Groepsreis Colombia voor jongeren

Rondreis langs levendige steden en rijke ecosystemen

Colombia heeft ‘s wereld rijkste biodiversiteit binnen één land. Dichtbegroeide jungle, met sneeuw bedekte Andes toppen en tropische eilanden in de Cariben. Deze rondreis Colombia is een afwisseling van bruisende steden als Bogota, Medellin en Cartagena, natuurschoon dat je gezien moet hebben en nog onontdekte paradijsjes. Een Colombiaanse tourguide neemt je mee op avontuur in dit bruisende Latijns Amerikaanse land. Feestjes zijn in Colombia een beleving op zich en een perfecte manier om lokale jongeren te ontmoeten. Uniek tijdens deze rondreis is het camping-avontuur in de Cocora Valley, tussen de hoogste palmbomen ter wereld. Per catamaran varen we naar de witte stranden van Isla Baru. Hier kun je bijkomen van al die avonturen.


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 6 - max. 14 personen
Lokale Engelssprekende tourguide
14x overnachting in hostels en hotels
Verblijf in mixed dorms. Kamergrootte varieert per hostel
13x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
Vliegreis Amsterdam - Bogota v.v. + vervoer per airconditioned privé bus. Vliegreis van Santa Marta naar Bogota incl 20 kg ruimbagage
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • CO2 compensatie voor je vliegreis
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ColombiaTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Colombia

Dag 1 t/m 2 | Bogota

Dag 1:  Ontmoet je reisgenoten op de airport en vlieg samen naar Bogota in Colombia. Je komt in de middag of avond kom je aan in de hoofdstad van Colombia. Deze rondreis begint in het hostel in het gezellige hostel in het centrum van Bogota. Tijdens een welkomstborrel proost je met je reisgenoten en je Colombiaanse tourguide op een mooi avontuur. In Bogota is altijd wat te beleven. Wie zin heeft kan de stad in voor een hapje en een drankje.

Dag 2: de hoofdstad van Colombia is immens en intens. De beste manier om een goede indruk te krijgen van de stad is tijdens een fietstocht. Een enthousiaste gids neemt je mee naar wijken rondom het centrum. Je zult ervaren dat hier het verschil tussen rijk en arm enorm is. Ook stoppen we op een lokale markt en spelen Tejo in een lokaal barretje. In Bogota wil je natuurlijk ook het nachtleven verkennen. Het centrum is levendig en gezellig, maar de grootste club bevindt zich in het noorden van de stad. In het weekend kun je mee met een bus naar Club Andres.

Bogota
Bogota

Overzicht & Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam - Bogota v.v. + airporttransfer
2x overnachting in hostel in centrum van Bogota (mixed dorm)
ontbijt op dag 2
Fietstocht in Bogota

Bij te boeken

Airporttransfer vanaf Bogota Airport naar het hostel, € 20 (indien je zelf een vlucht boekt, vooraf bij te boeken)
Partybus + entree ca. € 25-35Dag 3 t/m 4 | Cocora Valley & Salento

Dag 3: we verruilen Bogota voor het bij backpackers geliefde Salento in de koffieregio. De afstanden in Colombia zijn groot en de wegen nog niet zo goed ontwikkeld. We vertrekken daarom vroeg zodat we op tijd in Salento arriveren. Hier stappen we in Jeep Willy’s en rijden naar de Cocora Valley voor een avontuurlijke overnachting. De Cocora Valley is één van de meest instagrammable plekken van Colombia. Vanavond gaan we kamperen tussen de hoogste palmbomen ter wereld, een unieke ervaring. We dineren bij het kampvuur en vallen in slaap onder de sterrenhemel (of in je tent).

Dag 4: het grote voordeel van kamperen in de Cocora Valley is dat we vroeg kunnen beginnen aan de 12km lange hike zonder andere reizigers tegen te komen. De schoonheid van dit gebied trekt natuurlijk vele reizigers aan. Doordat we ’s ochtends vroeg de vallei voor onszelf hebben ervaar je deze bijzondere plek optimaal. Geniet van de waanzinnige uitzichten op de vallei met de waxpalmen die wel tot 60 meter hoog kunnen worden. We nemen lekker de tijd om te genieten van de mooie uitzichten. Na de hike stappen we in de jeeps en reizen naar het gezellige Salento. Hier vind je vele gezellige barretjes, doordat dit een geliefde plek is bij backpackers.   

Cocora Valley & Salento
Cocora Valley & Salento

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per privé bus van Bogota naar Salento
1x overnachting in tenten in de Cocora Valley, 1x overnachting in een hostel in Salento
2x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
12 km lange hike in Cocora ValleyDag 5 t/m 7 | Medellin

Dag 5: we zeggen gedag tegen Salento en reizen per bus naar Medellin, waar we ’s middags arriveren. Medellin kent een roerige geschiedenis en heeft lange tijd bekend gestaan als één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Pablo Escobar is hier nu de meest gehate man. Locals willen niet graag herinnerd worden aan zijn gruweldaden. Medellin is flink in ontwikkeling in positieve zin. Om een goede indruk te krijgen maken we een tour per metro en cablecar naar een achterstandswijk, waar je het lokale leven van de gewone Colombiaan kunt ervaren.

