Solo reis Peru voor jongvolwassenen

Van zwevende condors in de Andes tot arriveren in Machu Picchu via de Sungate

Rondreizen door Peru is een rollacoaster van belevingen en een prikkeling van je zintuigen in een variatie aan landschappen en ecosystemen. Pinguïns en zeeleeuwen spotten in Paracas, sandboarden in de Huacachina woestijn, condors die boven je hoofd zweven in de Colca canyon en grenzen verleggen tijdens de unieke 4-daagse Salkantay Inca Trail. Via de sungate arriveer je bij Machu Picchu. Een betere climax van je Peru solo reis kun je niet wensen.

Solo reis Peru

Deze rondreis Peru is ideaal voor solo reizigers die van vrijheid houden, maar ook graag andere reizigers ontmoeten. We brengen solo reizigers bij elkaar in een kleine groep van 4 tot 8 personen*. Je ontmoet de andere solo reizigers in Lima. Samen ga je op avontuur. Alle accommodaties, (openbaar) vervoer en inclusieve activiteiten zijn vooraf geregeld. De vrije momenten kun je zo invullen zoals je zelf wilt. Ook heb je de mogelijkheid om de rondreis naar eigen wens vorm te geven. Zo kun je kiezen om mee te gaan met de unieke 4-daagse Salkantay+Inca Trail en/of je rondreis verlengen met een jungleverblijf in de Amazone. Er reist geen reisbegeleider met je mee. Wel zijn er op elke plek lokale begeleiders die je van het busstation naar het hotel brengen en je begeleiden tijdens inclusieve excursies en activiteiten.


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar, 25-39 jaar
Min. 4 - max. 8
Lokale Engelssprekende gidsen op elke locatie en tijdens excursies/activiteiten
17x overnachting in hotels en hostals. 1x overnachting in de nachtbus
Verblijf in 2-persoonskamers. Je eigen kamer is mogelijk tegen een meerprijs
17x ontbijt
Vervoer per openbaar vervoer bus, shuttlebus, privé transfers en nachtbus.
Vliegreis Amsterdam - Lima v.v. + Vliegreis van Cusco naar Lima incl 20 kg bagage.
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Salkantay Inca Trail 4 dagen € 395
 • Verlenging Amazone 4 dagen € 640
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #PeruTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Solo Rondreis Peru

Dag 1 t/m 3 | Lima

Dag 1: in de meeste gevallen vlieg je met Air Europa vanaf Amsterdam via Madrid naar Lima. Deze vlucht vertrekt aan het begin van de avond en arriveert de volgende ochtend in Lima. Je ontmoet je reisgenoten, die op dezelfde vlucht zitten, op Schiphol en samen vlieg je naar Lima. Je kunt ervoor kiezen om je vlucht bij te boeken of zelf je een vliegreis te boeken (zie vervoer).

Dag 2: de Air Europa vlucht arriveert vroeg in de ochtend (rond 5.00 uur). Heb je je vlucht via Travel Around geboekt, dan is je transfer naar het hotel in de wijk Miraflores inbegrepen. Boek je zelf je vlucht, dan kun je je transfer vooraf bijboeken. Natuurlijk kun je ook een taxi of Uber nemen. De eerste dag kun je de gezellige wijk Miraflores verkennen. Je vindt hier vele leuke restaurants en barretjes. Proef de lokale specialiteit Ceviche (verse vis gemarineerd in limoensap) en proost op het avontuur met een Pisco Sour.

Dag 3: de ochtend in Lima begint met een fietstocht onder begeleiding van een lokale gids door Miraflores en Barranco. Je start bij Larcomar. Via het stadspark en de boulevard fiets je zuidwaarts in de richting van de Boheemse wijk Barranco. Geniet van de uitzichten over de Stille Oceaan. Barranco staat bekend om de gezellige sfeer. Zowel Peruanen als reizigers houden van deze wijk vol authentieke barretjes en restaurantjes. Na de fietstocht kun je op eigen gelegenheid die bezienswaardigheden in Lima bezoeken die je graag wilt zien. Ga naar het Larco museum of verken het historische centrum. Tip: Uber is een veilige en goedkope manier om je te verplaatsen in de stad. 

