Groepsreis Colombia voor jongeren

Rondreis langs levendige steden en rijke ecosystemen

Colombia heeft ‘s wereld rijkste biodiversiteit binnen één land. Dichtbegroeide jungle, met sneeuw bedekte Andes toppen en een zandwoestijn aan de Caribische kust. Deze rondreis Colombia is een afwisseling van bruisende steden als Bogota, Medellin en Cartagena, natuurschoon dat je gezien moet hebben en nog onontdekte paradijsjes. De ene dag knuffel je met de hoogste palmbomen ter wereld en de andere dag lig je in een hotspring op 3500 meter hoogte omgeven door de ‘sponzen van de Andes’. Een paar dagen later maak je kennis met de Wayuu Indianen in de Guajira woestijn. Bijkomen van al die avonturen kun je op de Caribische stranden van de Rosario eilanden.


Overzicht & Inbegrepen

20-37 jaar
Min. 5 - max. 14 personen
Lokale Engelssprekende tourguide
15x overnachting in hostels en hotels
Verblijf in mixed dorms. Kamergrootte varieert per hostel
15x ontbijt
Vervoer per airconditioned privé bus. Vliegreis van Medellin naar Riohacha incl 20 kg ruimbagage
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Bogota / Cartagena - Amsterdam.
 • Airporttransfers
 • CO2 compensatie voor je vliegreis
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ColombiaTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Colombia

Dag 1 t/m 2 | Bogota

Dag 1:  In de middag of avond kom je aan in de hoofdstad van Colombia. Heb je je vlucht via Travel Around geboekt dan volgt er een transfer vanaf de airport van Bogota naar het gezellige hostel in het centrum van Bogota. Tijdens een welkomstborrel ontmoet je je reisgenoten en je Colombiaanse tourguide. In Bogota is altijd wat te beleven. Wie zin heeft kan de stad in voor een hapje en een drankje.

Dag 2: De hoofdstad van Colombia is immens en intens. De beste manier om een goede indruk te krijgen van de stad is tijdens een fietstocht. Een enthousiaste gids neemt je mee naar wijken rondom het centrum. Je zult ervaren dat hier het verschil tussen rijk en arm enorm is. Ook stoppen we op een lokale markt en spelen Tejo in een lokaal barretje. In Bogota wil je natuurlijk ook het nachtleven verkennen. Het centrum is levendig en gezellig, maar de grootste club bevindt zich in het noorden van de stad. In het weekend kun je mee met een bus naar Club Andres.

Bogota
Bogota

Overzicht & Inbegrepen

Transfer bij aankomst op Bogota airport indien je vlucht via Travel Around geboekt is, of wanneer je met dezelfde vlucht aankomt
2x overnachting in hostel in centrum van Bogota (mixed dorm)
ontbijt op dag 2
Fietstocht in BogotaDag 3 t/m 4 | Salento

Dag 3: We verruilen Bogota voor het bij backpackers geliefde Salento in de koffieregio. De afstanden in Colombia zijn groot en de wegen nog niet zo goed ontwikkeld. We vertrekken daarom vroeg zodat we ’s middags tijd hebben om Salento te verkennen. In de straatjes vind je kleurrijke huizen, winkels en restaurants.

Dag 4: de Cocora Valley is één van de meest instagrammable plekken van Colombia. We stappen in Jeep Willy’s en rijden naar de vallei met hoge palmbomen. Hier kunnen we een makkelijke of stevige hike van 4 uur maken langs de waxpalmen, die wel 60 meter hoog kunnen worden. Dit zijn de hoogste palmbomen ter wereld. We nemen lekker de tijd om te genieten van de mooie uitzichten. 

Salento
Salento

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per privé bus van Bogota naar Salento
2x overnachting in hotel in Salento (2-persoonskamers)
2x ontbijt
Hike in Cocora ValleyDag 5 t/m 6 | Murillo

Dag 5: vroeg opstaan. We verlaten Salento in de nacht en reizen naar grote hoogte in de Andes. Hier ontdekken we het bijzondere Paramo ecosysteem, ook wel de spons van de Andes genoemd. We beginnen met een ontbijt bij Laguna Negra en maken vervolgens een 8 km lange hike naar La Cabana hotsprings. Hier kun je zwemmen in het warme water, terwijl je ondertussen geniet van een bijzonder natuurfenomeen op een hoogte van 3500 tot 5000m.