Dag 6: vandaag heb je tal van mogelijkheden om Medellin en omgeving te verkennen. Medellin van boven zien? Ga paragliden! Op 2 uur buiten Medellin ligt Guatape, één van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia. Beklim La Piedra del Peñol voor een waanzinnig uitzicht over het waterrijke natuurgebied. ’s Avonds kun je naar Gringo’s om de Latijnse vibes te ervaren.

Dag 7: je lokale tourguide neemt je mee naar Comuna 13, ooit één van de gevaarlijkste wijken ter wereld. Tegenwoordig is het een bruisende wijk vol streetart, straatartiesten en eettentjes. De positieve ontwikkeling van deze wijk is mede te danken aan de populariteit onder reizigers en daarmee een voorbeeld hoe toerisme ingezet kan worden om levens van locals te verbeteren. Dit stadsdeel zit vol verhalen, die de bewoners uitten via streetart. Luister en kijk naar de verhalen en leer meer over het bruisende leven. We focussen ons op het positieve en praten (liever) niet over Pablo Escobar met de locals. Na dit indrukwekkende bezoek aan Comuna 13 gaan we naar het busstation van Medellin en stappen op de nachtbus naar Cartagena.

Medellin
Medellin

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in hostel in Medellin (mixed dorm)
2x ontbijt
Comuna 13 tour
Nachtbus van Medellin naar Cartagena

Bij te boeken

Paragliden in Medellin, ca € 60 (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Excursie Guatape, ca € 40 (afhankelijk van het aantal deelnemers)Dag 8 t/m 9 | Cartagena

Dag 8: na een nachtrit arriveren we ’s ochtends in het kleurrijke Cartagena,. De derde stad van Colombia ligt in het noorden van Colombia aan de Caribische Zee. Je lokale tourguide neemt je mee naar de ommuurde binnenstad en laat je ook de verborgen plekjes zien. ’s Avonds kun je genieten van het levendige nachtleven!

Dag 9: je kunt vandaag doen waar je zelf zin in hebt. Dwaal rond in de binnenstad of ontdek Cartagena per fiets (optioneel). Leuke tip voor de nacht: ga mee met de Chiva Party Bus. Met deze bus ontdek je al zingend en dansend de buitenwijken van Cartagena. Je kunt je eigen drank meenemen en een feestje bouwen.

 

Cartagena
Cartagena

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in hostel in Cartagena
3x ontbijt
Per catamaran naar de Rosario Islands

Bij te boeken

Fietstocht Cartagena ca. € 40 (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Chiva partybus ca € 20 (afhankelijk van het aantal deelnemers)Dag 10 t/m 11 | Isla Baru

Dag 10: vanuit de haven van Cartagena varen we per catamaran naar de Rosario eilanden. Voel de Caribische vibe en ga lekker zwemmen en snorkelen in het kraakheldere water. We overnachten op Isla Baru in een paradijselijk hostel aan het strand. Geniet van witte bountystranden en lekkere cocktails.

Dag 11: vrije dag op het strand van Baru. Neem lekker gast terug of ga duiken (optioneel) of mee met een plankton tour. Neem zeker even de tijd om lekker te onthaasten. Je bent niet voor niks in de Cariben. Slow down!

Isla Baru

Overzicht & Inbegrepen

Per catamaran naar de Rosario Islands
2x overnachting in hostel op Isla Baru (mixed dorms)
2x ontbijt

Bij te boeken

Minicursus duiken ca $ 110. Losse duik voor gecertificeerde duiker ca $ 90
Plankton tour ca € 20 (afhankelijk van het aantal deelnemers)Dag 12 t/m 13 | Minca

Dag 12: na het ontbijt neem je afscheid van het paradijs. Via de noordkust reizen we naar een ander paradijsje, namelijk de Sierra Nevada de Santa Marta. Dit is een bijzonder berggebied met hoge bergtoppen (met sneeuw) en een rijke biodiversiteit. De komende twee nachten verblijven we in het leuke bergdorp Minca. Na aankomst in het hostel kun je vanuit de plateaus, de megagrote hangmat of het zwembad van het hostel weids uitkijken over dit groene berggebied. Wat een contrast met de bountystranden!

Dag 13: de omgeving van Minca is ideaal voor mooie wandeltochten. We wandelen langs watervallen, waar je kunt zwemmen, en kijken ons ogen uit bij vele uitzichtpunten. De kans is groot dat je kleurrijke vogels spot, want dit is ‘s wereld rijkste plek aan vogelsoorten. Wist je dat Colombia één van de grootste koffieproducerende landen ter wereld is? Enig idee hoeveel werk het is om een kopje koffie te maken? Ontdek het productieproces, van boon tot kopje.