Lima
Lima

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam - Lima v.v.
Verblijf in een hotel in Miraflores
Ontbijt op dag 3
Fietstocht Miraflores en BarrancoDag 4 | Paracas

Dag 4: na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar het busstation gebracht. Hier stap je op de comfortabele Cruz del Sur bus naar Paracas, een rit van ca. 3 tot 4 uur. Paracas is geliefd bij zowel backpackers als locals vanwege het prettige klimaat. Dit stadje ligt op een schiereiland in de droge woestijn en aan de Stille Oceaan. Vanmiddag staat een hike in Paracas National Reserve op het programma. Tijdens deze woestijnhike langs de kust ontdek je verschillende zandsoorten in allerlei kleuren en zie je vele vogelsoorten die leven op de zandrotsen. Na de hike heb je de tijd voor jezelf. In de baai van Paracas leven roze flamengo’s. Met een beetje geluk zie je ze als je naar het strand gaat. ’s Avonds kun je een barretje of restaurant opzoeken in het gezellige Paracas.

Paracas
Paracas

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar busstation + Cruz del Sur busreis naar Paracas.
Overnachting in hostal in Paracas
Ontbijt op dag 4
Woestijnhike onder begeleiding van een lokale gids in Paracas National ReserveDag 5 t/m 6 | Huacachina & Nazca

Dag 5: de ochtend begint met een boottocht naar de Ballestas eilanden, ook wel de Galapagos van Peru genoemd. Tijdens een boottocht naar deze eilandengroep vind je een grote variëteit aan vogels en zoogdieren aan, waaronder zeeleeuwen en (humbold) pinguïns. Ook ontdek je een mysterieuze woestijntekening van een kandelaar uit de oudheid. Na de boottocht volgt een privé transfer van ca. 1 uur naar de Huacachina woestijn bij Ica. Bij de oase stap je in een buggy om de zandwoestijn spectaculair te ontdekken. Vanaf een hoge zandduin kun je op een sandboard naar beneden. ’s Middags reis je nog 2 uur verder naar Nazca, waar je de nacht doorbrengt in een fijn hotel, waar je het zand van je af kan spoelen in het zwembad.

Dag 6: Nazca staat bekend om de mysterieuze Nazca lijnen. Wie wil kan in een vliegtuigje stappen en deze tekeningen vanuit de lucht bekijken (optioneel). Vermoedelijk zijn deze tekeningen tussen 200 en 900 voor Christus gemaakt door de Nazca en Paracas Indianen. Nazca heeft meer dan alleen de Nazca lijnen. Ook de aquaducten uit de pre-Inca tijd zijn bijzonder. Tijdens een fietstocht ontdek je het stadje Nazca en deze  meest opmerkelijke waterbouwkundige werken ter wereld.

’s Avonds stap je op de nachtbus van Cruz del Sur naar Arequipa. Ga lekker zitten in de ruime stoelen die ver naar achter kunnen.

Huacachina & Nazca
Huacachina & Nazca

Overzicht & Inbegrepen

Privé transfer Paracas - Huacachina - Nazca
1x overnachting in een hotel in Nazca + 1x overnachting in de nachtbus naar Arequipa
Ontbijt op dag 5 en 6
Fietstocht Nazca aquaducten onder begeleiding van een lokale gids
Nachtbus naar Arequipa

Bij te boeken

Vlucht over de Nazca Lijnen, ca. US$ 110 + taxDag 7 t/m 8 | Arequipa

Dag 7: na een nachtrit arriveer je in Arequipa. Deze ‘Witte Stad’ is relaxt: prima weer, goede restaurants en een mooie binnenstad. De dag is vrij te besteden. Bezoek de kloosters van Santa Catalina, de fotogenieke wijk Yanahuara of het museum van Juanita, de ijsprinses. Lunchen kun je het beste in een Arequipaanse picantería. Dit zijn traditionele restaurants, die meestal alleen open zijn met lunch en afgeladen vol zijn met Peruanen. Durf je Cavia te bestellen? Dit is in Zuid Amerika een delicatesse en wordt met kop en staart geserveerd.

Wie wil kan vandaag mee met een stadswandeling onder begeleiding van een lokale gids (optioneel). Je bezoekt de lokale markt San Camilo, Plaza de Armas, de kerk en het klooster van de Compagnie van Jezus en de meersgezinsvilla Tambo la Cabezona in het centrum van Arequipa. Hou je van wat meer actie? Ga dan raften op de Chile rivier (optioneel).

