Groepsreis Sri Lanka 16 dagen

Voel je welkom tussen de breedlachende Singalezen en Tamils

Vanaf het eerste moment verovert Sri Lanka je hart. De breedlachende Sri Lankanen heten je meer dan ‘Ayubowan’. Je bent de hele dag aan het zwaaien! Ben je nieuwsgierig naar lokale gebruiken, het lokale eten en de verhalen van Sri lanka? Onze lokale tourguide brengt je graag samen met locals, waarmee je de de meest authentieke ervaringen beleeft.

We nemen je mee door een groot deel van Sri Lanka vol pure ontmoetingen, maar natuurlijk gaan we minstens net zoveel genieten van het natuurschoon, de culturele highlights en de stranden om bij weg te dromen. Wist je dat Sri Lanka de beste safari bestemming buiten Afrika is? Je gaat op zoek naar krokodillen, olifanten en luipaarden. De trein is het leukste en op sommige trajecten het beste vervoersmiddel tijdens de rondreis door Sri Lanka. Tussen de locals in de 2e of 3e klasse rijden we door het met jungle bedekte berggebied. Elke bocht weer een nieuw uitzicht! Zin in actie na een lange zit? Beklim Ella Rock of ga surfen in Arugam Bay. Deze Sri Lanka rondreis staat straks in je geheugen gegrift. Geniet ervan!


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-35 jaar, 25-39 jaar
Min. 4 - max. 20 personen
Lokale tourguide (Engelssprekend)
Vliegreis Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Colombo v.v. + airporttransfers
14x overnachting in hotels, hostels, safaritent en ecolodge
Verblijf op indeling; variatie van dorms en twinrooms.
14x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
Vliegreis Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Colombo v.v.
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #SriLankaTravelAround momenten

Tijdens een safari in Kaudulla National Park in #srilanka zagen we ineens honderden olifanten aan de rand van een meer. #kaudullanationalpark #olifanten #travelaroundnl #travelaround #srilankatravelaround
17 0

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Sri Lanka

Dag 1 t/m 2 | Negombo (aankomst)

Dag 1: ontmoet je reisgenoten op de airport en vlieg samen naar Colombo in Sri Lanka. Dit is een nachtvlucht met overstap. Je komt de volgende dag aan in Colombo. De vermelde reissom is inclusief vlucht, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf je vlucht te boeken. Vertrek dan op deze dag uit Nederland en arriveer op dag 2.

Dag 2: deze rondreis  start in Negombo, vlakbij de airport van Colombo. Afhankelijk van je vluchttijden kom je na een nachtvlucht ’s morgen of ’s middags aan. Na aankomst op de airport reis je naar het eerste hotel. De transfer is inbegrepen wanneer je je vliegreis bijgeboekt hebt. Na de incheck kun je lekker relaxen aan het zwembad of ronddwalen in het dorp, op zoek naar Hollands verleden.

Negombo (aankomst)
Negombo (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam/Düsseldorf/Brussel naar Colombo v.v. + airporttransfer
1x Overnachting in een hotel met zwembad (twin)
Geen maaltijdenDag 3 t/m 4 | Sigiriya

Dag 3: na het ontbijt reizen we noordwaarts naar Sigiriya, bekend vanwege de leeuwenrots. Waarom deze rots deze bijnaam heeft gekregen zul je de volgende dag ontdekken. Sigiriya Rock Fortress is één van de populairste plekken van Sri Lanka. Via honderden traptreden kun je deze immense rots beklimmen. Bovenop vind je resten van een voormalig kasteel van Koning Kashyapa. Wij raden aan om de leeuwenrots aan het einde van de middag te beklimmen (optioneel) omdat het dan een stuk rustiger is.

Dag 4: vroeg wakker worden! Rond zonsopkomst begeven ons richting de Pidurangala tempel. Dit is het startpunt van de beklimming van de Pidurangala rots, het kleine zusje van de leeuwenrots van Sigiriya. Bij Pidurangala kom je alleen een paar verdwaalde backpackers en monniken tegen. De beklimming begint eenvoudig maar het laatste stukje is klim en klauterwerk. Als je eenmaal bovenop de rots staat dan heb je een magisch uitzicht op Sigiriya rock en ziet heel duidelijk de vorm van een leeuwenkop. Bij zonsondergang kun je mee op een olifantensafari in Minneriya of Kaudulla National Park (optioneel). Als je geluk hebt spot je honderden olifanten, die bij een meertje water komen drinken.

