Backpack rondreis door heel Thailand

Geniet van je vrijheid en ga op avontuur naar onbekende plekken

Thailand is één van de populairste backpackbestemmingen. Bangkok is vaak het startpunt van een backpackavontuur in Zuid-Oost Azië. Ga je in je eentje backpacken of samen met een vriend(in)? Waarschijnlijk wil je graag andere reizigers ontmoeten. Met Travel Around kun je je backpack avontuur starten met een georganiseerde backpackreis. Ideaal om te wennen aan het backpackleven. Meerdere backpackers ontmoeten elkaar in een gezellig hostel in Bangkok. Het idee is dat je op de bekendere backpacklocaties alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt en dat wij je meenemen naar plekken waar je anders nooit zou komen. Die avonturen beleef je juist samen en vaak in contact met locals. Er is geen reisleider die je aan het handje meeneemt. Dat geeft jou juist de vrijheid om je eigen plan te trekken. Maar op de momenten dat het nodig is, is er wel een lokale gids uit de omgeving waar je op dat moment bent. Bijvoorbeeld tijdens een jungleverblijf in the middle of nowhere. Al het vervoer is geregeld. Daar hoef je zelf niet over na te denken. En goed (ook voor je ouders) om te weten, in ons Travel Centre in Bangkok staat een team klaar voor reisadvies en hulp. Ook is er een whatsappgroep waar je contact kunt houden met andere reizigers.  

Na de eerste paar dagen acclimatiseren in Bangkok reis je samen naar het onbekende Umphang. Hier ben je te gast bij de traditioneel levende Karen community. Een echte buiten je comfortzone ervaring die je de rest van je leven bijblijft! Wanneer je weer in de bewoonde wereld bent, reis je naar het relaxte Chiang Mai. Hier heb je juist alle vrijheid om te doen wat je zelf wilt. Thais leren koken of zelf in een tuktuk rijden?

Met de nachttrein (een avontuur op zich!) reis je terug naar Bangkok. Zeg gedag tegen de reizigers die alleen de noordroute doen en ontmoet nieuwe reizigers die meegaan naar het zuiden. Je reist meteen door naar Sai Yok National Park. Hier verblijf in een op de River Kwai drijvend huis. Tijd voor fun op de rivier, bij de waterval en in de jungle. Met de nachttrein reis je zuidwaarts. Daar beleef je een nieuw avontuur. Kamperen op een onbewoond eiland. Dat wil je toch ooit in je leven doen? Hierna hop je verder naar het duikerseiland Koh Tao en partyeiland Koh Pha Ngan.


Overzicht & Inbegrepen

18-35 jaar
Minimaal: 4 – maximaal 16 personen
Lokale gidsen in Umphang, Sai Yok National Park en op Koh Key coral island
Keuze uit backpacker accommodatie of comfort accommodatie
Keuze uit mixed dorms tot 10 personen, 2-persoonskamer (gedeeld) of 1-persoonskamer
19x Ontbijt, 8x lunch en 7x diner
Vervoer per nachtbus, nachttrein, trein, ferry. longtailboot en privé transfers
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies (tenzij aangegeven dat je ter plekke moet betalen)
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Bangkok v,v.
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ThailandTravelAround momenten

Backpackreis Thailand

Dag 1 t/m 3 | Bangkok (start reis)

Dag 1: aankomst in Bangkok. Je bent een dag eerder vanuit Nederland vertrokken. Je kunt zelf naar het Travel Centre in Bangkok reizen of een transfer boeken. Dan halen we je op en brengen je naar het hostel of hotel in het historische Bang Rak district. Hier ontmoet je de andere backpackers, waarmee je de komende tijd op avontuur gaat.

Dag 2: je kunt vanmorgen doen waar je zin in hebt. Ga zelf op pad in Bangkok en bezoek bijvoorbeeld het Grand Palace. Zorg dat je op tijd terug bent bij het hostel. Per lokale bus en tuktuk ga je samen met je reisgenoten en een gids naar Chinatown. Hier mixen reizigers, Thai en Chinezen om te genieten van de lekkerste streetfood. Proef het lokale leven en heerlijke Thaise gerechten. Een perfecte manier om kennis te maken met de eetcultuur. Rond 21.30 uur eindigt de excursie. Je kunt daarna zelf nog naar de bekende backpackersstraat Kao San Road.