Dag 8: je kunt deze dag zo invullen zoals je zelf wilt. Even gas terug nemen of juist genieten van de vulkanische omgeving van Arequipa? Optioneel kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals een tocht per 4×4 naar Chiguata en Cachamarca + downhill mountainbiken van de Misti vulkaan of een bezoek aan de witte zoutmeren Salar de Salinas, gelegen op een hoogte van 4300m tussen de vulkanen Misti, Ubinas en Pichupichu. Deze tocht wordt afgesloten met een bezoek aan de thermale baden van de mini Lojen vulkaan.

Arequipa
Arequipa

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een hotel (2-persoonskamer)
Ontbijt op dag 8

Bij te boeken

Stadswandeling Arequipa, ca US$ 30 p.p.
Raften Chile Rivier, ca US$ 30 p.p.
Chiguata en Cachamarca + downhill mtb Misti vulkaan, ca US$ 88 p.p.
Salar de Salinas en Mini Lojen-vulkaan, ca US$ 39 p.p.Dag 9 t/m 11 | Colca Canyon

Dag 9: vanmorgen sta je vroeg op voor een prachtige busrit op grote hoogte (ca. 5000m) naar de Colca Valley. Onderweg kom je lama’s en alpaca’s tegen en zie je rokende vulkanen en besneeuwde bergtoppen. Je maakt een stop om coca thee tegen hoogteziekte te proeven. Rond lunchtijd arriveer je in Chivay. ’s Middags maak je een wandeling naar de Pre-Inca- en Inca-graven van Yuraq Q’aqa in de omgeving van Coporaque. De dag sluit je af in de thermale baden van Umaru of Sallihua.

Dag 10: uniek in de Colca is de mogelijkheid om condors te spotten. Na het ontbijt ga je naar Cruz del Condor. Het is waanzinnig om deze grote roofvogels met een spanwijdte tot 3,5 meter te zien zweven boven de Colca Canyon. We nemen de tijd om Colca te verkennen, waarbij je ook kennismaakt met de lokale cultuur van de bewoners.  Vanaf het uitzichtpunt op 3400 meter kijk je de diepe Colca Canyon in. Het lijkt alsof je naar een kleurrijk schilderij kijkt. Hoewel deze canyon minder bekend is, is hij dieper dan de Grand Canyon.

Dag 11: in de Colca Canyon raak je niet uitgekeken. Vandaag maak je een wandeling van de stad Canocota naar de thermale baden La Caler. Deze wandeltocht duurt 3 tot 4 uur en kan worden afgesloten met een ontspannen bezoek aan de hotsprings (entree 15 soles, niet inbegrepen).  Nog meer ervaren in Colca? Optioneel kun je gaan mountainbiken of paardrijden.

Colca Canyon
Colca Canyon

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Arequipa naar Colca Canyon
3x overnachting in hotel in Coporaque
3x ontbijt
Wandeling omgeving Coporaque onder begeleiding van een lokale gids
Bezoek aan Cruz del Condor
Wandeling Canocota naar La Caler onder begeleiding van een lokale gids

Bij te boeken

Entreegelden thermale baden La Caler, ca 15 Soles
Fietsen of paardrijdenDag 12 t/m 14 | Cusco

Dag 12: ’s ochtends vroeg wordt je naar het busstation van Chivay gebracht. Hier stap je op de bus naar Cusco. Deze vertrekt om 07.00 uur en arriveert om ca. 16.30 uur in Cusco. Onderweg worden er diverse stops gemaakt, zoals bij traditionele dorpen als Tuti en Sibayo, de Callalli-kastelen, Condorama dam (4737m hoogte), Laguna de Langui, Sicuani (lunchstop), Andahuaylillas en Urcos. Na aankomst in Cusco volgt een transfer naar het hostal, op steenworp afstand van het Plaza Major. Cusco was ooit de hoofdstad van het machtige Inca rijk, nu een geliefde plek bij backpackers. Cusco ligt ingeklemd tussen bergen, op een hoogte van 3400 meter. Gelukkig ben je inmiddels wel gewend aan de hoogte.