Dag 6: Na het ontbijt in het hostel in Murillo reizen we naar de ‘El Sifon’ hotsprings voor een natuurlijk bad. Opgefrist rijden we naar de besneeuwde Nevado del Ruiz vulkaan. Rondom het basecamp maken we een hike en leren meer over de historie en uitbarstingen. Vervolgens rijden we naar de tweede stad van Colombia, Medellin.

Murillo
Murillo

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per privé bus van Salento naar Murillo
1x overnachting in hostel in Murillo (mixed dorm)
2x ontbijt
Hike naar La Cabana hotsprings.
Bezoek El Sifon hotspring
Hike rondom basecamp Nevado del Ruiz
Transfer per privé bus van Murillo naar MedellinDag 7 | Medellin

Medellin kent een roerige geschiedenis en heeft lange tijd bekend gestaan als één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Pablo Escobar is hier nu de meest gehate man. Locals willen niet graag herinnerd worden aan zijn gruweldaden. Medellin is flink in ontwikkeling in positieve zin. Om een goede indruk te krijgen maken we een tour per metro en cablecar naar een achterstandswijk, waar je het lokale leven van de gewone Colombiaan kunt ervaren.

Medellin
Medellin

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in hostel in Medellin (mixed dorm)
2x ontbijt
Tour per metro en cablecar naar achterstandswijk

Bij te boeken

Excursie Communa 13Dag 8 t/m 10 | Cabo de la Vela

Dag 8: vandaag vlieg je naar Riohacha in het noordoosten van Colombia. Na aankomst reizen we naar Cabo de la Vela. Het contrast met de Andes is groot. Je bevindt je hier in de Guajira woestijn aan de Caribische kust. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar de woestijn uitmondt in zee.

Dag 9:  ‘s Ochtends, nog voor zonsopkomst, vertrek je met de jeep naar Punta Gallinas. Onderweg rijd je door een indrukwekkend woestijngebied met vol cactussen. Zie je de zon opkomen boven de woestijn. In Punta Gallinas bezoek je het noordelijkste puntje van Zuid-Amerika en ontdek je de Taroa Dunes. Hoge steile duinen rondom een baai waar je het zand van je af kan spoelen. Bij Bahia Hondita proberen we flamingo’s te spotten. De dag sluiten we af met een zonsondergang bij de vuurtoren.

Dag 10: verspreid over La Guajira leven de nomadische Wayuu Indianen. Zij staan bekend om het weven van de kleurrijke Mochila tassen, een grote hit in heel Colombia. We brengen een bezoek aan een Wayuu community en dompelen ons onder in hun cultuur. Communicatie is wellicht wat lastig, want met name de oudere Wayuu spreken alleen Wayuunaiki. Leer over hun primitieve leven in de woestijn en hun tradities.

Cabo de la Vela
Cabo de la Vela

Overzicht & Inbegrepen

Vliegres Medellin - Riohacha + transfer naar Cabo de la Vela
3x overnachting in hutjes aan het strand (mixed dorm)
3x ontbijt
Jeepsafari Punta Gallinas
Ontmoeting met de Wayuu IndianenDag 11 t/m 12 | Minca

Dag 11: Waarschijnlijk heb je de hoge bergen in het achterland al gezien. We trekken het Sierra Nevada de Santa Marta in! Dit is een bijzonder berggebied met hoge bergtoppen (met sneeuw) en een rijke biodiversiteit. De komende twee nachten verblijven we in het leuke bergdorp Minca. Na aankomst in het hostel kun je vanuit de plateaus, de megagrote hangmat of het zwembad van het hostel weids uitkijken over dit groene berggebied. Wat een contrast met de woestijn!

Dag 12: De omgeving van Minca is ideaal voor mooie wandeltochten. We wandelen langs watervallen, waar je kunt zwemmen, en kijken ons ogen uit bij vele uitzichtpunten. De kans is groot dat je kleurrijke vogels spot, want dit is ‘s wereld rijkste plek aan vogelsoorten. Wist je dat Colombia één van de grootste koffieproducerende landen ter wereld is? Enig idee hoeveel werk het is om een kopje koffie te maken? Ontdek het productieproces, van boon tot kopje.

Minca
Minca

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per privé bus van Cabo de la Vela naar Minca
2x overnachting in hostel in Minca
2x ontbijt
Wandeling in Minca

Bij te boeken

Coffee tourDag 13 t/m 16 | Cartagena & Rosario Islands

Dag 13: We dalen de bergen van Sierra Nevada af en reizen via de noordkust naar het kleurrijke Cartagena, de derde stad van Colombia. De ommuurde binnenstad is prachtig met een levendig nachtleven!

