Groepsreis Albanië voor jongeren

Hoge bergpieken, verlaten stranden en eeuwenoude tradities

Albanië is één van de laatste verborgen paradijsjes in Europa. Tot begin jaren ’90 was dit land geïsoleerd van de rest van de wereld door het communistische regime. De ruige geschiedenis, het nog steeds traditionele leven én vooral ook de schoonheid van de natuur zorgen ervoor dat Albanië een land is waar je nieuwsgierigheid continu geprikkeld wordt. Albanië ligt dichtbij, maar voelt als ver weg en een reis terug in de tijd. Waar haal je op de snelweg nog een ezel met hooiwagen in?

We reizen zowel door het bergachtige noorden als het weidse zuiden van Albanië. We maken stevige hikes in Peaks of the Balkan en ontdekken het bizarre verleden in Tirana en Gjirokastër. Voor een paradijselijke ervaring gaan we naar verlaten stranden met helderblauw zeewater aan de Albanese Riviera.


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-35 jaar
Min. 6 – max 20 personen
Lokale Albanese tourguide
14 overnachtingen in guesthouses, hostels, glampingtent en hotel
Verblijf in een variatie aan kamers, van 2-persoonskamers tot dorms
10x ontbijt, 2x (packed) lunch
Vervoer per (mini)bus, boot en shared bustransport
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis NL- Tirana v.v. incl 10 kg handbagage
 • Ruimbagage voor je vliegreis
 • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #AlbanieTravelAround momenten

Wat weet jij van Albanië? 🇦🇱
Ontdek het geheim van Albanië zelf. Ga mee van 12 sep 2023 > 26 sep 2023

Tot begin jaren ’90 was dit land geïsoleerd van de rest van de wereld door het communistische regime. De ruige geschiedenis, het nog steeds traditionele leven én vooral ook de schoonheid van de natuur zorgen ervoor dat Albanië een land is waar je nieuwsgierigheid continu geprikkeld wordt. Albanië ligt dichtbij, maar voelt als ver weg en een reis terug in de tijd. 

#AlbanieTravelAround #albanië #travelaround #groepsreis #rondreizen #groepsreiseuropa #soloreizen23 #singlereis #Avontuur #SecretAlbania #travelaroundalbania
3 0

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Albanië

Dag 1 t/m 2 | Shkodër (aankomst)

Dag 1: vanaf de airport van Tirana (aankomst ca. 20.00 uur) vertrekken we meteen naar Shkodër, in het noorden van Albanië. Hier checken we in bij een leuke glampinglocatie aan het meer van Shkodër.

Dag 2: Shkodër kun je per fiets verkennen. Eyecatcher is het kasteel van Rozafa (ken je wellicht van Wie is de Mol), waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Je hebt de hele dag de tijd om helemaal in de Balkan sfeer te komen, te relaxen aan het meer en de stad te verkennen.

Shkodër (aankomst)
Shkodër (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer per (mini)bus van Tirana airport naar Shkodër
2x overnachting in glampingtentDag 3 t/m 4 | Valbona

Dag 3: van het relaxte Shkodër verplaatsen we ons naar de ruige Albanese Alpen. Bij Komani stappen we aan boord van een ferry, die ons via een prachtige kloof naar Fierzë brengt, de enige manier om dit deel van Albanië te bereiken. Per minibus reizen we door naar de vallei van Valbona, een paradijs voor hikers. De tijd lijkt hier stilgestaan te hebben. Je overnacht in een traditioneel guesthouse.

Dag 4:  trek je wandelschoenen aan! Valbona heeft tientallen hikingtrails om de prachtige ‘Peaks of the Balkan’ te verkennen. We gebruiken deze dag om te acclimatiseren en te trainen voor de oversteek van Valbona naar Theth op dag 5. Via herderspaadjes en bospaden maken we een hike tot een hoogte van ca. 1700m. Kijk om je heen en geniet van de uitzichten op Mount Rosi (2560m) en Mount Jezerca (2695m). Wie wil kan verder klimmen tot 2000m.

Valbona
Valbona

Overzicht & Inbegrepen

Shared transfer van Shkodër naar Komani, boottocht naar Fierzë en transfer naar Valbona
2x overnachting in guesthouse in Valbona
1x ontbijt, 2x lunchpakket (bij ontbijt klaarmaken)
Begeleide hike op dag 4Dag 5 t/m 6 | Theth

Dag 5: de reden waarom de meeste hikers hier komen is de oversteek van Valbona naar Theth. Deze hike is vrij pittig en je hebt goede wandelschoenen, packed lunch, voldoende water en snacks nodig. Deze tocht duurt ca. 6 uur, maar geen probleem als je er wat langer over doet. Je overbrugt een hoogteverschil van 1000m. Vanuit Valbona begint de klim, waar de weg ophoudt. Het oude schapenpad wordt steeds steiler. Stop af en toe even om te genieten van het uitzicht over Qafa e Valbones. Na een pittige klim volgt de afdaling naar Theth. Hier kom je moe maar voldaan aan en heb je waarschijnlijk je eigen grenzen verlegt. Wat een kick! In Theth proost je op het avontuur met een welverdiende rakija (of twee).