Sigiriya
Sigiriya

Overzicht & Inbegrepen

Per bus van Negombo naar Sigiriya
2x overnachting in een hotel met zwembad (twin)
2x ontbijt
Beklimming Pidurangala rock

Bij te boeken

Bezoek Sigiriya Rock, entreegelden ca. $ 45 p.p.
Minneriya of Kaudulla National Park Safari ca. $ 60 p.p.Dag 5 t/m 6 | Kandy & Digana

Dag 6: ’s ochtends brengen we een bezoek aan Matale. Niet om de touristtraps te bezoeken, maar om het echte dorpsleven te ervaren. Een local neemt je mee op een wandeling door de rijstvelden en laat je zien hoe kaneel, peper en koffie verbouwd wordt. Voordat we richting Kandy reizen word je nog getrakteerd op een typisch Sri Lankaanse lunch; rijst en curry. Daarna stap je in de bus naar Kandy, bekend vanwege de Temple of the Tooth. Hier schijnt een tand van Boeddha te liggen. Zeker een bezoek waard (optioneel)! De lokale markt van Kandy is een beleving op zich. Aan het einde van de middag rijden door richting Digana. Hier verblijven we de komende dagen in de bijzondere Polwaththa Ecolodge, waar lokale communities en de natuur verbonden zijn met het project. De perfecte plek om in contact te komen met locals op het platteland.

Dag 6: we trekken erop uit in de omgeving van de ecolodge. Hier ontdek je het dagelijks leven op het platteland van Sri Lanka. Dorpsbewoners nodigen je in hun huizen uit en laten je graag zien hoe ze kruiden, vruchten, rijst en groenten verbouwen. Nieuwsgierige kinderen willen graag met je zwemmen bij de waterval. Ook bezoeken we het herbebossingsproject van Forest Healing Foundation, waar de lokale community zorgt voor herstel van biodiversiteit.

Kandy & Digana
Kandy & Digana

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Sigiriya, via Kandy naar Digana
2x overnachting in Polwaththa Ecolodge (non airco ecolodge)
2x ontbijt + 2x lunch + 2x diner
Village tour Matale
Hike (ca. 3 a 4 uur) door plattelandsdorpjes naar de rivier

Bij te boeken

Bezoek Temple of the Tooth, entreegelden ca. $ 15 p.p.Dag 7 t/m 8 | Ella

Dag 7: we reizen naar het treinstation van Kandy. Hier stappen we op de trein naar het backpackersdorp Ella. Deze 7 uur durende treinrit is één van de mooiste treinreizen ter wereld en verveelt geen minuut. Een prachtig landschap vol groene bergen bedekt met jungle en theeplantages trekt aan je voorbij, met af en toe een klein dorpje, waterval, toeterende tuktuk en zwaaiende schoolkinderen. Onvoorstelbaar hoeveel kleuren groen je voorbij ziet komen. Het is leuk om een praatje aan te knopen met locals in de trein. In Sri Lanka praat iedereen Engels, dus een taalbarrière zul je niet hebben.

Dag 8: trek je wandelschoenen aan! We lopen een stuk over de spoorlijn tot we de bekende Nine Arches brug overgestoken zijn. Hier vinden we een klein paadje naar een uitzichtpunt, waar je perfect uitzicht hebt op de brug als je de trein de brug passeert! Vervolgens klimmen we verder, over theeplantages en langs een klein dorpje waar theeplukkers wonen. We komen uit bij Little Adam’s Peak (1141m hoogte) waar je uitkijkt over Ella Gap.

