Backpack rondreis Noord Thailand

Geniet van je vrijheid en ontdek Bangkok, Chiang Mai en het onbekende Umphang

Thailand is één van de populairste backpackbestemmingen. Bangkok is vaak het startpunt van een backpackavontuur in Zuid-Oost Azië. Ga je in je eentje backpacken of samen met een vriend(in)? Waarschijnlijk wil je graag andere reizigers ontmoeten. Met Travel Around kun je je backpack avontuur starten met deze 12-daagse backpackreis door Noord Thailand. Ideaal om te wennen aan het backpackleven. Meerdere backpackers ontmoeten elkaar in een gezellig hostel in Bangkok. Het idee is dat je op de bekendere backpacklocaties alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt en dat wij je meenemen naar plekken waar je anders nooit zou komen. Die avonturen beleef je juist samen en vaak in contact met locals. Er is geen reisleider. Dat geeft jou juist de vrijheid om je eigen plan te trekken. Maar op de momenten dat het nodig is, is er wel een lokale gids uit de omgeving waar je op dat moment bent. Bijvoorbeeld tijdens een jungleverblijf in the middle of nowhere. Al het vervoer is geregeld. Daar hoef je zelf niet over na te denken. En goed (ook voor je ouders) om te weten, in ons Travel Centre in Bangkok staat een team klaar voor reisadvies en hulp. Ook is er een whatsappgroep waar je contact kunt houden met andere reizigers.  

Na de eerste paar dagen acclimatiseren in Bangkok reis je samen naar het onbekende Umphang. Hier ben je te gast bij de traditioneel levende Karen community. Een echte buiten je comfortzone ervaring die je de rest van je leven bijblijft! Wanneer je weer in de bewoonde wereld bent, reis je naar het relaxte Chiang Mai. Hier heb je juist alle vrijheid om te doen wat je zelf wilt. Thais leren koken of zelf in een tuktuk rijden? In Chiang Mai kun je je kiezen of je mee terug gaat met de nachttrein naar Bangkok of vanuit Chiang Mai zelf je backpackavontuur voortzet. In Chiang Mai of Bangkok zeg je gedag tegen de reizigers die nog verder reizen naar Zuid Thailand.


Overzicht & Inbegrepen

18-35 jaar
Minimaal: 4 – maximaal 16 personen
Lokale gidsen in Umphang en tijdens excursies in Bangkok
Keuze uit backpacker accommodatie of comfort accommodatie
Keuze uit mixed dorms tot 10 personen, 2-persoonskamer (gedeeld) of 1-persoonskamer
10x Ontbijt, 4x lunch en 4x diner
Vervoer per nachttrein, bus, trein en privé transfers
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies (tenzij aangegeven dat je ter plekke moet betalen)
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Bangkok v,v.
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ThailandTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Backpackreis Thailand

Dag 1 t/m 3 | Bangkok (start reis)

Dag 1: aankomst in Bangkok. Je bent een dag eerder vanuit Nederland vertrokken. Je kunt zelf naar het Travel Centre in Bangkok reizen of een transfer boeken. Dan halen we je op en brengen je naar het hostel of hotel in het historische Bang Rak district. Hier ontmoet je de andere backpackers, waarmee je de komende tijd op avontuur gaat.

Dag 2: je kunt vanmorgen doen waar je zin in hebt. Ga zelf op pad in Bangkok en bezoek bijvoorbeeld het Grand Palace. Zorg dat je op tijd terug bent bij het hostel. Per lokale bus en tuktuk ga je samen met je reisgenoten en een gids naar Chinatown. Hier mixen reizigers, Thai en Chinezen om te genieten van de lekkerste streetfood. Proef het lokale leven en heerlijke Thaise gerechten. Een perfecte manier om kennis te maken met de eetcultuur. Rond 21.30 uur eindigt de excursie. Je kunt daarna zelf nog naar de bekende backpackersstraat Kao San Road.