Minca
Minca

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per privé bus & 4x4's van Isla Baru naar Minca
2x overnachting in hostel in Minca
2x ontbijt
Minca Circuit tourDag 14 t/m 15 | Bogota

Dag 14: per 4×4’s verlaten we Minca en reizen naar de airport van Santa Marta. We vliegen terug naar Bogota voor de laatste nacht op Colombiaanse bodem. We kunnen de reis feestelijk afsluiten in één van de vele barretjes in het centrum. Proost op een fantastisch avontuur met Latijnse vibes.

Dag 15: afhankelijk van je vluchttijden heb je vandaag heb je nog tijd om enkele interessante plekken te bekijken in Bogota. Daarna is het is tijd om Colombia te verlaten. Tegen de Colombianen en je reisgenoten zeg je ‘ hasta luego’, tot ziens Colombia! Wanneer je je vlucht hebt bijgeboekt volgt er een transfer naar de airport van Bogota. Tijdens de nacht vlieg je terug naar Nederland.

Dag 16: aankomst in Amsterdam.

Overzicht & Inbegrepen

transfer per 4x4 van Minca naar Santa Marta airport + binnenlandse vlucht naar Bogota + transfer naar hostel in Bogota + airporttransfer
1x overnachting in hostel in Bogota
1x ontbijtVerblijf

Tijdens deze Colombia rondreis verblijven we voornamelijk in sfeervolle hostels. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Colombia. Soms staat een hostel op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hostel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Hostels en hostels

Tijdens deze rondreis Colombia verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Bogota: Cranky Croc Hostel
 • Salento: Viajero Hostel
 • Medellin: Selina Hostel
 • Cartagena: Media Luna Hostel
 • Baru: Isla Luna Hostel
 • Minca: Sierra Minca Hostel

Op elke plek is de kamerindeling weer net even anders

In de meeste accommodaties verblijf je in mixed dorms (meerpersoonskamers). Met hoeveel personen je op een kamer slaapt is afhankelijk van de beschikbaarheid en de groepsgrootte.

Rondreis-colombia-sierra-minca-travel-around rondreis-colombia-hostel-rosario-islands-travel-around rondreis-colombia-cranky-croc-kamer-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis vanaf Amsterdam naar Bogota. De meeste reizigers vinden het prettig om samen met reisgenoten te vliegen naar Colombia. In de meeste gevallen zullen wij voor iedereen dezelfde vlucht boeken. Uitzonderingen kunnen gelden bij lastminute boekingen. In dat geval nemen wij contact met je op.

Zelf je vlucht boeken
Sommige reizigers maken deze rondreis als onderdeel van een langere reis in Latijns Amerika. Als je langer in Colombia wilt blijven, dan is het handig om zelf je vlucht te boeken. Boek je zelf je vlucht, dan begint je reis op dag 1 en eindigt op dag 15.
Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks met KLM naar Bogota vliegen. Meestal zijn vluchten met Air Europa of Iberia via Madrid goedkoper. Je arriveert op dag 1 ’s middags of ’s avonds in Bogota. Je terugreis kun je plannen op de dag dat de reis eindigt (of later). Twijfel je? Neem dan contact met ons op voordat je je vliegreis definitief boekt. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vlucht. Belangrijk: boek je vlucht pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Zodra dit het geval is, informeren wij je hierover (als je geboekt hebt)

Via Travel Around je vlucht boeken
De bij Reisdata & Prijzen vermelde reissommen zijn inclusief vlucht vanuit Amsterdam naar Bogota. In de meeste gevallen zullen wij vluchten boeken vanaf Amsterdam, maar in sommige gevallen kan het honderden euro’s schelen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Om de reis betaalbaar voor jou te houden kan het zijn dat we uitwijken naar een andere airport. Dit doen we echter alleen bij grote prijsverschillen. De vliegreis naar Bogota is rechtstreeks of met overstap in Europa of Latijns Amerika.

CO2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Colombia is de uitstoot gemiddeld 2 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

Geen gedoe bij aankomst op de airport? Je kunt via ons transfers bijboeken. Bij aankomst op de airport staat een chauffeur op je te wachten en brengt je naar het hotel waar de rondreis start. Boek je je vlucht via Travel Around? Wij regelen dan altijd de transfers voor je.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze rondreis vindt het vervoer plaats met een comfortabele prive bus met airco. De afstanden in Colombia zijn groot en dan is een goede bus wel zo prettig. Op dag 7 nemen we vanuit Medellin de nachtbus naar Cartagena. Op dag 14 nemen we een binnenlandse vlucht van Santa Marta naar Bogota.

rondreis-colombia-jeep-willy-travel-around rondreis-colombia-avianca-vliegtuig-travel-around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.