Actieve groepsreis Tsjechië voor jongeren

Czech out Boheems Zwitserland

Boheems Zwitserland in Tsjechië is het ruigste en mooiste natuurgebied van Tsjechië. Je stapt ’s avonds in Nederland op de nachttrein en stapt de volgende ochtend midden in de natuur uit. De officiële naam is Národní Park České Švýcarsko, maar dat is voor ons niet uit te spreken. In dit nationale park kun je prachtige hikes maken langs zandstenenrotsformaties en door diepgroene bossen. Hier ontdek je ook de langste zandstenen brug van Europa. Naast hiken zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen vanuit het gezellige stadje Děčín. Een must do is Via Ferrata op een steile zandstenen rotswand. Voel de adrelanine. Een stuk relaxter is raften + fietsen in de Elbe canyon. Tijdens een downhill steptocht vanaf de grootste en hoogste tafelberg van Tsjechië kijk je eindeloos de verte in. Wat is Tsjechië verrassend mooi.

Je rondreis Tsjechië sluit je af in Praag. Vanuit Děčín stap je ’s ochtends op de trein. Je verblijft één nacht in de hoofdstad van Tsjechië, maar hebt anderhalve dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Vanuit Praag reis je met de nachttrein terug naar Nederland.

Sfeerimpressie? Bekijk de aftermovie van Joia & Danyel in Tsjechië


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar, 20-35 jaar
Min. 4 – max 20 personen
Lokale Tsjechische tourguide
7 overnachtingen in guesthouse, bungalow en hotel, 2 overnachtingen in de European Sleeper nachttrein
Verblijf in 2/3 persoonskamers
8x ontbijt, 6x lunch en 1x diner
Vervoer per nachttrein, (mini)bus en, openbaar vervoer
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Optionele activiteiten
 • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #TsjechieTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Actieve rondreis Tsjechië

Dag 1 t/m 2 | NL - Děčín

Dag 1: ’s avonds stap in in Nederland (Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Amersfoort of Deventer) op de European Sleeper nachttrein richting Praag.  Je reisgenoten ontmoet je in de trein. De nachttrein rijdt via Duitsland naar Tsjechië. Je overnacht in 4 tot 6 persoons slaapcoupés (beddengoed inbegrepen).

 

NL - Děčín
NL - Děčín

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer per nachttrein vanaf NL naar Děčín.
Overnachting in 4 tot 6 persoons slaapcoupéDag 2 t/m 4 | Doubice

Dag 2: het treinstation van Děčín is het eerste treinstation in Tsjechië. De geplande aankomst is om 09.18 uur. Hier ontmoet je de lokale tourguide. Na de treinrit heb je ongetwijfeld zin in een voedzaam ontbijt. Tijdens dit ontbijt maak je ook een lunchpakket. Daarna vertrekken we meteen naar Jetřichovice voor de eerste hike in Boheems Zwitserland. Dit ruige natuurgebied staat bekend om de zandstenen rotsformaties en diepgroene bossen. Ondanks dat we vandaag maar 7 km hiken, kan het best uitdagend zijn. Deze plek staat namelijk bekend om de mooie uitzichtpunten, maar om daar te komen moet je af en toe wel even een pittig klimmetje doorstaan. Maar dat is het waard! Na de hike stappen we op de ov bus en reizen naar het kleine dorp Doubice, waar je de komende 3 nachten verblijft in een gezellig pension.

Dag 3: trek je wandelschoenen aan! We gaan Boheems Zwitserland te voet verder verkennen. We maken een hike van 15km met klimmen en afdalingen via smalle stalen ladders langs de rotsformaties. Je voeten kun je afkoelen in de frisse beek Pavlino údolí. De dag eindigen we bij een natuurlijk zwembad, waar je je lekker kunt opfrissen.

Dag 4: de laatste hikedag in Boheems Zwitserland. We maken een tocht van 13km naar de langste natuurlijke zandstreenbrug van Europa. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten over het ruige natuurgebied. We sluiten de dag af met een boottocht in de smalle Edmundskloof. Deze kloof is uitgesleten door regenwater. De natuur heeft hier vrij spel. Je kijkt je ogen uit.

