Groepsreis Bosnië & Herzegovina

Actief avontuur met oog voor de geschiedenis

Bij Bosnië & Herzegovina denk je waarschijnlijk aan de Joegoslavië oorlog van 20 jaar geleden, met het Srebrenica drama als absoluut dieptepunt. Wanneer je door Bosnië & Herzegovina rondreist kun je niet om de oorlog heen. Je ziet nog steeds de sporen van de Balkan oorlog. Wat veel mensen niet weten is dat Bosnië & Herzegovina een verrassend mooie reisbestemming is, met prachtige natuurparken vol ruige bergen, wilde rivieren en kraakheldere watervallen. Daar komt bij dat Bosnië & Herzegovina een mix heeft van verschillende culturen en religies én een rijke geschiedenis kent. Deze mix maakt Bosnië & Herzegovina interessant voor avonturiers. Niet voor niks wordt dit land de Hidden Gem van de Balkan genoemd.

Je Bosnië & Herzegovina avontuur begint en eindigt in de boeiende hoofdstad Sarajevo. Naast een bruisende stad ook een perfecte uitvalsbasis voor een aantal dagtochten. We reizen ook dieper het land in. Je Bosnische reisbegeleider neemt je graag mee naar zijn favoriete plekken en daagt je uit om in actie te komen. Ga mee hiken in Sutjeska National Park, raften op de Tara rivier en verken de mooie Drežnica Canyon door te klimmen, klauteren en zwemmen.


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar, 25-39 jaar
Groepsgrootte: minimaal 4 - maximaal 16 reizigers
Lokale Bosniche reisbegeleider
9 overnachtingen in hotels en rafting camp
Verblijf in 2 persoonskamers. 1-persoonskamer tegen een meerprijs.
9x ontbijt, 5x lunch, 1x diner
Vervoer per (mini)bus
  • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
  • Entreegelden bij inbegrepen excursies
  • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

  • Vliegreis Amsterdam - Sarajevo v.v.
  • CO2 compensatie voor je vliegreis
  • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #BosnieTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Rondreis Bosnië & Herzegovina

Dag 1 t/m 2 | Sarajevo

Dag 1: vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Sarajevo. Vlieg met een overstap in Wenen, Zagreb, Belgrado of Duitsland naar Sarajevo. Wanneer je je vlucht bijboekt, zorgen we ervoor dat je opgehaald wordt op de luchthaven en naar je hotel gebracht wordt nabij het centrum van de hoofdstad van Bosnië & Herzegovina. Afhankelijk van de aankomsttijd maak je kennis met de Bosnische keuken tijdens het welkomstdiner (bij late aankomst vindt dit diner op dag 2 plaats) en kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Het voelt alsof je in een hele andere wereld bent beland, maar je bent gewoon in Europa.

Dag 2: je lokale Bosnische reisbegeleider neemt je mee op een wandeltocht door Sarajevo. De perfecte manier om de hoofdstad en het verhaal ervan te leren kennen. Dit is geen saaie rondleiding waarin je reisbegeleider je zoveel mogelijk details verteld in een korte tijd. Het is een interactieve kennismaking met de stad en ook de humor van de Bosniërs. Ondertussen leer je over de invloeden van verschillende culturen en religie.

’s Middags kun je zelf de stad verder verkennen of mee met de ‘Siege of Sarajevo’ tour onder begeleiding van een overlevende van de oorlog. Hij neemt je mee langs de plekken die een cruciale rol hebben gespeeld in de Joegoslavië oorlog en deelt zijn verhaal met je.

Sarajevo
Sarajevo

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hotel nabij het centrum van Sarajevo
2x ontbijt en 1x welkomstdiner
Stadswandeling Sarajevo

Bij te boeken

Siege of Sarajevo tour - ca € 30 p.p.Dag 3 | Tjentište

Dag 3: na het ontbijt verlaten we de hoofdstad Sarajevo en reizen naar het prachtige Sutjeska National Park. Zodra we buiten de stad zijn, word je al verrast door de schoonheid van de natuur. Na een rit van ca.2 uur arriveren we in Tjentište, bekend vanwege het monument ter nagedachtenis aan de tweede wereldoorlog. Verderop, in het hart van Sutjeska National Park starten we onze hike in één van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa. Ons doel is Trnovačko Lake, die eigenlijk net over de grens in Montenegro ligt maar alleen te voet toegankelijk is vanuit Bosnië. Op een warme zomerdag is niks lekkerder dan hier een frisse duik nemen.

