Actieve groepsreis Noorwegen

Dit is een avontuurlijke reis voor echte actievelingen!

Ontdek de Noorse fjorden te voet en per kayak en kom op plekken, die op Google maps onvindbaar zijn. Dan weet je dat dit een echte off the beaten track reis is. Vanuit Gudvangen maken we eerst een 3-daagse hike langs het Nærøyfjord en Sognefjord. Onderweg stoppen we bij meerdere magische uitzichtpunten, zoals de Breiskreinosi. Vergelijkbaar met de Trolltunga, maar dan zonder toeristen. In Fresvik stappen we in 2-persoons zeekayaks om de fjorden vanaf het water te bewonderen. Paddle door het steeds smaller wordende Nærøyfjord en geniet van uitzichten op watervallen en hoge bergplateaus. Terug in de bewoonde wereld kun je outdoor activiteiten, zoals raften en canyoning doen en nagenieten in de mooie stad Bergen.

 

Conditie vereist

Reizigers aan deze reis hebben een normale tot goede fysieke conditie nodig. Ben je in staat om dagelijkse wandelingen tot 15 km met rugzak van ca. 10 kg te maken? Dit is niet op vlak terrein. We stijgen en dalen voortdurend. Op één dag maken we een hoogteverschil van 1200 meter. Natuurlijk houden we onderweg voldoende pauzes, zodat je kunt uitrusten voor het volgende stuk. Wanneer je begonnen bent aan de hike, dan kun je maar 2 kanten op. Vooruit met de rest van de groep of terug. We willen je natuurlijk niet afschrikken. Met een gezonde portie doorzettingsvermogen en een goede basisconditie kun je deze tocht tot een prima einde brengen. Wel willen we graag voorkomen dat mensen meegaan met deze reis die het fysiek niet aankunnen. Twijfel je? Bel ons even.


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 6 – max 10 personen
Lokale Noorse tourguide
7 overnachtingen in cabins, tenten en hostels
Verblijf in 2-persoonstenten, hutten voor ca. 4 personen en 2-4 persoonskamers
6x ontbijt, 5x lunch, 4x diner
Vervoer per minibus
 • 3-daagse hike
 • 2-daagse zeekayaktocht
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Reis/annuleringsverzekering
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je vliegreis

Jullie #NoorwegenTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Noorwegen

Dag 1 | Gudvangen (aankomst)

Vandaag kun je vliegen naar Bergen in Noorwegen, vanwaar een transfer georganiseerd wordt naar Gudvangen aan het Nærøyfjord. Zorg dat je voor 15.30 uur aankomt op de airport. Je kunt er ook voor kiezen om niet te vliegen. Zie vervoer voor de opties. Je kunt dan rechtstreeks naar Gudvangen reizen. Hier brengen we de eerste nacht door in cabins op de camping van Gudvangen.

Gudvangen (aankomst)
Gudvangen (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Transfer vanaf Bergen airport naar Gudvangen
Overnachting in cabins (3-6 personen per cabin)Dag 2 t/m 6 | Nærøyfjord

Dag 2: na een briefing van de Noorse tourguide en het herpakken van je rugzak (wat niet nodig is voor de komende dagen kan in de opslag) starten we de hike langs het Nærøyfjord in de richting van Bakka. Wanneer de wegen ophouden volgen we een hikingtrail naar het uitzichtpunt Rimstigen, op 725m boven het fjord. na steigen en dalen komen we uit bij de Breiskreinosi (1189m). Deze rots lijkt op de Trolltunga, die je ongetwijfeld kent van de foto’s op Instagram, maar hier staat geen rij voor die ene foto die iedereen wil maken. Na wat relaxing tijd maken we de afdaling richting de berghut, waar we vanavond dineren en overnachten.

Dag 3: na het ontbijt kunnen onze kuiten flink aan het werk. We stijgen we naar een hoogte van ca. 1000m, boven de boomgrens. Dit plateau is in de winter volledig bedekt met sneeuw. Het kan zijn dat we stukjes door de sneeuw lopen. Na een tocht over smalle dierenpaadjes door dichtbegroeide bossen met verborgen meertjes komen we uit bij aan de bovenkant van de 700m hoge Lægdafossen waterval. We zetten ons tentenkamp op aan de rand van de bossen en hebben ’s avonds of de volgende ochtend de tijd om de waterval te bekijken.