Dag 14: Vanuit de haven van Cartagena varen we per catamaran naar de Rosario eilanden. Voel de Caribische vibe en ga lekker zwemmen en snorkelen in het kraakheldere water. We overnachten op Isla Baru in een paradijselijk hostel aan het strand. Geniet van witte bountystranden en lekkere cocktails.

Dag 15: Na een relaxte ochtend op het strand keren we terug naar Cartagena. Hier brengen we de laatste nacht van onze avontuurlijke rondreis in Colombia door. Vannacht kun je de rondreis feestelijk afsluiten in het wilde nachtleven van Cartagena.

Dag 16: Aan al het moois komt een einde. De airport van Cartagena is niet ver weg. Vlieg je met KLM, dan kun je vanaf hier in 9 uur rechtstreeks terugvliegen naar Amsterdam.

Cartagena & Rosario Islands
Cartagena & Rosario Islands

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per prive bus van Minca naar Cartagena
2x overnachting in hostel in Cartagena + 1x overnachting in hostel op Isla Baru (mixed dorms)
3x ontbijt
Per catamaran naar de Rosario Islands
Transfer van Baru naar Cartagena + groepstransfer naar de airport op dag 16 (mits je geen afwijkende vliegtijden hebt)Verblijf

Tijdens deze Colombiarondreis verblijven we voornamelijk in sfeervolle hostels en af en toe in een comfortabel hotel. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Colombia. Soms staat een hostel op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hostel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hostels en hostels

Tijdens deze rondreis Colombia verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Bogota: Cranky Croc Hostel
 • Salento: Hotel la Floresta
 • Murillo: lokaal hostel
 • Medellin: Massaya Hostel
 • Cabo de la Vela: Rancheria Utta
 • Minca: Sierra Minca Hostel
 • Cartagena: Media Luna Hostel
 • Baru: Isla Luna Hostel

Op elke plek is de kamerindeling weer net even anders

In de meeste accommodaties verblijf je in mixed dorms (meerpersoonskamers). Met hoeveel personen je op een kamer slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid en de groepsgrootte. Op enkele plekken verblijf je in een 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

Rondreis-colombia-sierra-minca-travel-around rondreis-colombia-hostel-rosario-islands-travel-around rondreis-colombia-cranky-croc-kamer-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Colombia boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Je kunt vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Bogota en terug vanaf Cartagena naar Amsterdam vliegen. Dit is de meest ideale vlucht voor deze reis, maar helaas vaak niet de goedkoopste optie. Met Air Europa kun je met een overstap in Madrid efficiënt naar Bogota vliegen. Op de terugreis zul je dan eerst een losse vlucht van Cartagena naar Bogota moeten maken, 1 nacht in Bogota moeten verblijven en vervolgens vanaf Bogota terugvliegen naar Europa. Dit kan een veel goedkopere optie zijn, maar is wel even uitzoekwerk.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Colombia is de uitstoot gemiddeld 2,3 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

De transfer bij aankomst op Lima airport is inbegrepen als je je vlucht via Travel Around geboekt hebt. Boek je je eigen vlucht, dan kun je meereizen met de transfer als je op dezelfde vlucht zit. Wanneer je op een andere vlucht zit kun je met een taxi naar het eerste hostel reizen. Je kunt inchecken vanaf 14.00 uur in het hostel (eerder aankomen is geen probleem).

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze rondreis vindt het vervoer plaats met een comfortabele prive bus met airco. De afstanden in Colombia zijn groot en dan is een goede bus wel zo prettig. Op dag 7 nemen we vanuit Medellin het vliegtuig naar Riohacha. Deze vlucht is inbegrepen in de reissom.

rondreis-colombia-jeep-willy-travel-around rondreis-colombia-avianca-vliegtuig-travel-around

Reisdata & prijzen

Kies de periode van je rondreis Colombia

Deze Colombia rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata in Bogota en de vertrekdata vanuit Cartagena. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomst in Bogota. Op de terugreis maak je een nachtvlucht en ben je de volgende ochtend terug in Nederland.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 250 voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

08 feb 2024 23 feb 2024
20-37 jaar
€ 1980Vanaf € 1905

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.