Groepsreis Kenia voor jongvolwassenen

Welkom in de Maasai community van Maji Moto

Loita Hills in het zuidwesten van Kenia is het leefgebied van de Maasai. Hier ben je voor een paar dagen onderdeel van een lokale Maasai stam. Zij leven nog steeds traditioneel in harmonie met de natuur. Stamhoofd Sankale en zijn Nederlandse vrouw Manon (wellicht ken je ze van ‘Floortje naar het einde van de wereld’) hebben een unieke Tented Camp opgezet als onderdeel van de Maasai community van Maji Moto. De Bush Expeditie is een ‘once in a lifetime’ ervaring. Samen met de Maasai gidsen uit het dorp ga je te voet de bush in en overnacht in een halfopen grot bij een kampvuur, die de hele nacht aan moet blijven om de wilde dieren op afstand te houden. ’s Nachts hoor je wellicht leeuwen brullen of hyena’s lachen. Meer wildlife spot je in de Masai Mara en Tsavo East National Park. Met een beetje geluk zie je de Big Five. Alle indrukken kun je verwerken op de hagelwitte stranden van Watamu aan de azuurblauwe Indische Oceaan. Deze Bush to Beach rondreis staat voor eeuwig in je geheugen gegrift!

Impressie van Loita Hills en de Bush Expeditie:


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 5 – max 16 personen
Lokale Masai tourguide
12 overnachtingen in Loita Hills Basecamp, bushcamp, hotel, eco camps en beachhouse.
Verblijf in een 2/3-persoonstenten/kamers
8x ontbijt, 7x (packed) lunch, 7x diner
Vervoer per (mini)bus en trein
  • Entreegelden nationale parken
  • AMREF Flying doctor evacuatie verzekering
  • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

  • Optionele activiteiten en excursies
  • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #KeniaTravelAround momenten

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot retrieve posts for this hashtag.

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Kenia

Dag 1 | Nairobi (aankomst)

Afhankelijk van je gekozen vlucht arriveer je in de avond, nacht of volgende ochtend vroeg op Nairobi airport. We regelen een airportransfer voor je naar een hotel dichtbij de airport. Hier kun je een paar uur slapen, voordat we de volgende ochtend naar Maji Moto rijden.

Nairobi (aankomst)
Nairobi (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

Airporttransfer naar hotel bij de airport
Overnachting in airporthotelDag 2 t/m 6 | Loita Hills

Dag 2: vanuit de drukte van Nairobi reizen we in ca. 4 uur via de Rift vallei naar de Loita Hills in het zuidwesten van Kenia. Dit is het leefgebied van de Maasai, een stam die nog steeds volgens oude tradities in harmonie met de natuur leeft. De komende dagen ben je onderdeel van de Maasai community van Maji Moto. Het ontvangst in Loita Hills Basecamp is hartelijk. Er staan een heerlijke lunch voor je klaar. Voel je thuis! Na de lunch neemt een Maasai gids je mee op een nature walk om de omgeving te verkennen. Ook bezoeken we de nabij gelegen warmwaterbron.

Dag 3: ter voorbereiding op de Bush Expeditie krijg je vandaag een Maasai Warrior training. De Maasai leven in harmonie met de natuur en zijn gewend aan wilde dieren om zich heen. Om te overleven in de bush leer je allerlei bushcraft vaardigheden. Hoe maak je vuur met natuurlijke materialen en hoe kun je jezelf verdedigen met pijl en boog? Aan het einde van de dag ben je klaar voor het grote avontuur!

Dag 4: in de vroege ochtend bezoeken we een traditioneel dorp om de koeien en geiten te melken. Lekker vers voor een goed ontbijt. Klaar voor de expeditie? Wandelschoenen aan, rugzak op (gevuld met voldoende water, poncho, zonnebrand en een petje). Let’s go! Te voet trekken we de wilde natuur in, op zoek naar eetbare en medicinale planten. De Maasai gidsen weten precies wat je wel en niet kunt eten of wat helpt tegen muggen. De trekking gaat over begroeide heuvels en door beekjes. We gaan op zoek naar sporen van wildlife. Schrik niet als je de resten van een door leeuwen opgepeuzelde buffel vindt. We komen uit bij een half open grot. Hier brengen we de nacht door. Samen maken we een kampvuur, die we de hele nacht aan moeten houden om dieren op afstand te houden. Op dit kampvuur maken we samen met de Maasai ons traditionele diner. Vooruit met de geit!