Dag 4: we pakken de tenten weer in en maken de afdaling richting het fjordendorpje Fresvik. we betreden al snel wandelpaden, die vaker door hikers gebruikt worden. Dat maakt de afdaling gemakkelijker. Wanneer we dichterbij Fresvik komen, zien we steeds meer een glimp van het Sognefjord. Vergeet niet te genieten van de prachtige uitzichten. In Fresvik zetten we onze tenten op aan de oevers van het fjord en vieren dat we de hike tot een goed einde hebben gebracht.

Dag 5: je verruilt je hikeschoenen voor een kayak, paddle en zwemvest. Het is tijd om het Sognefjord, Aurlandsfjord en Nærøyfjord vanaf het water te bekijken, een heel ander perspectief .Voordat je het water opgaat, krijg je een briefing van de Noorse tourguide. Nadat Fresvik uit beeld verdwijnt komen we uit in het noordelijke deel van het Aurlandsfjord, een zij-arm van het grote Sognefjord. In de middag komen we uit bij het smalle Nærøyfjord, waar we de Lægdafossen waterval passeren. Nu zie je deze vanaf de onderkant. Er is vandaag ook een kans dat je wildlife spot, zoals zeehonden, bruinvissen en zeearenden. Vanavond zetten we ons kamp op aan de waterkant en bereiden het diner op het kampvuur.

Dag 6: ’s ochtends kun je nog even relaxen op het kamp, voordat we de laatste kayaktocht terug naar Gudvangen maken. Het fjord wordt nauwer en de bergen rondom worden steiler. Overal zie je watervallen. Aan de oevers van het deel van het fjord dat toegankelijk is voor voertuigen zie je meer boerenleven ontstaan. Hier lunchen we op een plek met prachtig uitzicht. Gudvangen is al in zicht. Paddle het laatste stuk naar de bewoonde wereld en vergeet niet nogmaals om te kijken. Het Nærøyfjord is één van de mooiste van Noorwegen. Vanuit Gudvangen worden we naar Voss gebracht, waar we overnachten in een hostel aan het meer.

Nærøyfjord
Nærøyfjord

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting dag 2 in berghut. Overnachtingen dag 3 t/m 5 in trekkerstenten in de natuur. Overnachting in hostel in Voss op dag 6.
Ontbijt en lunch dag 2 t/m 6. Diner dag 2 t/m 5.
3-daagse hike dag 2 t/m 4.
2-daagse kayaktocht dag 5 t/m 6.
Transfer naar Voss.Dag 7 | Voss

Na een goede nacht in het hostel kun je vandaag kiezen wat je wilt doen. Je bent vandaag in de adrenaline hoofdstad van Noorwegen. Er zijn verschillende optionele activiteiten mogelijk; raften, canyoning of abseilen van een waterval. Liever wat meer relaxen? Je kunt gaan wandelen of chillen aan het meer van Voss.

Aan het einde van de middag vindt er een transfer plaats naar Bergen. Hier verblijven we de laatste nacht in een hostel. Je Noorse tourguide neemt afscheid. Vanavond kun je rondstruinen langs de haven Bryggen en proosten op een mooi avontuur in een barretje.

Voss
Voss

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt op dag 7
Transfer naar Bergen
Overnachting in een hostel in Bergen

Bij te boeken

Rafting ca € 130
Canyoning, ca € 130
Waterval abseilen, ca € 140Dag 8 | Bergen (vertrek)

Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht (het is aan te raden een late vlucht terug te nemen) heb je ’s ochtends en/of ’s middags nog om Bergen te verkennen. Bergen van boven zien? Neem de kabelbaan naar de top van de Fløyen voor een prachtig overzicht of naar de top van de Ulriken (643m) voor een uitzicht over de zee, de eilanden, de bergen en de fjorden. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de fjorden van Noorwegen.

Bergen (vertrek)
Bergen (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt op dag 8.Verblijf

Tijdens deze Noorwegen rondreis slaap je afwisselend in een tent aan de rand van het fjord en echt bed in een cabin, berghut of hostel. Afwisselend slaap je samen met een reisgenoot in een tent of kamer. In de hutten en hostels verblijf je in 2-6 persoonskamers.