Dag 3: pak ’s ochtends je backpack in en maak je klaar om het meest authentieke deel van Bangkok te ontdekken. Een gids neemt je mee naar de pier van de Chao Phraya rivier. Hier stap je op een longtailboot en kunt de skyline van Bangkok vanaf het water ervaren. Wanneer je boot kleinere kanaaltjes (khlongs) invaart, verandert meteen de leefomgeving. Hier zie je stilt huizen (gebouwd op houten palen in het water) waar de was buiten hangt te drogen. Andere longtailboten met groenten, fruit of kokosnoten passeren ons. Wie wil kan wat kopen. We zetten voet aan wal om het lokale leven te proeven en een tempel te bezoeken. Wanneer we terugvaren naar de drukke Chao Phraya zie je het Grand Palace mooi vanaf het water. Terug in het hostel maak je je klaar voor vertrek. Aan het einde van de middag wordt je met een busje naar het busstation in het noorden van de stad gebracht. Hier stap je op de nachtbus naar Mae Sot.

Bangkok (start reis)
Bangkok (start reis)

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hostel (6-persoons dorm) of hotel (2-persoons of 1-persoonskamer)
2x ontbijt
Flavors of Chinatown by Night
Backwaters of Bangkok
Transfer naar busstation, nachtbus naar Mae SotDag 4 t/m 6 | Umphang

Dag 4: na een nachtrit arriveer je in Mae Sot. Hier word je opgehaald en naar een guesthouse gebracht waar je een paar uurtjes kunt slapen. Na je powernap gaan we naar de lokale markt aan de Thais-Birmese grens. Hier heb je de kans om wat verse snacks in te slaan voor de 5 uur durende rit per songthaew naar Umphang. Je neemt voor de komende dagen alleen de hoognodige bagage mee. De rest kun je achterlaten in het guesthouse in Mae Sot (je komt hier terug). Via een prachtige route arriveer je in Umphang. Hier wordt je welkom geheten door de gastfamilies van de Karen community. Zij bieden je koffie, thee en vers fruit aan. Deze manier van kleinschalig toerisme is voor de Karen minderheden een belangrijke bron van inkomsten, waardoor zij hun cultuur kunnen behouden. Zij vertellen je graag over hun leefstijl en tradities. Ben je nieuwsgierig? Vraag wat je wilt weten. Zij willen graag dat je je thuis voelt in hun dorp. De komende twee nachten slaap je in een homestay, bij een Karen familie thuis. ’s Avonds word je getrakteerd op een traditioneel diner.

Dag 5: klaar voor een avontuurlijke dag? Samen met een lokale gids ga je hiken door het platteland en in de bossen van Umphang. Dit is de natuurlijke leefomgeving van wilde olifanten. Met een beetje geluk spot je ze. Leer meer over de bescherming van deze bedreigde diersoort en wat de locals doen aan conservatie. Nadat je weer terug bent in het dorp staat er een weefworkshop op het programma. Traditioneel is weven een belangrijke bron van inkomsten. Nog steeds worden stoffen op de traditionele wijze geweven door de Karen.

Dag 6: tijd om je gastgezin gedag te zeggen! Je stapt in een raft en vaart stroomafwaarts over de nauwe Mae Khlong rivier door de jungle. Na een paar uur varen stap je over op een songthaew* en rijdt naar de camping in Umphang Wildlife Sanctuary, waar je vannacht zult blijven. Vanaf hier wandel je naar de imposante Tee Lor Su waterval, de grootste van Zuidoost Azië. Neem een handdoek en badkleding mee voor een verfrissende douche. Terug op de camping worden de tenten opgezet en het diner bereid.

* Het kan voorkomen dat de Nationaal Park autoriteiten niet toestaan dat er gereisd wordt per songthaew. In dat geval maken we een hike van 3 tot 4 uur naar de camping. De waterval bezoek je dan de volgende ochtend. 

Umphang
Umphang

Overzicht & Inbegrepen

Lokaal vervoer per songthaew
2x overnachting in homestay bij de Karen community + 1x overnachting in een 2-persoonstent
3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
Forest hiking & weefworkshop
Raften naar Umphang Wildlife SanctuaryDag 7 | Mae Sot

Dag 7: wakker worden in een tentje midden in de wilde natuur. Het is geen droom. Na het ontbijt heb je de tijd om zelf het nationale park te verkennen. Daarna stap je op een songthaew naar Mae Sot, waar je ongeveer 4-5 uur later arriveert. Onderweg maken we nog een lunchstop. Vermoeid van de lange maar adembenemende reis arriveer je in het guesthouse in Mae Sot, waar je vannacht lekker zult slapen.