Dag 6: in Theth ontdek je het traditionele leven van vroeger. Omdat het zo afgelegen ligt, golden hier eigen regels, waaronder bloedwraak. Een kulla is een stenen torens zonder ramen om de familie te beschermen tegen indringers van buiten. Bijzonder om te bezoeken! Wandel rond in het dorp en maak er zo’n actieve of relaxte dag van zoals je zelf wilt.

Theth
Theth

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een guesthouse in Theth
2x ontbijt en 1x packed lunch
Begeleide hike van Valbona naar Theth. Bagagetransport per paardDag 7 t/m 8 | Tirana

Dag 7: vanuit Theth dalen we af naar de bewoonde wereld en arriveren in de hoofdstad van Albanië. Tirana is een snel veranderende stad met een bizarre historie. Na de 2e wereldoorlog tot 1985 werd het land geleid door de communistische dictator Enver Hoxha. In Tirana leer je meer over deze donkere periode in het BunkArt museum. Blokku is nu de meest bruisende wijk van Tirana, vol met barretjes en restaurantjes. Vroeger was dit het exclusieve domein van de leiders van de communistische partij. Zij leefden hier in weelde, terwijl de Albanese bevolking in armoede leefde door de isolatie van de rest van de wereld.

Dag 8: je hebt de hele dag de tijd om Tirana te verkennen. Pak een terrasje in Blokku of maak een streetart fietstocht langs oude communistische flats die nu mooi beschilderd zijn. Niet te missen is het Skanderbegplein met het grote standbeeld en de (lelijke) Pyramide die door de dochter en schoonzoon van Hoxha ontworpen is, na zijn overlijden.

Tirana
Tirana

Overzicht & Inbegrepen

vervoer per privé bus van Theth naar Tirana (via Shkodër)
2x overnachting in een hostel in Tirana
2x ontbijt

Bij te boeken

Streetart fietstocht
Bezoek aan museaDag 9 t/m 10 | Gjirokastër

Dag 9: we reizen naar het zuiden van Albanië, naar één van de oudste steden van het land. Na een rit van ca. 4 uur komen we uit in Gjirokastër, het centrum van de Griekse minderheid en geboorteplaats van Enver Hoxha. De eyecatcher is het hooggelegen kasteel, waar je mooi uitzicht hebt op de omgeving. In het centrum vind je tientallen winkels waar ze o.a. tapijten verkopen.

Dag 10: door heel Albanië vind je bunkers en tunnels uit de communistische tijd. Een Nederlandse hosteleigenaar geeft rondleidingen door Gjirokastër langs de vele bunkers en vertelt je verhalen over het leven onder repressie en in angst. Hoxha was bang voor aanvallen vanuit westerse landen en liet duizenden bunkers bouwen ter bescherming tegen de buitenstaanders. De aanval kwam echter nooit.

Gjirokastër
Gjirokastër

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hotel in Gjirokastër
2x ontbijt
rondleiding langs bunkers en tunnels in GjirokastërDag 11 t/m 12 | Sarandë

Dag 11: Albanië heeft nog steeds verlaten witte zandstranden met helderblauw zeewater, waar je nauwelijks andere mensen tegenkomt. Waar in Europa vind je dat nog? Vanuit Gjirokastër reizen we naar de gezellige badplaats Sarandë, uitvalsbasis om de Albanese Riviera te verkennen. Onderweg naar Sarandë kunnen we een stop maken bij The Blue Eye. Deze bron staat bekend om de helderblauwe kleur. Via Ksamil, een van de mooiste stranden van Albanië, arriveren we in Sarandë.

Dag 12: een relaxte dag om zelf in te vullen. Vanuit Sarandë kun je een boottocht maken langs de Albanese kust. Een avontuurlijkere manier om de mooie kust te ontdekken is per kayak.

Sarandë
Sarandë

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer van Gjirokastër naar Sarandë per minibus
2x overnachting in een hostel in Sarandë

Bij te boeken

Boottocht
KayakkenDag 13 t/m 14 | Berat

Dag 13: via de Llogara pass, een prachtig natuurgebied langs de Albanese kust, reizen we naar Berat. Deze stad staat bekend als de stad van 1000 ramen. De witte huizen zijn tegen een steile bergwand opgebouwd en zijn allemaal met elkaar verbonden. Klim omhoog naar het kasteel en slenter door de smalle straatjes. Wie weet word je door een lokale bewoner uitgenodigd om binnen een kijkje te nemen. Berat ligt in de beste wijnstreek van Albanië. Wil je de beste Albanese wijnen proeven?