Dag 13 & 14: in Cusco kun je doen waar je zelf zin in hebt. Er zijn tal van optionele activiteiten mogelijk. Wellicht staat de Rainbow Mountain op je bucketlist? Je kunt dit één van deze twee dagen doen. Maar wist je dat er nog een regenboogberg is? Wij raden je aan om mee te gaan naar de Palccoyo. Geen bussen vol toeristen en een minder pittige hike.

Andere mogelijkheden in en rondom Cusco:

 • Raften Sacred valley
 • Mountainbiketocht Maras – Moray
 • Ziplinen
 • Wandeling naar Sacsayhuamán en Inkiltambo

Cusco
Cusco

Overzicht & Inbegrepen

Busreis van Chivay naar Cusco
3x overnachting in hostal in Cusco
3x ontbijt

Bij te boeken

Rainbow Mountain of Polccoyo
Zipline
Mountainbiketocht Maras - Moray
Rafting Pinipampa
Wandeling naar Sacsayhuamán en InkiltamboDag 15 t/m 18 | Optioneel: Salkantay Inca Trail

Dag 15 t/m 18: je hebt de keuze om de komende dagen in de oude Inca hoofdstad te blijven of mee te gaan op de 4-daagse Salkantay Inca Trail (vooraf bij te boeken voor € 395).

Cusco & Machu Picchu

Blijf je in Cusco, dan kun je de komende 4 dagen in Cusco doen waar je zelf zin in hebt. Er is van alles te doen en beleven. Deze stad is het epicentrum van het Peruaanse toerisme. Je hebt de mogelijkheid om lekker rustig aan te doen, maar het is ook verleidelijk om excursies of activiteit te ondernemen. Op dag 18 breng je een bezoek aan Machu Picchu per trein vanaf Cusco naar Aguas Calientes. Met een lokale gids breng je een 2 uur durend bezoek aan de meest beroemde Inca site.

Salkantay Inca Trail 4 dagen/3 nachten met entree tot Machu Picchu via Sun Gate

Veel reizigers willen dolgraag de Inca Trail naar Machu Picchu lopen. Deze is zo populair dat je 6 maanden van te voren al moet boeken. Wij hebben een bijzonder alternatief, namelijk een combinatie van de Salkantay Trek en de korte Inca Trail. Op deze manier kom je via de Sungate aan in Machu Picchu, iets wat voorheen alleen mogelijk was tijdens de 4-daagse Inca Trail.

Dag 15: Cusco – Soraypampa – Ichupata

Je wordt ’s ochtends vroeg opgehaald bij het hotel en rijdt in ca. 3 uur naar Mollepata. Hier kun je ontbijten in één van de huizen (niet inbegrepen). In Soraypampa (3.800m) ontmoet je het trekkingteam en start je de Salkantay trektocht. Bagage voor de komende dagen wordt per paard vervoerd. Zelf hike je met een daypack met voldoende water en snacks. Je loopt eerst heen en weer naar de magnifieke lagune van Humantay. Daarna ga je bergopwaarts naar Ichupata (4.500m). Dit is een wandeling van 5-6 uur. Onderweg maak je en lunchstop bij Salkantay Pampa. In Ichupata overnacht je in een trekkerstent. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner, bereid door de crew.

 • Accommodatie: trekkingtent
 • Maaltijden: lunch en diner
 • Wandel afstand: 12 km
 • Wandel tijd: 5 – 6 uur
 • Laagste punt: 3,800m
 • Hoogste punt: 4,500m
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend

Dag 16: Ichupata – Incachiriasca – Pampacahuana

Na een heerlijk ontbijt begin je aan de 3 tot 4 uur durende klim naar de Incachirasca pas (4950m), de hoogste berg van de hele route. Tijdens de tocht heb je een fantastisch uitzicht op Apu Salkantay en de gletsjermeren. Daarna daal je af naar de lunchplek in Sisaypampa. Vanuit dit vlakke gebied kun je de Salkantay-valleien zien. Met een beetje geluk spot je hier Andes Condors! Na de lunch hike je verder naar de Pampacahuana community (3.700 m), gelegen naast een origineel Inca-kanaal. Hier wordt het kamp voor de nacht opgebouwd.