Na deze eerste kennismaking met de natuur van Bosnië & Herzegovina rijden we naar het raftingcamp aan de Tara rivier. Hier brengen we de nacht door in houten bungalows (2-4 personen per bungalow).

Tjentište
Tjentište

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Sarajevo naar Tjentište
Overnachting in bungalows op een raftingcamp (2-4 personen per bungalow)
Ontbijt en lunch
Hike Sutjeska National Park inclusief entreegeldenDag 4 t/m 5 | Mostar

Dag 4: de dag begint met een adrenalineshot. We gaan raften op de Tara rivier. Wetsuit aan, helm op en paddle in je hand. Dit is de raftingtour van je leven in de op één na diepste canyons van de wereld. In totaal zijn we ca. 3/4 uur onderweg en maken een paar stops om te genieten van de spectaculaire natuur. Het raftingavontuur sluiten we af met een voedzame lokale lunch, waarna we naar Mostar reizen. Mostar is de hoofdstad van de regio Herzegovina en bekend om de Stari Most brug, waar lokale helden vanaf springen. We verblijven hier 2 nachten.

Dag 5: we bevinden ons in de regio Herzegovina, bekend vanwege de karstbergen en kraakheldere rivieren. Na een wandeling door oost en west Mostar (deze stadsdelen waren strikt gescheiden van elkaar) gaan we de regio Herzegovina verkennen. In Blagaj zien we de Buna rivier ontspringen tussen de karstbergen, in het slaperige dorpje Počitelj genieten we van prachtige uitzichten en bij Kravica word je overdonderd door de 25 meter hoge watervallen. Hier ervaar je een echt paradijselijk gevoel!

Mostar
Mostar

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Tjentište naar Mostar
2 overnachtingen in een hotel in Mostar
2x ontbijt, 1x lunch
Raftingtocht op de Tara rivier
Wandeling Mostar en excursie Herzegovina inclusief entreegelden Kravica en BlagajDag 6 t/m 10 | Sarajevo

Dag 6: na het ontbijt verlaten we Mostar om een hidden gem te verkennen. De Drežnica Canyon is nog niet zo ontdekt bij reizigers en zelfs niet door locals. Een enthousiaste outdoorgids neemt je mee de wilde natuur in. Zwembroek en waterschoenen aan. Tijdens deze tocht volgen we een kraakheldere Drežanka rivier die de canyon uitgesleten heeft. Sommige stukken moet je zwemmen, andere stukken is klim en klauterwerk. Van sommige rotsen kun je afspringen of afglijden en we komen onderweg natuurlijke zwemmeertjes tegen.

Na dit avontuur rijden we terug naar Sarajevo. De komende 4 nachten verblijven we in de hoofdstad van Bosnië & Herzegovina, omdat dit de perfecte uitvalsbasis is om o.a. het oosten van Bosnië te verkennen.

Dag 7 – Lukomir hiking: trek je wandelschoenen aan. Vandaag maken we een hike naar het hoogstgelegen dorp van Bosnië, waar 17  nomadische families nog traditioneel leven van schapenhoeden en houtbewerking. Om hun traditionele leven te kunnen blijven leiden is hier kleinschalig wandeltoerisme opgezet. Deze hike is een naast een sportieve uitdaging ook een culturele ervaring terug in de tijd. We starten de hike in Umoljani (1275m) en wandelen in 3.5 uur naar Obalj (1896m). Onderweg passeren we een oude dorpjes en geniet je van prachtige uitzichten. Na het hoogste punt dalen we af naar het 600 jaar oude dorp Lukomir (1500m). Geniet van een lunch bereid door de dorpsbewoners en maak kennis met hun levensstijl. Hierna is het tijd om terug te wandelen via de Rakitnica Canyon.

Dag 8 – Understanding of Srebrenica genocide: op 11 juli 1995 werden 7500-8000 7500 tot 8000 moslimmannen en jongens gedeporteerd en vermoord door Servische troepen. Het wegvoeren gebeurde onder de ogen van Dutchbat en is daarmee ook een zwarte bladzijde in onze geschiedenis. Vandaag reizen we naar Srebrenica om te begrijpen wat daar gebeurd is. Je bezoekt het indrukwekkende Potočari Memorial Centre en ontmoet overlevers van de genocide. Inwoners van Srebrenica nodigen je uit voor een huisgemaakte lunch en delen graag hun verhaal met je. Voel je vrij om vragen te stellen, maar ook om ervaringen uit te wisselen. Dit een een culturele interactie die je je leven bij zal blijven. De inwoners van Srebrenica zijn dolblij met je bezoek en jouw interesse in hun geschiedenis.

