Wanneer de beste periode voor een rondreis naar Sri Lanka is, is moeilijk te beantwoorden. Sri Lanka; de Yala en de Maha. De Yala zorgt voor regen in het zuidwesten van april t/m oktober. De Maha is van november t/m maart in het noordoosten. Dat zorgt ervoor dat in onze zomer het een gunstig klimaat is aan de oostkust van Sri Lanka (Arugam Bay) en in onze winter je beter aan het strand in het zuiden kunt zijn (Rond Mirissa). Om die reden bieden we in de wintermaanden een afwijkend programma.

Voor het westen en zuiden geldt dat december tot en met februari de hoogseizoen maanden zijn. Dat wordt gezien als het droge seizoen voor dit deel van Sri Lanka. Voor het oosten en zuidoosten geldt echter dat de droge tijd vooral tussen april en oktober valt. Een goede tijd om naar Sri Lanka te gaan is in de maanden augustus en september. In het westen en zuiden is het dan ook een relatief droge tijd.

Tijdens je rondreis Sri Lanka kom je in beide klimaatzones terecht en heb je overal kans op regen en zon. Reizen in verschillende seizoenen heeft ook grote voordelen. In het regenseizoen is de natuur veel groener en mooier. Natuurlijk wil je het liefste een beetje mooi weer als je op een strandbestemming bent. We passen om die reden het strandgedeelte van onze rondreizen aan in de wintermaanden.