 • Accommodatie: trekkingtent
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
 • Wandel afstand: 14 km
 • Wandel tijd: 7 – 8 uur
 • Laagste punt: 3,700m
 • Hoogste punt: 4,950m
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend

Dag 17: Pampacahuana – Paucarcancha – Huayllabamba – Inca Trail op Km 82 – Ollantaytambo

De Salkantay Trek gaat vandaag over in de Classic Inca Trail. De dag begint met een 2 uur durende wandeling bergafwaarts van Pampacahuana naar Paucarcancha (3.133m). Hier bezoek je de gelijknamige Inca-site. Hierna wandel je gedurende 5 uur bergafwaarts tot je Km 82 bereikt, het beginpunt van de klassieke Inca Trail. Hier bekijk je de Inca-site van Llactapata en geniet je van een welverdiende lunch, bereid door de chef-kok. Hierna wandel je door naar Ollantaytambo (2.792m), waar je afscheid neemt van het trekkingteam. Je kunt zelf deze prachtige Inca stad bekijken. Vanavond eet je gezamenlijk in een restaurant.

 • Accommodatie: Hostel Ollantaytambo
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
 • Hoogste punt: 3,700m
 • Laagste ount: 2,792m
 • Wandel afstand: 16 km
 • Wandel tijd: ca. 8 uur.
 • Moeilijkheidsgraad: medium

Dag 18: Inca Trail naar Machu Picchu (Wiñaywayna – Aguas Calientes)

Na een vroeg ontbijt in het hostel wandel je naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stap je op de trein. In ca. anderhalf uur arriveer je bij km 104, waar de lokale gids op je staat te wachten. Vanaf dit punt (2100m) begint de hike van de beroemde Inca Trail. Je steekt de Willkamayu-rivier over en bezoekt de Inca-site Chachabamba, waar je meer leert over de Inca geschiedenis. Hierna gaat deze onvergetelijke dag echt beginnen met een hike van 6 uur. Na 3 uur wandelen kom je aan bij de archeologische vindplaats Wiñaywayna (2650m), bekend als de tweede meest indrukwekkende archeologische vindplaats na Machu Picchu, een perfect voorbeeld van Inca-terraslandbouw. Door tropische jungle en via een smal pad gaat de hike verder totdat je Inti Punku (Zonnepoort) bereikt. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Machu Picchu. Neem de tijd om te genieten! De lokale gids neemt je mee naar de mysterieuze stad en vertelt je er alles over wat je wilt weten. Het op 2400 meter hoogte gelegen Machu Picchu is door de Spanjaarden nooit gevonden. Eind 19e eeuw werd de stad bij toeval ontdekt (en geplunderd) door een Duitse goudzoeker en later herontdekt door een historicus. Je bezoek aan Machu Picchu is zo indrukwekkend dat je je afvraagt hoe dit wereldwonder gebouwd is. De originele Inca paden zijn zo smal dat transport via deze bergpaden onmogelijk is.

Na je bezoek aan Machu Picchu reis je per bus naar Aguas Calientes (busticket niet inbegrepen) en vervolgens per trein naar Cusco, waar je terugkeert in het hostal waar je eerder overnacht hebt.

 • Maaltijden: ontbijt en lunchbox
 • Hoogste punt: 2758m
 • Laagste punt: 2196m
 • Wandeltijd: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Medium

Optioneel: Salkantay Inca Trail
Optioneel: Salkantay Inca Trail

Overzicht & Inbegrepen

4x Overnachting in hostal in Cusco of 2x overnachting in 2-persoonstent, 1x overnachting in hostal in Ollantaytambo en 1x overnachting in Cusco
4x ontbijt of 4x ontbijt, 3x lunch, 1x lunchbox, 3x diner tijdens Salkantay Inca Trail
Excursie Machu Picchu of 4-daagse trekking Salkantay + Inca Trail met entree via Sun Gate tot Machu Picchu (meerprijs € 395)
Treinreis Aguas Calientes naar Cusco

Bij te boeken

4-daagse Salkantay Inca Trail € 395 (vooraf te boeken). Er geldt een minimum van 4 personen voor deze trekking/Dag 19 t/m 20 | Lima

Dag 19: vandaag vlieg je van Cusco naar Lima. Afhankelijk van de vliegtijden heb je nog tijd om te genieten van Cusco en/of Lima. Tijdens de laatste nacht in Lima verblijf je in Miraflores. Een mooi avontuur in Peru wil je natuurlijk feestelijk afsluiten. Miraflores kent meerdere leuke clubs, waar zowel locals als backpackers uit hun dak gaan. Latino’s en latina’s kunnen veel beter dansen dan wij, maar na een paar Pisco Sours worden je heupen vanzelf soepeler.