Cabins, berghut, kamperen en hostels

Tijdens deze rondreis Noorwegen verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Gudvangen: cabins op Camping Gudvangen
 • Hjølmo: berghut
 • Lægdane: wildkamperen in de bossen
 • Fresvik: kamperen aan het fjord
 • Dyrdal: kamperen aan het fjord
 • Voss: Voss Hostel
 • Bergen: Bergen City Hostel

Kampeermateriaal & bagage

Tijdens de 5-daagse trekking/kayaktocht neem je alleen het hoognodige mee voor die dagen. Er worden opslagtassen en drybags verstrekt. Tenten, kookmateriaal en slaapmatjes nemen we mee. Iedereen draagt een rugzak van ca. 10 kg gedurende de hike. Zorg voor warme outdoorkleding inclusief een waterdichte outdoorjas met capuchon, regenbroek, waterdichte wandelschoenen met minimaal een lage enkelsteun, 5 paar sokken (idealiter merinowol of vergelijkbaar), lang synthetisch ondergoed, een fleecejack, loszittende synthetische wandelbroek, een waterfles die je bij kunt vullen en een dagrugzak van 35-50 liter met een heupriem. Mocht je die hebben, neem gators mee. Ze zijn ter plaatse ook verkrijgbaar als je die niet hebt. Het handigste is om verder kleding mee te nemen die je in laagjes kunt dragen, zoals longsleeves.

 

Eten & drinken

Tijdens de 5-daagse hike/kayaktocht zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Alle maaltijden zijn gevarieerd, gezond en voedzaam, zodat je voldoende energie hebt voor deze intensieve tocht. Drankjes en warme dranken zijn aanwezig. Met een eventueel dieet kan rekening worden gehouden zolang dit van tevoren wordt doorgegeven. Vul dit in bij boeking van je reis.

rondreis-noorwegen-tent-onder-de-sterrenhemel-travel-around rondreis-noorwegen-tent-kampvuur-travel-around rondreis-noorwegen-eten-en-drinken-travel-around

Vervoer

Per boot, trein of vliegtuig

Vliegtuig

De reis begint in Gudvangen en eindigt in Bergen. De snelste en gemakkelijkste manier van vervoer is per vliegtuig naar Bergen (BGO). Vanuit Amsterdam vliegt KLM rechtstreeks naar Bergen. Scandinavian Airlines biedt vluchten aan met een overstap. Bij aankomst zal er een transfer georganiseerd worden vanaf Bergen airport naar Gudvangen. Deze vertrekt om ca. 17.30-18.00 uur. Deze transfer sluit aan op de KLM vlucht (KL 1189), die aankomt om 16.55 uur. Je kunt ook vliegen met Scandinavian Airlines via Copenhagen. Deze vlucht arriveert om 15.25 uur.

 

Alternatieven, zodat je niet hoeft te vliegen

Het is mogelijk om naar Gudvangen/Voss te reizen zonder te vliegen. Bijvoorbeeld door met een paar reisgenoten te carpoolen en samen naar Gudvangen te rijden.

Het is ook goed mogelijk om deze rondreis te integreren in een interrail reis. Reis per trein via Copenhagen naar Oslo en stap daar over op de trein richting Bergen. Je kunt uitstappen op het treinstation van Voss. Je bent wel even onderweg, maar hebt ook prima mogelijkheden om mooie stops te maken. Tips nodig? Neem gerust contact op.

Een andere mogelijkheid is per ferry vanaf Eemshaven naar Kristiansand te reizen en vanaf daar per trein via Drammen naar Voss te reizen (ca. 8 uur vanaf Kristiansand).

 

Vliegtickets

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Bergen boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Noorwegen is de uitstoot gemiddeld 0.56 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

 

Transfers

Na aankomst op Bergen airport volgt een transfer naar Gudvangen. Deze vertrekt om ca. 17.30 – 18.00 uur.  Aan het einde van de reis kun je gemakkelijk zelf naar de airport van Bergen reizen per openbaar vervoer. Dit is niet inbegrepen in de reissom.

 

Vervoer ter plaatse

De transfers vinden plaats per minibus. Maar we zullen ons voornamelijk te voet en per kayak verplaatsen.

rondreis-noorwegen-fjord-zeekayak-travel-around rondreis-noorwegen-hike-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze Noorwegenrondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata in Gudvangen en de vertrekdata vanuit Bergen. Als je zelf je vervoer regelt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Noorwegen.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van 15% voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.