Dag 9 – vrije dag of Oost Bosnië/West Servië tour (optioneel): de laatste volle dag in Sarajevo kun je invullen zoals je zelf wilt. Bijkomen van alle indrukken of wil je meer van Bosnië ontdekken? Ga dan mee met de dagtocht naar het oosten van Bosnië en het westen van Servië. Je bezoekt vijf unieke locaties aan beide kanten van de grens, waaronder prachtige natuurgebieden, een oud klooster en een brug uit de Ottomaanse tijd in Višegrad. Ook maak je een ritje met de Šargan Eight stoomtrein en kijk je je ogen uit bij het Banjska Sten uitzichtpunt, letterlijk op de grens van Bosnië en Servië.

Dag 10: je rondreis in Bosnië & Herzegovina komt ten einde. Met een backpack vol herinneringen en ervaringen keer je terug naar Nederland.

Sarajevo
Sarajevo

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Mostar naar Sarajevo
4x Overnachting in hotel in Sarajevo
4x ontbijt, 3x lunch
Lukomir hike
Understanding of Srebrenica genocide
Canyoning Drežnica

Bij te boeken

East Bosnia & West Serbia tour - ca € 90 p.p.Verblijf

Tijdens deze rondreis door Bosnië & Herzegovina verblijf je voornamelijk in hotels. Gedurende één nacht verblijf je in een bungalow in een raftingcamp aan de Tara rivier. De hotels waarin we verblijven zijn kleinschalige hotels op loopafstand van het centrum van Sarajevo en Mostar.

Hotels en raftingcamp

Tijdens deze rondreis Bodnië & Herzegovina verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

  • Sarajevo: Hotel Halvat
  • Tjentište: Kamp Wild River
  • Mostar: Hotel HA

Accommodaties zijn altijd onder voorbehoud. Indien een bovengenoemde accommodatie niet beschikbaar is, zorgen we voor een vergelijkbaar alternatief.

Kamerindeling

Je verblijft in een 2-persoonskamer met gescheiden bedden (twinkamer) met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Vanwege de groepssamenstelling kan het gebeuren dat je met 3 personen in een 3-persoonskamer verblijft. In het raftingcamp verblijf je in 2-4 persoons bungalows.

Heb je liever je eigen kamer? Boek dan een 1-persoonskamer voor een meerprijs. In elke accommodatie krijg je dan je eigen kamer.

Maaltijden

Dagelijks is het ontbijt in de accommodaties inbegrepen. Op de aankomstdag staat er een welkomstdiner op het programma. Tijdens de excursies op dag 3, 4, 6, 7 en 8 is een lokale lunch inbegrepen. Alle andere maaltijden zijn voor eigen rekening. Geniet van de Balkan keuken en proef de mix van culturen terug in de Bosnische keuken.

groepsreis Bosnie Herzegovina raftingcamp Tara Travel Around

Vervoer

Vliegtickets

De hieronder genoemde reissom is inclusief vliegreis van Nederland naar Sarajevo en terug. Je kunt ervoor kiezen om zelf je vliegreis naar Sarajevo te boeken of dat door ons te laten regelen. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Sarajevo. Je vliegt vanuit Amsterdam met één overstap in Wenen, Zagreb, Belgrado of een andere Europese stad in ca. 4 uur naar Sarajevo. Boek je je vlucht via Travel Around, dan is je transfer inbegrepen. Boek je zelf je vlucht, dan kun je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel reizen. Wanneer wij de vlucht voor je regelen dan is de airporttransfer ook inbegrepen.

Co2 compensatie

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!

Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Albanië is de uitstoot gemiddeld 0.56 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats per luxe minibus. De grootte van de minibus wordt afgestemd op de groepsgrootte. De minibus is voorzien van airco.

Groepsreis Bosnie Herzegovina Mostar brug Travel Around groepsreis Bosnie Herzegovina straatbeeld Sarajevo Travel Around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

29 jul 2024 07 aug 2024
20-35 jaar
Vanaf € 1895
Incl vlucht | op aanvraag
09 sep 2024 18 sep 2024
20-35 jaar
Vanaf € 1795
Incl vlucht

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.