Dag 5: waarschijnlijk ben je vroeg wakker door de bushgeluiden. Hoe beviel deze back to nature overnachting in het wild? Een ervaring om nooit meer te vergeten! Na een bushontbijt pakken we onze spullen en trekken te voet verder de bush in. Je weet nooit wat je onderweg nog tegenkomt. Hyena, leeuw of een dorstig hertje? De Maasai gidsen weten precies hoe ze om moeten gaan met de onvoorspelbaarheid van de natuur. Rond het middaguur arriveren we weer in het tented camp. Hier kun je lekker douchen en relaxen.

Dag 6: safari-time! Nog voor zonsopkomst vertrekken we naar de Masai Mara. In dit Nationale Park gaan we de hele dag op zoek naar wildlife. We maken 2 gamedrives, 1x ’s ochtends en 1x ’s middags. We gaan op zoek naar de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard). De Masai Mara staat bekend om de Grote Migratie van wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazellen, die zich verplaatsen tussen de Serengeti in Tanzania en Masai Mara in Kenia. Tussen juli en oktober bevinden er zich zo’n 1,5 miljoen in de Masai Mara. Een indrukwekkend schouwspel als die massa in beweging komt en de Mara rivier probeert over te steken.

Loita Hills
Loita Hills

Overzicht & Inbegrepen

4x overnachting in Loita Hills Basecamp in een 2/3 persoonstent
1x bushcamp
5x ontbijt, 5x lunch, 5x diner
Maasai Warrior Training
Bush Expeditie
2x gamedrive in Masai Mara
Entreegelden Masai Mara (24 uur)Dag 7 | Nairobi

Na het laatste Maasai ontbijt verlaten we Loita Hills Basecamp. Zeg je nieuwe Maasai vrienden gedag en reis naar Nairobi. Na een rit va 4 uur arriveren we in een eco camp aan de rand van Nairobi. Hier kun je bijkomen bij het zwembad of de Kaniaanse hoofdstad Nairobi ontdekken.

Nairobi
Nairobi

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per minibus van Loita Hills naar Nairobi
1x overnachting in eco camp in dorms of 3/4 persoons safaritenten.
1x ontbijtDag 8 | Tsavo East

’s Ochtends vroeg word je naar het treinstation van Nairobi gebracht. We maken een mooie treinreis richting de oostkust van Kenia. De trein rijdt langs lokale dorpjes en dwars door het nationaal park. Wie weet spot je olifanten vanuit de trein! In Voi stappen we uit. Vanaf hier rijden we naar een eco camp in Tsavo East National Park. Hier leven grote kuddes olifanten, die een roodoranje kleur hebben vanwege de roodgekleurde aarde in dit grootste nationale park van Kenia.

Tsavo East
Tsavo East

Overzicht & Inbegrepen

treinreis van Nairobi naar Voi + transfer naar Tsavo East National Park
1x overnachting in safarilodge
1x ontbijt
2x gamedrive in Tsavo East National ParkDag 9 t/m 12 | Watamu

Dag 9: In de ochtend maken we een laatste gamedrive in het Tsavo East National Park. Rond zonsopkomst is het park levendig en zijn dieren zoekend naar eten en drinken voordat het te warm wordt. Na de gamedrive verlaten we Tsavo East National Park en rijden we naar de kust van de Indische Oceaan. Watamu is een stranddorp met een hele relaxte vibe. Hier ervaar je het echte paradijsgevoel in een omgeving die nog niet volgebouwd is met hotels. Geniet van de helderblauwe zee en de parelwitte zandstrand. We verblijven hier met de groep in een eigen beachhouse of in een gezellig resort.

