Actieve groepsreis Tsjechië voor jongeren

Czech out Boheems Zwitserland

Boheems Zwitserland in Tsjechië is het ruigste en mooiste natuurgebied van Tsjechië. Vanuit Nederland ben je er per trein in nog geen 12 uur! De officiële naam is Národní Park České Švýcarsko, maar dat is voor ons niet uit te spreken. In dit nationale park kun je prachtige hikes maken langs zandstenenrotsformaties en door diepgroene bossen. Hier ontdek je ook de langste zandstenen brug van Europa. Naast hiken zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen vanuit het gezellige stadje Děčín. Een must do is Via Ferrata op een steile zandstenen rotswand. Voel de adrelanine. Een stuk relaxter is raften + fietsen in de Elbe canyon. Tijdens een scootertrip naar het grootste en hoogste tafelberg van Tsjechië kijk je eindeloos de verte in. Wat is Tsjechië verrassend mooi. Meer genieten van Tsjechië? Verleng je reis met een paar dagen Praag!

 

Sfeerimpressie? Bekijk het bezoek van Chris Zegers voor 3 op Reis aan Boheems Zwitserland


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-37 jaar
Min. 4 – max 20 personen
Lokale Tsjechische tourguide
7 overnachtingen in guesthouse en glampingtent
Verblijf in 2/3 persoonskamers
7x ontbijt, 6x lunch en 2x diner
Vervoer per trein, (mini)bus, openbaar vervoer en scooters
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Verlenging 3 dagen Praag
 • Upgraden naar Bungalow in Decin (3 nachten)
 • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #TsjechieTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Reisprogramma

Dag 1 | NL - Děčín

’s Ochtends vroeg stap je in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de trein naar Berlijn. Je reisgenoten ontmoet je in de trein. In Berlijn stap je over op de trein richting Praag. Het treinstation van Děčín is het eerste treinstation in Tsjechië. Hier ontmoet je de lokale tourguide, die je meeneemt naar het guesthouse in het kleine dorpje Doublice. Vanuit hier gaan we de komende dagen het nationale park Bohemian Zwitserland ontdekken. Na aankomst staat er een welkomstdiner voor je klaar.

NL - Děčín
NL - Děčín

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer per trein vanaf NL naar Děčín
Overnachting in guesthouse in Doubice
welkomstdinerDag 2 t/m 4 | Doubice

Dag 2: trek je wandelschoenen aan! We gaan Boheems Zwitserland te voet verkennen. Dit ruige natuurgebied staat bekend om de zandstenen rotsformaties en diepgroene bossen. We maken een hike van 22km met klimmen en afdalingen via smalle stalen ladders langs de rotsformaties. Je voeten kun je afkoelen in de frisse beek Pavlino údolí. Aan het einde van de dag worden we na een pittige klim beloond met een spectaculair uitzicht over de rotsformaties.

Dag 3:  we beginnen de dag in het bergdorpje Kyjov. Vanaf hier start onze tweede hikedag. We maken een tocht van 18km. Allereerst gaan we bergop naar een prachtig gebied in Noord Bohemen. Vanuit een uitkijktoren heb je een weids uitzicht. In een roverskasteel ontdek je de rijke historie van het leven in rotskastelen. Vandaag gaan we ook rotsklimmen. Speciale uitrusting is niet nodig, het is slechts een eerste kennismaking met klimmen op rotsformaties. Aan het einde van de dag kun je zwemmen in een natuurlijk meertje met zandstrand.

Dag 4: de laatste hikedag in Boheems Zwitserland. We maken een tocht van 15km naar de langste natuurlijke zandstreenbrug van Europa. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten over het ruige natuurgebied. We sluiten de dag af met een boottocht in de smalle Edmundskloof. Deze kloof is uitgesleten door regenwater. De natuur heeft hier vrij spel. Je kijkt je ogen uit.

Doubice
Doubice

Overzicht & Inbegrepen

3x overnachting in guesthouse in Doubice
3x ontbijt, 3x lunchpakket (bij ontbijt klaarmaken)
transfers per openbaar vervoer naar begin/eindpunt hikes
3-daagse hike met lokale tourguide
Entreegelden Pravčická brána
Boottocht Edmundova soutěska gorgeDag 5 t/m 8 | Děčín

Dag 5: we verlaten Doubice en worden naar Děčín gebracht. Afhankelijk van de waterstanden maken we een rafting of kayaktocht op de Elbe rivier naar het Duitse deel van Boheems Zwitserland. Je peddelt door de diepste zandstenen canyon van Europa naar Schmilka. HIer staat een fiets voor je klaar. Via de Elbe cycling trail fiets je terug naar Děčín. Onderweg stoppen we voor een picnic lunch langs de rivier met uitzicht op de steile rotswanden van de Elbe canyon.

