afgestemd worden op de Wizzair vlucht. Mocht je voor een andere vlucht kiezen, dan is het verstandig een dag eerder aan te komen en in een hotel bij de airport te overnacht.

Vluchtschema door Travel Around geboekte vluchten:

 • 12 sep > 27 sep

12-09-2023 Eindhoven – Tirana 09.30 – 12.00 Wizzair
27-09-2023 Tirana – Eindhoven 06.05 – 08.55 Wizzair * let op: 1 dag later. 

 

 

Co2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Albanië is de uitstoot gemiddeld 0.56 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Bij aankomst op Tirana airport volgt een shared transfer naar Shkodër. Deze transfer wordt afgestemd op de aankomsttijd van de Wizzair vlucht, die meestal rond 12.00 uur arriveert. Zorg ervoor dat je voor die tijd op Tirana airport bent. Je kunt ook een dag eerder vliegen en overnachten bij de airport van Tirana.

Aan het einde van de reis is de laatste overnachting bij de airport van Tirana (tenzij de Wizzair vluchten pas ’s middags vertrekken).

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met shuttlebussen en privé minibusjes. De shuttlebussen worden gedeeld met andere reizigers die hetzelfde traject afleggen.

rondreis-albanie-signpost-travel-around rondreis-abania-mercedes-geparkeerd-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze Albanië rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata en de vertrekdata op Tirana airport. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Albanië.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 150 voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.