Dag 10 t/m 12: chillmodus aan! Wat heb je hier nodig? Een hangmat, twee palmbomen en cocktails. Genieten maar! Toch iets doen? Optioneel kun je gaan snorkelen, duiken, kitesurfen of zeilen. Liever iets lokaals? Maak een boottocht met een traditionele dhow bij zonsondergang.

Watamu
Watamu

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per minibus van Tsavo East naar Watamu
4x overnachting in een beachhouse in WatamuDag 13 | Mombassa (vertrek)

Er komt een einde aan je rondreis Kenia. Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar de airport van Mombasa. Vanaf hier vlieg je terug (meestal via Nairobi) naar Nederland. Zorg ervoor dat je vlucht niet eerder vertrekt dan 16.45 uur. Zorg er ook voor dat je voldoende overstaptijd hebt in Nairobi. Vluchten vanuit Mombassa naar Nairobi hebben regelmatig vertraging.

Mombassa (vertrek)
Mombassa (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Watamu naar Mombassa airportVerblijf

Loita Hills Basecamp

Tijdens deze Kenia rondreis verblijf je 4 nachten in Loita Hills Basecamp, een uniek Tented Camp in de Maasai community van Maji Moto. Loita Hills Basecamp heeft meerdere overdekte tenten met echte bedden, een net sanitair en een overdekte algemene ruimte. Al het personeel komt uit het dorp en behoort tot de Maasai community. Het ontbreekt je hier aan niks. Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens je verblijf hier en worden vers bereid met groenten uit eigen tuin.

Gedurende éen nacht verblijf je in een grot tijdens de Bush Expeditie begeleid door lokale Maasai gidsen.

Tented Camp, eco camp, safarilodge en beachhouse

Tijdens deze rondreis Kenia verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

  • Nairobi airport: Ibis Hotel
  • Maji Moto: Loita Hills Basecamp
  • Nairobi: Wildebeest Eco Camp
  • Tsavo East: Sentrim Tsavo East
  • Watamu: Beachhouse

Je verblijft in 3-persoonskamers samen met een reisgenoten van hetzelfde geslacht. Soms verblijf je in een 2-persoonskamer. Dat is afhankelijk van de groepssamenstelling. In Wildebeest Eco Camp verblijf je in een 8-persoons mixed dorm of een familiekamer.

rondreis-kenia-loita-hills-basecamp-tent-travel-around rondreis-kenia-loita-hills-basecamp-travel-around rondreis-kenia-bushcamp-ovenacting-travel-around

Vervoer

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Nairobi/Mombassa boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks met KLM naar Nairobi vliegen. Je landt dan rond 22.00 uur. De terugvlucht is vanaf Mombassa Airport via Nairobi. Boek je terugvlucht van 16.45 uur of later (ivm de transfers). Je kunt ook met andere airlines vliegen met een overstap. Britisch Airways, Lufthansa, EgyptAir bieden vaak iets voordeligere mogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Albanië is de uitstoot gemiddeld 1.8 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Bij aankomst op Nairobi airport volgt een transfer naar een hotel dichtbij de airport. Deze transfer wordt afgestemd op jee aankomsttijd.

Aan het einde van de reis wordt je naar de airport van Mombassa gebracht. Boek je terugvlucht vanaf Mombassa Airport (meestal via Nairobi) om 16.45 uur of later.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met minibusjes. In elk minibusje kunnen 5 tot 7 personen. We maken gebruik van 2 tot 3 minibusjes gedurende de rondreis. Het traject van Nairobi naar Voi leggen we af per trein.

rondreis-kenia-minivan-travel-around rondreis-kenia-trekking-travel-around

Reisdata & prijzen

Hieronder vind je de aankomstdata in Nairobi en de vertrekdata vanuit Mombassa. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Nairobi. Je vlucht zal ’s avonds of na middernacht arriveren.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 250 voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.