Mae Sot
Mae Sot

Overzicht & Inbegrepen

Per songthaew van Umphang Wildlife Sanctuary naar Mae Sot
1x overnachting in een guesthouse in Mae Sot (gedeelde 2-persoonskamers)
Ontbijt, lunch en dinerDag 8 t/m 10 | Chiang Mai

Dag 8: na het ontbijt wordt je naar het busstation gebracht. Hier stap je op de bus naar Chiang Mai. ’s Middags kom je aan in de gezellige stad in het noorden van Thailand. Vanaf het busstation volgt een transfer naar het hostel of hotel waar je de komende 3 nachten verblijft. ’s Avonds is het leuk om naar de night bazaar te gaan en lokaal streetfood te proeven.

Dag 9 & 10: even bijkomen van het avontuur in Umphang of uitstapjes maken in Chiang Mai? De keuze is aan jou. Je hebt twee volle dagen in Chiang Mai. Je kunt die zelf invullen. Wandel rond in de ommuurde stad of onderneem optionele activiteiten, zoals Chiang Mai per fiets ontdekken, zelf in een tuktuk rijden, ziplinen of naar een olifantenopvang.

Chiang Mai
Chiang Mai

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoer bus van Mae Sot naar Chiang Mai
3x overnachting in een hostel (10-persoons dorm) of in een hotel (2-persoonskamer of 1-persoonskamer)
3x ontbijt

Bij te boeken

Fietstocht Chiang Mai ca US$ 35
Drive your own tuktuk ca US$ 135
Ziplinen ca US$ 70
Olifanten opvang project US$ 69Dag 11 | Nachttrein naar Bangkok

Dag 11: na het ontbijt check je uit bij het hostel/hotel. Je hebt daarna nog vrije tijd in Chiang Mai voordat je ’s middags naar het treinstation gebracht wordt. Hier stap je op de nachttrein naar Bangkok. Met de nachttrein reizen in Thailand is een leuke manier om in contact te komen met locals. Met je reisgenoten slaap je in 2e klasse slaapcouchettes. Op het ritme van ‘kedeng kedeng’ val je vanzelf in slaap.

Nachttrein naar Bangkok
Nachttrein naar Bangkok

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar het treinstation van Chiang Mai + nachttrein naar Bangkok
Overnachting in 2e klasse slaapcouchette in de nachttrein
Ontbijt op dag 11Dag 12 t/m 14 | Sai Yok National Park

Dag 12: ’s ochtends vroeg arriveer je in Bangkok. Neem afscheid van de reizigers die alleen de noordroute hebben gedaan. Op eigen gelegenheid (en kosten) reis je naar het Travel Centre. Met een tuktuk ben je er zo. Hier ontmoet je de reizigers die meegaan naar het zuiden van Thailand. Samen vertrekken jullie naar het Thonburi treinstation voor de treinrit naar Kanchanaburi, waar je in ongeveer 2.5 uur arriveert (verwacht overigens niet dat hij op tijd rijdt). Deze treinrit is een lokale ervaring. Fruitverkopers, nieuwsgierige locals en verfrissing door open ramen. Vroeg in de avond arriveer je op het treinstation Namtok, waar je de lokale gids ontmoet. Hij neemt je met lokaal vervoer mee naar een plek waar je je grote bagage veilig achter kunt laten. Met kleine rugzakken reizen we verder naar Sai Yok National Park. Hier betaal je contant de entreegelden (ca. 300 THB/ca € 8). Welkom in het groene nationale park, waar de bekende River Kwai doorheen stroomt. De komende twee nachten verblijf je hier in een drijvend resort met bungalows.  Geniet van een welverdiend diner met uitzicht op de Sai Yok watervallen.

Dag 13: goedemorgen, vast lekker geslapen door het geluid van de watervallen. De ochtend kun je vrij besteden in het nationale park. Zorg dat je voor de lunch weer terug bent. Je stapt op een raft, die door een longtailboot naar een rustige hoek van de Kwai rivier gebracht wordt. Just sit and relax. Midden in de natuur, waar je alleen het geluid van vogels en apen hoort kun je genieten van een smaakvolle lunch, softdrinks en biertjes (drankjes voor eigen rekening). Time to swim! Na de lunch stap je in een kayak en ontdekt de schoonheid van de wilde natuur terwijl je over de River Kwai peddelt. Hou je ogen en oren goed open. Er leven hier olifanten, apen, kleurrijke vogels en zelfs een paar tijgers (die zich overigens niet vaak laten zien).