Dag 20: je reis zit erop. Heb je je vlucht via Travel Around geboekt, dan wordt er een transfer georganiseerd afgestemd op de vliegtijden. De Air Europa vlucht vertrekt in de ochtend. Via Madrid vlieg je naar Amsterdam.

Dag 21: aankomst in Amsterdam in de ochtend.

Lima
Lima

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis Cusco op dag 19 - Lima + terugvlucht Lima - Amsterdam op dag 20
Transfer naar airport Cusco + transfer van Lima airport naar hotel in Miraflores
Overnachting in hotel in Miraflores Lima
Ontbijt op dag 19 en 20Dag 19 t/m 23 | Verlenging: 4 dagen Amazone

Dag 19: je verlaat Cusco en maakt een binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado, ook wel de biodiversiteit hoofdstad van de wereld genoemd. De komende dagen verblijf je in een mooie jungle lodge in Tambopata National Reserve in de Amazone. De lodge is alleen per boot bereikbaar. In ongeveer 40 minuten arriveer je over de Madre de Dios rivier. Onderweg kun je al wildlife spotten. Langs de rivier leven o.a. diverse apensoorten, jaguars, reuzenotters, krokodillen, kleurrijke papagaaien, schildpadden, slangen, kikkers en vele vogelsoorten. Na aankomst krijg je belangrijke informatie over je jungleverblijf en aan het einde van de middag gaan we de jungle in op zoek naar tropische en medicinale planten, insecten, vlinders en andere dieren. Ook stop je bij een uitkijkpunt, waar je papegaaien en toekans kunt spotten. ’s Avonds, na zonsondergang, ga je met een boot de rivier op. Met je zaklamp op zoek naar de glinsterende ogen van kaaimannen.

Dag 20: sta voor dag en douw op en ga mee naar het prachtige Sandoval meer. In dit gebied leven verschillende soorten vogels, apen, otters, kaaimannen en piranhas. Per kayak vaar je over het meer. Tegen de tijd dat de zon opkomt bezoek je, indien mogelijk, het apen eiland. Hier kun je diverse soorten apen spotten (bezoek alleen mogelijk buiten de paartijd). Vervolgens maak je een 5km lange hike door een dichtbegroeid tropisch regenwoud met gigantische bomen. Dit is de leefomgeving van o.a. slangen, apen, spinnen en jaguars. ’s Middags kun je in een hangmat bij de lodge chillen. Na zonsondergang gaat het jungle orkest weer spelen. Tijdens het diner proef je de ingrediënten uit het regenwoud.

Dag 21: het jungleleven begint altijd vroeg. Je maakt een wandeling van ca. 20 minuten naar een plek waar 5 verschillende soorten papegaaien een speciale soort klei eten dat zij nodig hebben als aanvulling op hun voeding. Dit is een fascinerend schouwspel. Na het ontbijt stap je in een bootje naar een Quabrada om te gaan vissen. Sla jij een piranha aan de haak? Aan het einde van de middag bezoek je een kwekerij waar je tropisch fruit kunt proeven.

Dag 22: na het ontbijt verlaat je de jungle en vaart terug naar de bewoonde wereld. Vanuit Puerto Maldonado vlieg je naar Lima. Na aankomst in Lima volgt een transfer naar het hotel in Miraflores, waar je aan het begin van de reis ook overnacht hebt.

Dag 23: je reis zit erop. Heb je je vlucht via Travel Around geboekt, dan wordt er een transfer georganiseerd afgestemd op de vliegtijden. De Air Europa vlucht vertrekt in de ochtend. Via Madrid vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 24: aankomst in Amsterdam.

Verlenging: 4 dagen Amazone
Verlenging: 4 dagen Amazone

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis van Cusco naar Puerto Maldonado op dag 19 + vliegreis Puerto Maldonado op dag 22 + terugvlucht Lima - Amsterdam op dag 23
Transfer naar Cusco airport op dag 19, boottransfer naar Puerto Maldonado v.v., transfer naar hotel in Miraflores v.v.
3x overnachting in junglelodge
3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
alle genoemde jungle excursies

Bij te boeken

Verlenging Amazone: € 640 p.p. (vooraf te boeken)Verblijf

Tijdens deze Peru rondreis verblijf je afwisselend in hotels en hostals. Tijdens de rit van Nazca naar Arequipa overnacht je in een comfortabele nachtbus van Cruz del Sur. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Peru.