Ella
Ella

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar Kandy, treinreis naar Ella
2x overnachting in een gezellig hostel (dorm)
2x ontbijt
Treinreis Kandy – Ella in 2e of 3e klasse
Wandeling Nine Arches brug en Little Adam’s Peak

Bij te boeken

Beklimming Ella RockDag 9 t/m 11 | Arugam Bay

Dag 9: zin in een uitdaging? Sta vroeg op en ga (optioneel) mee met de beklimming van Ella Rock (1360m). Dit is een pittige hike en kan het beste gedaan worden met een lokale gids. Loop eerst een stuk over de treinrail en klim vervolgens in ca. 2,5 uur naar de top. ’s Ochtends vroeg is het beste moment van de dag om deze hike te maken vanwege de temperaturen en de mooie lichtinval. Wanneer je na ca. 4 of 5 uur terug bent in het hostel heb je vast zin in een stevig ontbijt. Hierna dalen we vanuit Ella het berggebied af en reizen over het vlakke land naar de oostkust. In het relaxte surfdorp Arugam Bay nemen we onze intrek in een gezellig hostel. De komende dagen kun je gas terugnemen en genieten van de relaxte vibe die hier hangt.

Dag 10 & 11: surf’s Up! Zin om surfskills onder de knie te krijgen of te verbeteren? Een lokale surfdude kan je les geven (optioneel). Arugam Bay is een geliefde plek bij surfers uit de hele wereld, vanwege de goede condities. De beste golven zijn hier te vinden tussen mei en oktober. In het surfseizoen hangt hier een hele relaxte vibe. Geen zin om te surfen? Je hebt hier genoeg escapes. Je kunt een wandeling maken naar het verlaten Peanut Farm Beach en Elephant Rock. Vanaf deze rots heb je een mooi uitzicht over de kustlijn.

Arugam Bay

Overzicht & Inbegrepen

Per (mini)bus van Ella naar Arugam Bay
3x overnachting in een gezellig hostel
3x ontbijt

Bij te boeken

Surfen ca. $ 20 p.p.Dag 12 | Yala National Park

Dag 12: we verlaten de oostkust en reizen naar de rand van het bijzondere Yala National Park, waar een grote variatie aan wildlife leeft. Dit nationale park ligt aan de Indische Oceaan en is in 2004 deels overspoeld door de Tsunami. Bijzonder feit is dat vrijwel geen enkel dier omgekomen is door de tsunami. Olifanten en luipaarden hebben hoger gelegen heuvels en rotsen opgezocht. Tegen het einde van de middag gaan we op safari in Yala National Park, op zoek naar o.a. krokodillen, luipaarden en bijzondere vogelsoorten. Wist je dat Sri Lanka de beste safaribestemming is buiten Afrika? Vanavond slapen we in een echt safaricamp in luxe tenten met bedden. Bij het kampvuur horen we in de verte junglegeluiden en wisselen sterke verhalen uit.

Yala National Park
Yala National Park

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Arugam Bay naar Yala National Park
Overnachting in een safari camp
Ontbijt
Safari Yala National ParkDag 13 t/m 14 | Mirissa

Dag 13:  we reizen naar de zuidwestkust van Sri Lanka, waar we de komende dagen verblijven in een gezellig hostel in Mirissa. Time to relax! Mirissa is geliefd bij backpackers vanwege de leuke sfeer en de mooie stranden. In Mirissa kun je (optioneel) gaan surfen, op walvissafari, snorkelen of duiken.

Dag 14: geniet nog een dag van de heerlijke stranden of onderneem een optionele activiteit. ’s Avonds zin in een feestje? Er is altijd wel wat te beleven in Mirissa.

 

Mirissa
Mirissa

Overzicht & Inbegrepen

Per minibus van Yala naar Mirissa
2x overnachting in hostel (dorm)
2x ontbijt

Bij te boeken

Walvisspotten ca $ 40 p.p.Dag 15 t/m 16 | Colombo (vertrek)

Dag 15: we reizen naar de hoofdstad Colombo. Het is wel even wennen om weer in een drukke grote stad te zijn, maar ook hier valt genoeg te ontdekken én te proeven. ’s middags kun je zelf Colombo ontdekken. ’s Avonds neemt een local je mee op een foodie tour ‘behind the scenes’. Zin in lokaal streetfood? Kottu Rotti is een allerdaagse maaltijd in Sri Lanka en smaakt heerlijk. Met een Arrack proosten we op een mooi einde van onze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka!

Dag 16: afhankelijk van je vluchttijden heb je vandaag heb je nog tijd om te shoppen in één van de shoppingmalls in Colombo en enkele interessante plekken te bekijken. Daarna is het is tijd om Sri Lanka te verlaten. Tegen de Sri Lankanen en je reisgenoten zeg je ‘gihin ennam’, tot ziens Sri Lanka! Wanneer je je vlucht bijgeboekt hebt volgt er een transfer naar de airport. Bij een vroege vlucht arriveer je dezelfde dag in Amsterdam/Düsseldorf/Brussel. Wanneer je vlucht ’s middags of ’s avonds vertrekt ben je de volgende dag thuis.