Dag 14: na een smaakvol ontbijt is het tijd om terug te reizen naar Bangkok. Deze keer in een busje met airco. Terug in Bangkok wordt je naar het centrale treinstation gebracht. Hier stap je op de nachttrein naar Chumphon, de gateway tot de eilanden in het zuiden. Je overnacht vannacht in de nachttrein in de 2e klasse in een slaapcouchette.

Sai Yok National Park
Sai Yok National Park

Overzicht & Inbegrepen

Treinreis Bangkok naar Namtok, transfer terug naar Bangkok per minibus en nachttrein naar Chumphon
2x overnachting in een drijvende bungalow, 1x overnachting in slaapcouchette in de nachttrein van Bangkok naar Chumphon
2x Ontbijt, 1x lunch, 2x diner
Raft + kayak adventureDag 15 | Chumphon

Dag 15: je arriveert vroeg op het treinstation van Chumphon. Na aankomst volgt een transfer van ca. 30 minuten naar je relaxte beachresort in Pathiu, waar je de rest van de dag kunt chillen. Het is fijn om even gas terug te nemen na alle avonturen en je weer op de laden voor het volgende avontuur.

Chumphon
Chumphon

Overzicht & Inbegrepen

Transfer vanaf het treinstation naar beachresort
Overnachting in een beachresortDag 16 | Koh Kye Coral Island

Dag 16: wel eens gedroomd van een overnachting op een onbewoond eiland? Pak je bikini of zwembroek (en andere kleding) voor één nacht kamperen op Koh Kye Coral Island. Na een korte briefing van je lokale gids ga je naar een vissersdorp, waar je je tent, slaapzak, kussen en een hoofdlampje krijgt. Daarna stap je aan boord van een longtailboot en vaart in ca. 30 minuten naar Koh Kye, een uniek eiland met koraalriffen en groene jungle. Op het witte strand zet je je tent op. Ga lekker snorkelen. Er zwemmen hier honderden kleurrijke vissen. Of speel beachvolleybal met andere reizigers. Na zonsondergang geniet je van een BBQ met vers gevangen vis en verse groente. Bij het kampvuur kun je sterke verhalen uitwisselen terwijl je geniet van een heldere sterrenhemel. Is dit paradijs?

* Koh Kye is tussen 15 juli en 25 augustus & tussen 1 november en 31 januari gesloten. In deze periodes zal er een alternatief programma op het vaste land georganiseerd worden met een vergelijkbare ervaring. 

Koh Kye Coral Island
Koh Kye Coral Island

Overzicht & Inbegrepen

Per longtailboot naar Koh Kye
Overnachting in een 2-persoonstent op Koh Kye Coral Island, Inclusief slaapzak en kussen.
Ontbijt, lunch en dinerDag 17 t/m 18 | Koh Tao

Dag 17: heb je onder de sterrenhemel geslapen of in je tent? Neem een frisse duik in het helderblauwe water voordat je terugkeert naar de bewoonde wereld. In Chumphon stap je aan boord van de ferry naar Koh Tao, ook wel bekend als dé duikspot van Thailand. Na aankomst op Koh Tao ga je op eigen gelegenheid naar je hotel (er zijn genoeg taxi’s). Na de incheck kun je doen waar je zelf zin in hebt.

Dag 18: op Koh Tao heb je de vrijheid om je eigen plan te trekken. Ga lekker snorkelen of duiken, klim naar het John Suwan Viewpoint of wandel over Sai Nuan Beach. De beste plek voor de zonsondergang is bij Sairee Beach. Dat is ook het strand waar je verblijft.

Koh Tao
Koh Tao

Overzicht & Inbegrepen

Ferry van Chumphon naar Koh Tao
2x Overnachting in een standaardkamer of superior kamer
2x ontbijtDag 19 t/m 21 | Koh Phangan

Dag 19: na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar de pier. Hier stap je op de ferry naar het volgende eiland: Koh Pha Ngan. Met een tuktuk of taxi (op eigen kosten) reis je naar je accommodatie, waar je de komende 3 nachten verblijft. Time to Party!