Doubice
Doubice

Overzicht & Inbegrepen

3x overnachting in guesthouse in Doubice
4x ontbijt, 3x lunchpakket (bij ontbijt klaarmaken)
transfers per openbaar vervoer naar begin/eindpunt hikes
3-daagse hike met lokale tourguide
Entreegelden Pravčická brána
Boottocht Edmundova soutěska gorgeDag 5 t/m 7 | Děčín

Dag 5: we verlaten Doubice en worden naar Děčín gebracht. Afhankelijk van de waterstanden maken we een rafting of kayaktocht op de Elbe rivier naar het Duitse deel van Boheems Zwitserland. Je peddelt door de diepste zandstenen canyon van Europa naar Schmilka. Hier staat een fiets voor je klaar. Via de Elbe cycling trail fiets je terug naar Děčín. Onderweg stoppen we voor een picnic lunch langs de rivier met uitzicht op de steile rotswanden van de Elbe canyon.

Dag 6: tijd voor een adrenalinekick! Via Ferrata komt van oorsprong uit Italië. Via ‘ijzeren wegen’ baanden strijders zich een weg over de Alpen. In Děčín is het grootste Via Ferrata parcours van Tsjechië. Gezekerd met carabines, klimtouwen en gordel klim en klauter je langs de steile rotswand langs de Elbe. Er zijn diverse routes, van ‘just give it a try’ tot uitdagende routes voor ervaren klimmers. ’s Middags kun je meedoen aan activiteiten als petangue, balanceren op een slack line, boogschieten of hoverboard rijden. Wie zin heeft kan relaxen in het waterpark (niet inbegrepen). s Avonds staat er een BBQ met Tsjechische biertjes bij het kampvuur op het programma.

Dag 7: vanmorgen word je naar Sněžník gebracht. Hier is het grootste en hoogste plateau van het nationale park. Vanaf de uitkijkpunten kun je eindeloos ver kijken. Vanaf de tafelberg maak je een downhill steptocht langs het bergdorp Tisa. Via een mooie route keer je terug naar Děčín. Onderweg maken we een lunchstop in een restaurant.

Děčín
Děčín

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Doubice naar Děčín
3x overnachting in bungalow op een camping in Děčín
3x ontbijt, 1x picnic lunch, 1x lunch in een restaurant, 1x BBQ diner
Rafting + cycling Elbe
Via Ferrata
Active Park activiteiten
Steptocht

Bij te boeken

AquaparkDag 8 | Praag

Dag 8: na het ontbijt verlaat je Děčín per trein. Zeg je tourguide gedag. Die blijft achter in Děčín. De hoofdstad Praag is de volgende stop tijdens deze Tsjechië rondreis. Hier kom je aan het begin van de middag aan. Je verblijft in een 3* hotel in de hippe wijk Karlin. De komende anderhalve dag kun je Praag op je eigen gelegenheid verkennen. Er valt hier genoeg te ontdekken. Wandel rond in de historische binnenstad over de beroemde Karelsbrug naar de Praagse burcht of boek een fietstour langs de belangrijkste highlights van de stad.

 

Praag
Praag

Overzicht & Inbegrepen

Treinreis Děčín naar Praag
1x overnachting in een 3* hotel in 2/3 persoonskamers
Ontbijt

Bij te boeken

Praag fietstour, ca € 35Dag 9 t/m 10 | Praag - NL

Dag 9:  De laatste dag in Praag. Je hebt nog een volle dag in de gezellige Tsjechische stad om te doen wat je zelf wilt. De nachttrein terug naar Nederland vertrekt pas om 18.00 uur. Gedurende de nacht reis je terug naar Nederland.

Dag 10: de nachttrein van European Sleeper arriveert ’s ochtends in Nederland en maakt stops op station Deventer, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam en Roosendaal (let op, stopt op de terugreis niet op Schiphol en Den Haag).

Praag - NL
Praag - NL

Overzicht & Inbegrepen

Terugreis per nachttrein van Praag naar Nederland
Overnachting in 4 tot 6 persoons slaapcoupéVerblijf

Tijdens deze Tsjechië rondreis verblijf je 3 nachten in een traditioneel guesthouse, 3 nachten in een bungalow op een camping in Děčín en 1 nacht in een 3* hotel in Praag.