Dag 6: tijd voor een adrenalinekick! Via Ferrata komt van oorsprong uit Italië. Via ‘ijzeren wegen’ baanden strijders zich een weg over de Alpen. In Děčín is het grootste Via Ferrata parcours van Tsjechië. Gezekerd met carabines, klimtouwen en gordel klim en klauter je langs de steile rotswand langs de Elbe. Er zijn diverse routes, van ‘just give it a try’ tot uitdagende routes voor ervaren klimmers. ’s Middags kun je meedoen aan activiteiten als petangue, balanceren op een slack line, boogschieten of hoverboard rijden. Wie zin heeft kan relaxen in het waterpark (niet inbegrepen). s Avonds staat er een BBQ met Tsjechische biertjes bij het kampvuur op het programma.  ‘

Dag 7: in Sněžník maken we een scootertocht naar het grootste en hoogste plateau van het nationale park. Vanaf de uitkijktoren kun je eindeloos ver kijken. De scootertocht begint redelijk hoog op de tafelberg, waarna we een afdaling maken langs het bergdorp Tisa en via een mooie route terugrijden naar Děčín. Onderweg maken we een lunchstop in een restaurant.

Děčín
Děčín

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Doubice naar Děčín
3x overnachting in Glampingtent op een camping in Děčín
3x ontbijt, 1x picnic lunch, 1x lunch in een restaurant, 1x BBQ diner
Rafting + cycling Elbe
Via Ferrata
Active Park activiteiten
Scooter trip

Bij te boeken

AquaparkDag 8 t/m 10 | Praag (verlenging)

Het avontuur in Boheems Zwitserland zit erop. Reis je met de trein terug naar Nederland of plak je er nog 2 nachten Praag aan vast?

Verlenging Praag

Dag 8: per trein reis je van Děčín naar Praag. Hier verblijf je twee nachten in een leuk hotel in het centrum van Praag. De dagen zijn ter vrije besteden. Het centrum is compact en alles is op loopafstand. Wandel over de Karlsbrug naar het kasteel van Praag en dompel je onder in het nachtleven.

Dag 9: Een volle dag om Praag te ontdekken. Je kunt een stadstour per fiets doen of genieten van het uitzicht over Praag vanaf het Letna Park. Een aanrader is om een craft beer tour te doen in Praag. Tsjechië is het land waar Pils van oorsprong vandaan komt.

Dag 10: ’s Ochtends vertrekt je trein vanaf het centraal station naar Berlijn. Hier stap je over op de trein naar Nederland.

Praag (verlenging)
Praag (verlenging)

Overzicht & Inbegrepen

Terugreis per trein van Děčín naar Nederland
Treinreis Děčín naar Praag (verlenging Praag)
2x overnachting in hotel in Praag (verlenging Praag)
Terugreis per trein Praag - NederlandVerblijf

Tijdens deze Tsjechië rondreis verblijf je 4 nachten in een traditioneel guesthouse en 3 nachten in een Glampingtent op een camping in Děčín.
Tijdens de september reis verblijf je in bungalows op Kemp Děčín.

Guesthouse en glampingtent

Tijdens deze rondreis Tsjechië verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Doubice: Stará Hospoda
 • Děčín: Kemp Děčín

Je verblijft in 2/3-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer?

Verlenging Praag

Tijdens je verblijf in Praag verblijf in een eenvoudig hotel op loopafstand van het centraal station van Praag en het centrum. Het verblijf is op basis van logies. Maaltijden zijn niet inbegrepen.

 • Praag: Hotel Adeba

rondreis-tsjechie-kemp-decin-glampingtent-travel-around rondreis-tsjechie-kemp-decin-bed-glampingtent-travel-around rondreis-tsjechie-stara-hospada-doubice-travel-around

Vervoer

Vervoer

Zowel de heen als terugreis is per trein vanaf Nederland naar Tsjechië. Op de heenreis kun je opstappen op de volgende stations:

 • Amsterdam: 07.00
 • Hilversum: 07.20
 • Amersfoort: 07.34
 • Apeldoorn: 08.00
 • Deventer: 08.19
 • Almelo: 08.44
 • Hengelo: 08.57

Om 13.25 uur arriveer je in Berlijn Hbf. Om 15.16 vertrekt de trein richting Praag. Deze arriveert om  17.57 in Děčín.

Op de terugreis vertrekt de trein om 10.00 uur vanuit Děčín naar Berlijn. Daar vertrekt om 14.33 uur de trein naar Amsterdam, waar deze om 21.00 uur aankomt. Je kunt op elk bovengenoemd station in Nederland uitstappen.

Tijden zijn onder voorbehoud

 

Ter plaatse is het vervoer per minibus, openbaar vervoer (naar start en eindpunt van hikes) en per scooter.

rondreis-tsjechie-trein-travel-around rondreis-tsjechie-groep-fiets-travela-round

Reisdata & prijzen

Deze Tsjechië rondreis organiseren we een paar keer per jaar. Hieronder vind je de vertrekdata uit Nederland en terugkomstdata in Nederland.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 150 voor de rondreis + eventueel de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.