Dag 20: het eiland Koh Phangan is bekend door de Full Moon Party, de grootste beachparty ter wereld. Deze vindt elke maand plaats wanneer het volle maan is. Tijdens de reis die start op 23 februari 2025 ben je precies op tijd voor de Full Moon Party (deze vinden plaats op vrijdag 14 maart 2025). Ben je op andere momenten op Koh Pha Ngan? Er is hier altijd wel een feestje of festival. Op Haad Rin Beach is het een drukte van belang, vooral ’s avonds en ’s nachts. Wie zin heeft in een goed strandfeest kan tot in de late uurtjes helemaal losgaan.

Dag 21: nog één laatste stranddag op het eiland Koh Phangan. Als je de avond ervoor tot diep in de nacht gefeest hebt, wordt dit vast een uitbrakdag op het strand. Diegene die fris en fruitig zijn kunnen wat meer van het eiland gaan bekijken. Maak een hike over Bottle Beach trail of neem een bootje naar een ander strand van het eiland.

Koh Phangan
Koh Phangan

Overzicht & Inbegrepen

Per ferry naar Koh Phangan
3x Overnachting in bungalows aan het strand
ontbijt niet inbegrepenDag 22 t/m 23 | Bangkok (einde reis)

Dag 22: geniet nog even van het eilandleven en vertrek zelf naar de pier, waar de ferry naar de vaste wal vertrekt. Aangekomen op de Donsak pier bij Surat Thani brengt een lokale medewerker je naar het busstation. Hier stap je op de nachtbus terug naar Bangkok. Liever in het zuiden blijven? Je kunt ook hier gedag zeggen tegen je reisgenoten en op eigen gelegenheid verder reizen naar bijvoorbeeld Kao Sok National Park.

Dag 23: ’s ochtends vroeg ben je weer terug in Bangkok. Hier eindigt jouw avontuur. Je kunt vanaf hier op eigen gelegenheid verder reizen of naar de airport vertrekken voor je terugvlucht (transfer niet inbegrepen).

Bangkok (einde reis)
Bangkok (einde reis)

Overzicht & Inbegrepen

Per ferry en nachtbus naar BangkokVerblijf

Tijdens deze backpackreis door Thailand verblijf je afwisselend in ho(s)tels, homestays, bungalows, tent, de nachttrein en de nachtbus. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Thailand. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Of je overnacht bij een lokale familie thuis. Geen verblijf is hetzelfde, dat is onderdeel van het avontuur.

Kies de kamerindeling die bij je past

Backpackers slapen in de meeste gevallen in hostels, zodat ze meer geld overhouden voor mooie reisbelevingen. Daar ontmoet je vaak ook andere backpackers, wel zo gezellig. Sommige reizigers kiezen toch liever voor wat meer comfort, delen liever een kamer met een vriend(in) of kiezen het liefst voor een 1-persoonskamer. Tijdens deze backpackreis door Thailand is de keuze aan jou.

Backpacker verblijf in dorms en gedeelde kamers

Kies je voor backpacker verblijf dan verblijf je in hostels in de grote steden in 6-10 persoons dorms. Op andere plekken verblijf je meestal met minder mensen in een kamer. Dit verschilt per accommodatie. Je verblijft in de volgende accommodaties:

 • Bangkok: Prince Theatre Heritage Stay Hostel in 6-persoons Mixed Dorm
 • Umphang: Umphang Mahouts Foundation Homestay
 • Mae Sot: Mae Sot Guesthouse in een  standaard 2-persoonskamer
 • Chiang Mai: The Common Hostel in een 10-persoons Mixed Dorm
 • Sai Yok: Krit Raft House in een standaard Bungalow (Fan)
 • Chumphon: The Beach Resort & Residence (kamerindeling afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Koh Key: 2-persoonstent met slaapzak en kussen
 • Koh Tao: Sairee Hut in een standaardkamer
 • Koh Pha Ngan: Sarana Bungalows in een Garden Bungalow

 

Comfort verblijf in 2-persoons of 1-persoonskamer

Kies je voor comfort, dan verblijf je in een tweepersoonskamer (samen met een vriend of vriendin of een andere solo reiziger). Je kunt er ook voor kiezen om een privé kamer te boeken. Je hebt dan altijd je eigen kamer, met uitzondering van de nachttreinen en nachtbussen. Je verblijft in de volgende accommodaties:

 • Bangkok: Holiday Inn Bangkok Silom in een Deluxe kamer
 • Umphang: Umphang Mahouts Foundation Homestay
 • Mae Sot: Mae Sot Guesthouse in een  standaard 2-persoonskamer
 • Chiang Mai: Bodhi Serene Chiang Mai Hotel in een Superior kamer
 • Sai Yok: Krit Raft House in een standaard Bungalow (Fan)
 • Chumphon: The Beach Resort & Residence
 • Koh Key: 2-persoonstent met slaapzak en kussen
 • Koh Tao: Sairee Hut in een Superior kamer
 • Koh Pha Ngan: Sarana Bungalows in een Bungalow aan het zwembad

backpacken Thailand tentje op het strand Koh Kye Travel Around Backpacken Thailand Sarana Bungalows Koh Pha Ngan Travel Around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is exclusief vliegreis vanaf Amsterdam (of een andere luchthaven) naar Bangkok. Je kunt ervoor kiezen om zelf je vliegreis naar Thailand te boeken of dat door ons te laten regelen.

Zelf je vlucht boeken
In de prijstabel vind je de startdatum in Bangkok en de datum wanneer de reis eindigt in Bangkok. Zorg ervoor dat je op de startdatum in Bangkok bent. Je kunt natuurlijk net zo lang in Azië blijven reizen, zoals je zelf wilt. Het is daarom aan te raden om een zo flexibel mogelijk vliegticket te boeken.

Vanuit Amsterdam zijn er vele vluchten naar Bangkok, zowel rechtstreeks als met een overstap. Vanwege het tijdsverschil vertrek je een dag eerder vanuit Nederland om op tijd in Bangkok te zijn. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken
Kies je ervoor om je vlucht via Travel Around te boeken, dan kun je bij boeking aangeven dat je graag een offerte ontvangt. We hebben een indicatieprijs vermeld, maar de daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van je wensen. Wij zullen je per email informeren over de mogelijkheden en actuele vluchttarieven. Als je ons akkoord geeft om deze vliegreis voor je te boeken, dan rekenen wij een service fee van € 75 per vliegticket bovenop het tarief van het vliegticket. Daarnaast rekenen wij € 21.50 voor CO2 compensatie van 1.7 ton CO2. Ook regelen wij de transfer voor je naar het eerste ho(s)tel. Kortom, alles wordt voor je geregeld.

Natuurlijk kun je ook voordat je de reis online boekt al contact met ons opnemen over de mogelijkheden voor vliegreizen. Stuur een mail naar info@travelaround.nl met de volgende gegevens:

 • Reis en reisdatum:
 • Datum heenreis (indien afwijkend):
 • Datum terugreis (indien afwijkend):
 • Voornaam zoals in je paspoort:
 • Achternaam:
 • Geboortedatum:

CO2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Thailand is de uitstoot gemiddeld 1.7 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Boek je je eigen vliegreis dan kun je ervoor kiezen om een transfer bij te boeken. Je wordt dan opgehaald op de airport van Bangkok en naar het Travel Centre in Bangkok gebracht (het hostel ligt om de hoek). De transferkosten bedragen € 40 p.p.

Uiteraard kun je op eigen gelegenheid naar het Travel Centre reizen. Met de skytrain reis je in 30 minuten naar Ratchaprarop. Vanaf daar kun je het beste een tuktuk nemen.

Vervoer ter plaatse

Deze backpack rondreis vindt grotendeels plaats met openbaar vervoer. We maken gebruik van lokale bussen, treinen, nachttreinen, nachtbussen en publieke ferries. Daar waar nodig worden privé transfers georganiseerd. Bij aankomst op een bus- of treinstation wordt je vaak opgehaald en naar je verblijf gebracht. In sommige gevallen kun je gemakkelijk zelf naar je accommodatie komen.

rondreis-thailand-tuktuk-travel-around rondreis-thailand-trein-bangkok-travel-around backpacken Thailand groep met rugzakken Travel Around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

29 aug 2024 20 sep 2024
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht
28 sep 2024 20 okt 2024
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht
13 nov 2024 05 dec 2024
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht
15 jan 2025 06 feb 2025
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht
23 feb 2025 17 mrt 2025
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht
12 mrt 2025 03 apr 2025
18-35 jaar
€ 1835Vanaf € 1760
Excl vlucht

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

Reviews

★★★★★

Perfecte afwisseling tussen inspanning en ontspanning

Raften op een wilde rivier, trekking en overnachting bij lokale minderheden en als absoluut hoogtepunt het verblijf in Cardamom Tented Camp in Cambodja.