Hotels en hostals

Tijdens deze rondreis Peru verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Lima: Hotel Ikonik
 • Paracas: Hostal Gamonel
 • Nazca: Hotel Oro Viejo
 • Arequipa: Tierra Mistica Casa Consuelo
 • Colca: Casa Mamayachi
 • Cusco: Hostal Inkarri
 • Verlenging Puerto Maldonado: Corto Maltes Amazonia Lodge

Je verblijft in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je een 1-persoonskamer boeken.

Kamperen en hostel tijden Salkantay Inca Trail

Tijdens de 4-daagse Salkantay Inca Trail verblijf je 2 nachten in een 4-persoons trekkerstent voor 2 personen inclusief slaapmat (een slaapzak kun je huren). Je tent wordt opgezet door de trekkingcrew. Er is tevens een keukentent en een toilettent aanwezig. De derde nacht verblijf je in een hostal in Ollantaytambo in een 2-persoonskamer.

rondreis-peru-santha-martha-hotel-arequipa-travel-around rondreis-peru-twin-kamer-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis vanaf Amsterdam naar Lima. De meeste reizigers vinden het prettig om samen met reisgenoten te vliegen naar Peru. In de meeste gevallen zullen wij voor iedereen dezelfde vlucht boeken. Uitzonderingen kunnen gelden bij lastminute boekingen. In dat geval nemen wij contact met je op.

Zelf je vlucht boeken
In de prijstabel vind je de vertrekdatum uit Amsterdam en de datum wanneer de reis terugkomt in Amsterdam. Vanuit Amsterdam vlieg je over het algemeen het meest voordelig met Air Europa via Madrid. Kies je voor deze vlucht, dan vertrek je op dag 1 vanuit Amsterdam. De aankomsttijd is om 04.35 uur in de ochtend op dag 2. Daardoor heb je de hele dag om Lima te verkennen. Je kunt ook met KLM vliegen. Dan kun je op dag 2 vertrekken en arriveer je aan het einde van de middag of ’s avonds.

Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken

De bij Reisdata & Prijzen vermelde reissommen zijn inclusief vlucht vanuit Amsterdam naar Lima. In de meeste gevallen zullen wij vluchten boeken vanaf Amsterdam, maar in sommige gevallen kan het honderden euro’s schelen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Om de reis betaalbaar voor jou te houden kan het zijn dat we uitwijken naar een andere airport. Dit doen we echter alleen bij grote prijsverschillen.

In de meeste gevallen zullen wij je de vluchten aanbieden met Air Europa volgens het volgende vluchtschema:

Datum airline vluchtnr van naar vertrek aankomst
Dag 1 Air Europa UX 1094 Amsterdam Madrid 19.00 21.40
Dag 2 Air Europa UX 175 Madrid Lima 23.45 04.35 *
Dag 20/23 Air Europa UX 176 Lima Madrid 10.20 05.10*
Dag 21/24 Air Europa UX 1094 Madrid Amsterdam 07.05 09.40
* aankomst de volgende dag

 

Co2 Compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Peru is de uitstoot gemiddeld 2,7 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

De transfer bij aankomst op Lima airport is inbegrepen als je je vlucht via Travel Around geboekt hebt. Boek je je eigen vlucht, dan kun je een transfer bijboeken. Heb je een afwijkende vlucht? Dan is het goedkoper om met een Uber naar het eerste hotel te reizen. Zorg dat je op dag 1 in het eerste hotel arriveert. Je kunt inchecken vanaf 14.00 uur in het hostel (eerder aankomen is geen probleem).

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt afwisselend plaats met openbaar vervoerbussen, shuttlebussen, privé transfers en trein. Op dag 5 reis je per nachtbus van Cruz del Sur van Nazca naar Arequipa. Tijdens deze busrit overnacht je op een ruim comfortabele ligstoel. Op dag 18 vlieg je van Cusco naar Lima. Deze vlucht is inbegrepen in de reissom.

rondreis-peru-trein-naar-machu-picchu-travel-around rondreis-peru-vlag-peru-hike-travel-around rondreis-peru-busreis-ligstoel-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.