Colombo (vertrek)
Colombo (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Per (mini)bus van Mirissa naar Colombo
Overnachting in een hotel (twin)
Ontbijt
Foodie tour in ColomboVerblijf

Tijdens deze Sri Lanka rondreis verblijven we afwisselend in hotels, hostels en een safari camp. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Sri Lanka. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hotels, hostels en safaritent

Tijdens deze rondreis Sri Lanka verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Negombo: Goldi Sands Hotel (2-persoonskamer)
 • Sigiriya: Kassapa Lions Rock (Standaard 2-persoonskamer
 • Digana: Polwaththa Eco Lodge (Standaard 2-4 persoons Eco Lodge)
 • Ella: Hangover Hostels (Dorm stapelbedden)
 • Arugam Bay: Hangover Hostels (Dorm stapelbedden
 • Yala: Big Game Camping (2-persoons safari tent)
 • Mirissa: JJ’s Hostels (Dorm stapelbedden)
 • Colombo: Colombo City Hotel (standaard 2-persoonskamer)

Accommodaties zijn altijd onder voorbehoud. Indien een bovengenoemde accommodatie niet beschikbaar is, zorgen we voor een vergelijkbaar alternatief. 

Op elke plek is de kamerindeling weer net even anders

In de meeste accommodaties verblijf je in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. In hostels  verblijf je in mixed dorms (4/6/10 persoonskamers). Met hoeveel personen je op een kamer slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid en de groepsgrootte. In Polwaththa Eco Lodge verblijf je met 2 tot 4 personen in een kamer.

Liever een 1-persoonskamer?

Hou je van meer privacy? Het is mogelijk om een 1-persoonskamer in de hotels en safari lodges te boeken tegen een meerprijs. In de hostels is het niet mogelijk om in een 1-persoonskamer te verblijven.

rondreis-sri-lanka-polwaththa-eco-lodges-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Colombo. De meeste reizigers vinden het prettig om samen met reisgenoten te vliegen naar Sri Lanka. In de meeste gevallen zullen wij voor iedereen dezelfde vlucht boeken. Uitzonderingen kunnen gelden bij lastminute boekingen. In dat geval nemen wij contact met je op.

Zelf je vlucht boeken
Sommige reizigers maken deze rondreis als onderdeel van een langere reis in Azië. Als je langer in Sri Lanka wilt blijven, dan is het handig om zelf je vlucht te boeken. Boek je zelf je vlucht, dan begint je reis op dag 2 en eindigt op dag 16. Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Colombo. Je vertrekt op dag 1 vanuit Nederland naar Colombo en komt op dag 2 aan. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken
De bij Reisdata & Prijzen vermelde reissommen zijn inclusief vlucht vanuit Amsterdam/Düsseldorf/Brussel naar Colombo. In de meeste gevallen zullen wij vluchten boeken vanaf Amsterdam, maar in sommige gevallen kan het honderden euro’s schelen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Om de reis betaalbaar voor jou te houden kan het zijn dat we uitwijken naar een andere airport. Dit doen we echter alleen bij grote prijsverschillen. De vliegreis naar Colombo is altijd met een overstap in Europa, het Midden Oosten of in Azië. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Colombo.

CO2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Sri Lanka is de uitstoot gemiddeld 1.6 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

 

Transfers

Boek je je vlucht via Travel Around? Wij regelen dan altijd de transfers voor je.
Boek je je eigen vlucht? Je kunt via ons transfers bijboeken. Bij aankomst op de airport staat een chauffeur op je te wachten en brengt je naar het hotel waar de rondreis start.

 

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met een eigen airconditioned (mini)bus met chauffeur. De grootte van de bus is afhankelijk van de groepsgrootte. Op dag 6 stappen we op de trein bij Kandy en reizen via één van de de mooiste treinroutes ter wereld naar Ella.

Rondreis-Sri-lanka-trein-man-selfie-travel-around rondreis-sri-lanka-tuktuk-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

 

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.