Dag 3: pak ’s ochtends je backpack in en maak je klaar om het meest authentieke deel van Bangkok te ontdekken. Een gids neemt je mee naar de pier van de Chao Phraya rivier. Hier stap je op een longtailboot en kunt de skyline van Bangkok vanaf het water ervaren. Wanneer je boot kleinere kanaaltjes (khlongs) invaart, verandert meteen de leefomgeving. Hier zie je stilt huizen (gebouwd op houten palen in het water) waar de was buiten hangt te drogen. Andere longtailboten met groenten, fruit of kokosnoten passeren ons. Wie wil kan wat kopen. We zetten voet aan wal om het lokale leven te proeven en een tempel te bezoeken. Wanneer we terugvaren naar de drukke Chao Phraya zie je het Grand Palace mooi vanaf het water. Terug in het hostel maak je je klaar voor vertrek. Aan het einde van de middag wordt je met een busje naar het busstation in het noorden van de stad gebracht. Hier stap je op de nachtbus naar Mae Sot.

Bangkok (start reis)
Bangkok (start reis)

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hostel (6-persoons dorm) of hotel (2-persoons of 1-persoonskamer)
2x ontbijt
Flavors of Chinatown by Night
Backwaters of Bangkok
Transfer naar busstation, nachtbus naar Mae SotDag 4 t/m 6 | Umphang

Dag 4: na een nachtrit arriveer je in Mae Sot. Hier word je opgehaald en naar een guesthouse gebracht waar je een paar uurtjes kunt slapen. Na je powernap gaan we naar de lokale markt aan de Thais-Birmese grens. Hier heb je de kans om wat verse snacks in te slaan voor de 5 uur durende rit per songthaew naar Umphang. Je neemt voor de komende dagen alleen de hoognodige bagage mee. De rest kun je achterlaten in het guesthouse in Mae Sot (je komt hier terug). Via een prachtige route arriveer je in Umphang. Hier wordt je welkom geheten door de gastfamilies van de Karen community. Zij bieden je koffie, thee en vers fruit aan. Deze manier van kleinschalig toerisme is voor de Karen minderheden een belangrijke bron van inkomsten, waardoor zij hun cultuur kunnen behouden. Zij vertellen je graag over hun leefstijl en tradities. Ben je nieuwsgierig? Vraag wat je wilt weten. Zij willen graag dat je je thuis voelt in hun dorp. De komende twee nachten slaap je in een homestay, bij een Karen familie thuis. ’s Avonds word je getrakteerd op een traditioneel diner.

Dag 5: klaar voor een avontuurlijke dag? Samen met een lokale gids ga je hiken door het platteland en in de bossen van Umphang. Dit is de natuurlijke leefomgeving van wilde olifanten. Met een beetje geluk spot je ze. Leer meer over de bescherming van deze bedreigde diersoort en wat de locals doen aan conservatie. Nadat je weer terug bent in het dorp staat er een weefworkshop op het programma. Traditioneel is weven een belangrijke bron van inkomsten. Nog steeds worden stoffen op de traditionele wijze geweven door de Karen.

Dag 6: tijd om je gastgezin gedag te zeggen! Je stapt in een raft en vaart stroomafwaarts over de nauwe Mae Khlong rivier door de jungle. Na een paar uur varen stap je over op een songthaew* en rijdt naar de camping in Umphang Wildlife Sanctuary, waar je vannacht zult blijven. Vanaf hier wandel je naar de imposante Tee Lor Su waterval, de grootste van Zuidoost Azië. Neem een handdoek en badkleding mee voor een verfrissende douche. Terug op de camping worden de tenten opgezet en het diner bereid.

* Het kan voorkomen dat de Nationaal Park autoriteiten niet toestaan dat er gereisd wordt per songthaew. In dat geval maken we een hike van 3 tot 4 uur naar de camping. De waterval bezoek je dan de volgende ochtend. 

Umphang
Umphang

Overzicht & Inbegrepen

Lokaal vervoer per songthaew
2x overnachting in homestay bij de Karen community + 1x overnachting in een 2-persoonstent
3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
Forest hiking & weefworkshop
Raften naar Umphang Wildlife SanctuaryDag 7 | Mae Sot

Dag 7: wakker worden in een tentje midden in de wilde natuur. Het is geen droom. Na het ontbijt heb je de tijd om zelf het nationale park te verkennen. Daarna stap je op een songthaew naar Mae Sot, waar je ongeveer 4-5 uur later arriveert. Onderweg maken we nog een lunchstop. Vermoeid van de lange maar adembenemende reis arriveer je in het guesthouse in Mae Sot, waar je vannacht lekker zult slapen.