Guesthouse, bungalow en hotel

Tijdens deze rondreis Tsjechië verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Doubice: Stará Hospoda
 • Děčín: Kemp Děčín
 • Praag: Hotel Adeba

Je verblijft in 2/3-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je een 1-persoonskamer boeken. Deze zijn op aanvraag te boeken en beperkt beschikbaar.

Maaltijden

Tijdens deze rondreis door Tsjechië zijn veel maaltijden inbegrepen. Na aankomst in Děčín staat er een ontbijt voor je klaar en maak je zelf een lunchpakket. Neem hiervoor een eigen lunchbox mee. Tijdens het verblijf in Doubice komt deze ook goed van pas, want ook hier maak je je lunch tijdens het ontbijt klaar. Tijdens het verblijf in Děčín ontbijt je op de camping. Tijdens de activiteiten zijn lunches ook vaak inbegrepen. Dit is soms een picknick lunch, soms een lunch in een restaurant. Er is één avond een BBQ diner op de camping inbegrepen.

Tijdens de heen en terugreis per nachttrein zijn er geen maaltijden inbegrepen.

rondreis Tsjechie Stara Hospoda Travel Around Tsjechie actieve vakantie bungalow Kemp Decin buitenkant Travel Around rondreis Tsjechie bbq diner op de camping Travel Around

Vervoer

Per nachttrein naar Děčín

Zowel de heen als terugreis is per nachttrein vanaf Nederland naar Tsjechië. Op de heenreis kun je opstappen op de volgende stations:

 • Roosendaal: 20.44
 • Rotterdam: 21.21
 • Den Haag: 21.42
 • Schiphol: 22.11
 • Amsterdam: 22.34
 • Amersfoort: 23.12
 • Deventer: 23.52

Je arriveert de volgende ochtend om  09.18 uur in Děčín.

Op de terugreis vertrekt de nachttrein om 18.04 uur vanuit Praag naar Nederland.  Je kunt op elk bovengenoemd station in Nederland uitstappen, behalve op Schiphol en in Den Haag.

Tijden zijn onder voorbehoud. Je ontvangt ca. 10 dagen voor vertrek de exacte treintijden. 

Ligplaatsen

We hebben 4 tot 6 persoons coupés gereserveerd. Je deelt de coupé met je reisgenoten (in uitzonderingsgevallen met andere reizigers). Overdag heeft je coupé comfortabele zitplaatsen, ’s nachts kun je deze ombouwen tot 6 comfortabele ligplaatsen.
Deken, laken en hoofdkussen voor alle reizigers inbegrepen. Mannen en vrouwen reizen gemengd.

 • Grote klaptafel voor overdag beschikbaar
 • In elke coupé bevinden zich twee oplaadpunten
 • Was- en toiletruimtes bevinden zich op de gang
 • De coupés zijn van binnen af te sluiten
 • Mineraalwater is inbegrepen
 • Ontbijt, drankjes en snacks zijn tegen betaling verkrijgbaar bij het treinteam

rondreis Tsjechie groep bij de bushalte Travel Around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

31 jul 2024 09 aug 2024
18-30 jaar
Vanaf € 1295
Volgeboekt
12 aug 2024 21 aug 2024
20-35 jaar
Vanaf € 1250
Volgeboekt
02 sep 2024 11 sep 2024
20-35 jaar

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Reviews

★★★★

Actief en leuk!

Super leuke activiteiten, actieve week, gezellige groep. Mijn tips: Neem je bergschoenen mee, een goede rugzak en zin om nieuwe dingen te doen!
★★★★

Fantastische week vol nieuwe ervaringen

Het was een hele leuke en sportieve vakantie. De hikes in Doubice waren uitdagend maar ook indrukwekkend. De lokale reisbegeleiding was erg vriendelijk. De camping in Decin was erg gezellig. Het landschap was er prachtig en de activiteiten (raften, fietsen, via ferrata) waren erg leuk. Het mooiste vond ik de BBQ op de camping, onder het genot van Tsjechische livemuziek.