Dag 14: de omgeving van Berat leent zich uitstekend voor een actieve dag. Ga mee naar Osumi Canyon en Bogova waterval (optioneel). Deze wordt ook wel de Waterfall of Gods genoemd. Zin in een verfrissende douche? De Osumi Canyon is in miljoenen jaren uitgesleten. Je maakt een hike door de canyon en kunt onderweg zwemmen in een natuurlijk zwemwater.

Berat
Berat

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer van de Albanese kust naar Berat per privé bus
2x overnachting in guesthouse in Berat,
2x ontbijt

Bij te boeken

Hike Osumi Canyon & Bogova waterfall, ca. € 60Dag 15 | Tirana airport (vertrek)

Dag 15: deze ochtend kun je nog genieten van het Albanese leven in Berat. ’s middags reizen we door naar de airport van Tirana, waar ’s avonds rond 21.00 uur je vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Tirana airport (vertrek)
Tirana airport (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

vervoer per privé bus van Berat naar Tirana airport
ontbijtVerblijf

Tijdens deze Albanië rondreis verblijf je in traditionele guesthouses, hostels, hotels en een glampingtent. De indeling van de kamers is op elke locatie weer net even anders. Soms verblijf je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht in een 2-persoonskamer of glampingtent, terwijl je andere keren overnacht in een mixed dorm in een hostel.

Hostel, Hotel, Guesthouse en glampingtent

Tijdens deze rondreis Albanië verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Shkodër: Lake Shkodra Resort
 • Valbona: Guesthouse Jezerca
 • Theth: Guesthouse Berishta
 • Tirana: Tirana Backpacker Hostel
 • Gjirokaster: Hotel Kastro
 • Sarandë: Hasta La Vista Hostel
 • Berat: Residencia Desaret

Je verblijft in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. In de hostels slaap je in mixed dorms. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je een 1-persoonskamer boeken. Je krijgt dan je eigen kamer behalve in de hostels in Tirana en Sarandë. Daar overnacht je in een dorm.

Albanie accommodatie Jezerca Valbona Travel Around rondreis-albanie-belltent-travel-around rondreis-albanie-dorm-hasta-la-vista-sarande-travel-around

Vervoer

Vliegticket

De prijzen vermeld bij Prijzen & Reisdata zijn inclusief vluchten met Transavia vanaf Amsterdam naar Tirana. Het vluchtschema is:

Datum airline vluchtnummer van naar vertrek aankomst
7-8-2024 Transavia HV 5125 Amsterdam Tirana 17.25 20.10
21-8-2024 Transavia HV 5126 Tirana Amsterdam 21.05 23.55

 

Datum airline vluchtnummer van naar vertrek aankomst
11-9-2024 Transavia HV 5125 Amsterdam Tirana 17.25 20.10
25-9-2024 Transavia HV 5126 Tirana Amsterdam 21.05 23.55

Bagage

Er is 10kg handbagage inbegrepen bij het vliegticket. Je kunt bij boeking ruimbagage bijboeken. Je kunt kiezen uit:

 • 15 kg ruimbagage voor € 36 per enkele reis (€ 72 retour)
 • 20 kg ruimbagage voor € 42 per enkele reis (€ 84 retour)

Afwijkend of eigen vervoer

Indien je voor en/of na de reis afwijkende reisplannen hebt, raden we je aan om zelf een vlucht te boeken. Op aanvraag zijn enkele reizen te boeken, mits deze plaatsvinden op de bovenstaande reisdata. Het is niet mogelijk via ons vluchten te boeken op andere dagen en/of met andere airlines.

Indien je zelf een vlucht boekt, zorg er dan voor dat je aansluit bij de groep op de airport van Tirana op het tijdsstip van aankomst. Na aankomst van de groep op de airport vindt de transfer plaats naar Shköder in het noorden van Albanië.

Co2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Albanië is de uitstoot gemiddeld 0.56 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Bij aankomst op Tirana airport volgt een transfer naar Shkodër. Deze transfer wordt afgestemd op de aankomsttijd van de Transavia vlucht, die meestal rond 20.00 uur arriveert. Aan het einde van de reis is er een transfer vanaf Berat naar de airport van Tirana.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met een privé (mini)bus. Tijdens de tocht van Shköder naar Valbona op dag 3 is er een gedeelde transfer met andere reizigers die hetzelfde traject afleggen.

rondreis-albanie-signpost-travel-around rondreis-abania-mercedes-geparkeerd-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.