Mae Sot
Mae Sot

Overzicht & Inbegrepen

Per songthaew van Umphang Wildlife Sanctuary naar Mae Sot
1x overnachting in een guesthouse in Mae Sot (gedeelde 2-persoonskamers)
Ontbijt, lunch en dinerDag 8 t/m 10 | Chiang Mai

Dag 8: na het ontbijt wordt je naar het busstation gebracht. Hier stap je op de bus naar Chiang Mai. ’s Middags kom je aan in de gezellige stad in het noorden van Thailand. Vanaf het busstation volgt een transfer naar het hostel of hotel waar je de komende 3 nachten verblijft. ’s Avonds is het leuk om naar de night bazaar te gaan en lokaal streetfood te proeven.

Dag 9 & 10: even bijkomen van het avontuur in Umphang of uitstapjes maken in Chiang Mai? De keuze is aan jou. Je hebt twee volle dagen in Chiang Mai. Je kunt die zelf invullen. Wandel rond in de ommuurde stad of onderneem optionele activiteiten, zoals Chiang Mai per fiets ontdekken, zelf in een tuktuk rijden, ziplinen of naar een olifantenopvang.

Chiang Mai
Chiang Mai

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoer bus van Mae Sot naar Chiang Mai
3x overnachting in een hostel (10-persoons dorm) of in een hotel (2-persoonskamer of 1-persoonskamer)
3x ontbijt

Bij te boeken

Fietstocht Chiang Mai ca US$ 35
Drive your own tuktuk ca US$ 135
Ziplinen ca US$ 70
Olifanten opvang project US$ 69Dag 11 | Nachttrein naar Bangkok (einde reis)

Dag 11: na het ontbijt check je uit bij het hostel/hotel. Blijf je in het noorden van Thailand of reis je terug naar Bangkok? De terugreis naar Bangkok met de nachttrein is inbegrepen. Je wordt ’s middags naar het treinstation gebracht. Hier stap je op de nachttrein naar Bangkok. Met de nachttrein reizen in Thailand is een leuke manier om in contact te komen met locals. Met je reisgenoten slaap je in 2e klasse slaapcouchettes. Op het ritme van ‘kedeng kedeng’ val je vanzelf in slaap.

Dag 12: ’s ochtends vroeg arriveer je in Bangkok. Hier eindigt jouw georganiseerde backpackreis. Neem afscheid van je reisgenoten en reis zelf verder. In het Travel Centre in Bangkok kunnen ze je tips geven voor je volgende avontuur.

Nachttrein naar Bangkok (einde reis)
Nachttrein naar Bangkok (einde reis)

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar het treinstation van Chiang Mai + nachttrein naar Bangkok
Overnachting in 2e klasse slaapcouchette in de nachttrein
Ontbijt op dag 11Verblijf

Tijdens deze backpackreis door Thailand verblijf je afwisselend in ho(s)tels, homestays, bungalows, tent, de nachttrein en de nachtbus. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Thailand. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Of je overnacht bij een lokale familie thuis. Geen verblijf is hetzelfde, dat is onderdeel van het avontuur.

Kies de kamerindeling die bij je past

Backpackers slapen in de meeste gevallen in hostels, zodat ze meer geld overhouden voor mooie reisbelevingen. Daar ontmoet je vaak ook andere backpackers, wel zo gezellig. Sommige reizigers kiezen toch liever voor wat meer comfort, delen liever een kamer met een vriend(in) of kiezen het liefst voor een 1-persoonskamer. Tijdens deze backpackreis door Thailand is de keuze aan jou.

Backpacker verblijf in dorms en gedeelde kamers

Kies je voor backpacker verblijf dan verblijf je in hostels in de grote steden in 6-10 persoons dorms. Op andere plekken verblijf je meestal met minder mensen in een kamer. Dit verschilt per accommodatie. Je verblijft in de volgende accommodaties:

 • Bangkok: Prince Theatre Heritage Stay Hostel in 6-persoons Mixed Dorm
 • Umphang: Umphang Mahouts Foundation Homestay
 • Mae Sot: Mae Sot Guesthouse in een  standaard 2-persoonskamer
 • Chiang Mai: The Common Hostel in een 10-persoons Mixed Dorm

 

Comfort verblijf in 2-persoons of 1-persoonskamer

Kies je voor comfort, dan verblijf je in een tweepersoonskamer (samen met een vriend of vriendin of een andere solo reiziger). Je kunt er ook voor kiezen om een privé kamer te boeken. Je hebt dan altijd je eigen kamer, met uitzondering van de nachttreinen en nachtbussen. Je verblijft in de volgende accommodaties:

 • Bangkok: Holiday Inn Bangkok Silom in een Deluxe kamer
 • Umphang: Umphang Mahouts Foundation Homestay
 • Mae Sot: Mae Sot Guesthouse in een  standaard 2-persoonskamer
 • Chiang Mai: Bodhi Serene Chiang Mai Hotel in een Superior kamer

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is exclusief vliegreis vanaf Amsterdam (of een andere luchthaven) naar Bangkok. Je kunt ervoor kiezen om zelf je vliegreis naar Thailand te boeken of dat door ons te laten regelen.

Zelf je vlucht boeken
In de prijstabel vind je de startdatum in Bangkok en de datum wanneer de reis eindigt in Bangkok. Zorg ervoor dat je op de startdatum in Bangkok bent. Je kunt natuurlijk net zo lang in Azië blijven reizen, zoals je zelf wilt. Het is daarom aan te raden om een zo flexibel mogelijk vliegticket te boeken.

Vanuit Amsterdam zijn er vele vluchten naar Bangkok, zowel rechtstreeks als met een overstap. Vanwege het tijdsverschil vertrek je een dag eerder vanuit Nederland om op tijd in Bangkok te zijn. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken
Kies je ervoor om je vlucht via Travel Around te boeken, dan kun je bij boeking aangeven dat je graag een offerte ontvangt. We hebben een indicatieprijs vermeld, maar de daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van je wensen. Wij zullen je per email informeren over de mogelijkheden en actuele vluchttarieven. Als je ons akkoord geeft om deze vliegreis voor je te boeken, dan rekenen wij een service fee van € 75 per vliegticket bovenop het tarief van het vliegticket. Daarnaast rekenen wij € 21.50 voor CO2 compensatie van 1.7 ton CO2. Ook regelen wij de transfer voor je naar het eerste ho(s)tel. Kortom, alles wordt voor je geregeld.

Natuurlijk kun je ook voordat je de reis online boekt al contact met ons opnemen over de mogelijkheden voor vliegreizen. Stuur een mail naar info@travelaround.nl met de volgende gegevens:

 • Reis en reisdatum:
 • Datum heenreis (indien afwijkend):
 • Datum terugreis (indien afwijkend):
 • Voornaam zoals in je paspoort:
 • Achternaam:
 • Geboortedatum:

CO2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Thailand is de uitstoot gemiddeld 1.7 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Boek je je eigen vliegreis dan kun je ervoor kiezen om een transfer bij te boeken. Je wordt dan opgehaald op de airport van Bangkok en naar het Travel Centre in Bangkok gebracht (het hostel ligt om de hoek). De transferkosten bedragen € 40 p.p.

Uiteraard kun je op eigen gelegenheid naar het Travel Centre reizen. Met de skytrain reis je in 30 minuten naar Ratchaprarop. Vanaf daar kun je het beste een tuktuk nemen.

Vervoer ter plaatse

Deze backpack rondreis vindt grotendeels plaats met openbaar vervoer. We maken gebruik van lokale bussen, treinen, nachttreinen, nachtbussen en publieke ferries. Daar waar nodig worden privé transfers georganiseerd. Bij aankomst op een bus- of treinstation wordt je vaak opgehaald en naar je verblijf gebracht. In sommige gevallen kun je gemakkelijk zelf naar je accommodatie komen.

rondreis-thailand-tuktuk-travel-around rondreis-thailand-trein-bangkok-travel-around backpacken Thailand groep met rugzakken Travel Around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

29 aug 2024 09 sep 2024
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht
28 sep 2024 09 okt 2024
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht
13 nov 2024 24 nov 2024
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht
15 jan 2025 26 jan 2025
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht
23 feb 2025 06 mrt 2025
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht
12 mrt 2025 23 mrt 2025
18-35 jaar
€ 835Vanaf € 785
Excl vlucht

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

Reviews

★★★★★

Perfecte afwisseling tussen inspanning en ontspanning

Raften op een wilde rivier, trekking en overnachting bij lokale minderheden en als absoluut hoogtepunt het verblijf in Cardamom Tented Camp in Cambodja.