Outdoor weekend in Tsjechië

Czech out Boheems Zwitserland

Wist je dat er vanuit Nederland een nachttrein rijdt naar Tsjechië en dat je uit kunt stappen midden in het prachtige Boheems Zwitserland? Czech it out! Stap ’s avonds op de nachttrein en arriveer de volgende ochtend in het gezellige stadje Děčín. Hier verblijf je 3 nachten in een bungalow op een camping op loopafstand van het centrum.

Boheems Zwitserland in Tsjechië is het ruigste en mooiste natuurgebied van Tsjechië. De officiële naam is Národní Park České Švýcarsko, maar dat is voor ons niet uit te spreken. In dit nationale park kun je prachtige hikes maken langs zandstenenrotsformaties en door diepgroene bossen. Maar er staan meer activiteiten op het programma. Een must do is Via Ferrata op een steile zandstenen rotswand. Voel de adrelanine door je lijf gieren. Een stuk relaxter is raften + fietsen in de Elbe canyon. Tijdens een downhill steptocht vanaf de grootste en hoogste tafelberg van Tsjechië kijk je eindeloos de verte in. Wat is Tsjechië verrassend mooi.

Sfeerimpressie? Bekijk de aftermovie van Joia & Danyel in Tsjechië


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 4 – max 20 personen
Lokale Tsjechische tourguide
3 overnachtingen in een bungalow
Verblijf in 2/3 persoonskamers
3x ontbijt, 4x lunch en 1x diner
Vervoer per nachttrein in 4-6 persoons slaapcoupé
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Optionele activiteiten
 • Reis/annuleringsverzekering

Jullie #TsjechieTravelAround momenten

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Reisprogramma

Dag 1 t/m 2 | NL - Děčín

Dag 1: ’s avonds stap je in Nederland (Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Amersfoort of Deventer) op de European Sleeper nachttrein richting Praag.  Je reisgenoten ontmoet je in de trein. De nachttrein rijdt via Duitsland naar Tsjechië. Je overnacht in 4 tot 6 persoons slaapcoupés (beddengoed inbegrepen).

NL - Děčín
NL - Děčín

Overzicht & Inbegrepen

Vervoer per nachttrein vanaf NL naar Děčín.
Overnachting in 4 tot 6 persoons slaapcoupéDag 2 t/m 5 | Děčín

Dag 2: het treinstation van Děčín is het eerste treinstation in Tsjechië. De geplande aankomst is om 09.18 uur. Hier ontmoet je de lokale tourguide, die je meeneemt naar de camping nabij het centrum van Děčín. Na een welkomstmeeting kun je op eigen gelegenheid het stadje verkennen. Na de lunch is het tijd voor actie. Děčín is de adrenalinestad van Boheems Zwitserland. Eyecatcher is een hoge rots met het grootste Via Ferrata parcours van Tsjechië. Gezekerd met carabines, klimtouwen en gordel klim en klauter je langs de steile rotswand langs de Elbe. Er zijn diverse routes, van ‘just give it a try’ tot uitdagende routes voor ervaren klimmers.

Na deze adrenalinekick kun je meedoen aan activiteiten als petangue, balanceren op een slack line, boogschieten of hoverboard rijden. Wie zin heeft kan relaxen in het waterpark (niet inbegrepen).

Dag 3: afhankelijk van de waterstanden maken we vandaag een rafting of kayaktocht op de Elbe rivier naar het Duitse deel van Boheems Zwitserland. Je peddelt door de diepste zandstenen canyon van Europa naar Schmilka. Hier staat een fiets voor je klaar. Via de Elbe cycling trail fiets je terug naar Děčín. Onderweg stoppen we voor een picnic lunch langs de rivier met uitzicht op de steile rotswanden van de Elbe canyon. ’s Avonds staat er een BBQ met Tsjechische biertjes bij het kampvuur op het programma.

Dag 4: Boheems Zwitserland is een paradijs voor hikers. Trek vandaag je wandelschoenen aan en ontdek de ongerepte natuur vol zandstenen rotsformaties. We maken een wandeltocht van 13km met klimmen en dalen. Het kan af en toe pittig zijn, maar na een klim word je altijd beloond met een magisch uitzicht. Het hoogtepunt van onze tocht is de langste natuurlijke zandstreenbrug van Europa. We sluiten de dag af met een boottocht in de smalle Edmundskloof. Deze kloof is uitgesleten door regenwater. De natuur heeft hier vrij spel. Je kijkt je ogen uit.

Dag 5: je laatste dag alweer in Tsjechië, maar wel een mooie afsluiter. Vanmorgen word je naar Sněžník gebracht. Hier is het grootste en hoogste plateau van het nationale park. Vanaf de uitkijkpunten kun je eindeloos ver kijken. Vanaf de tafelberg maak je een downhill steptocht langs het bergdorp Tisa. Via een mooie route keer je terug naar Děčín. Onderweg maken we een lunchstop in een restaurant.

Terug op de camping maak je je klaar voor de terugreis. Vanavond om 19.39 uur vertrekt de nachttrein naar Nederland. Op eigen gelegenheid kun je nog even Tsjechisch dineren en daarna is het echt tijd om te gaan.

Děčín
Děčín

Overzicht & Inbegrepen

3x overnachting in een 2/3 persoons bungalow
3x ontbijt, 4x lunch, 1x BBQ diner
Via Ferrata + Active Park
Rafting op de Elbe + terug fietsen
Hike Bohemian Zwitserland
Steptocht Sněžník

Bij te boeken

AquaparkDag 6 | Děčín - NL

Dag 6: de nachttrein van European Sleeper arriveert ’s ochtends in Nederland en maakt stops op station Deventer, Amersfoort, Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Roosendaal.

 

Děčín - NL
Děčín - NL

Overzicht & Inbegrepen

Terugreis per nachttrein van Děčín naar Nederland
Overnachting in 4 tot 6 persoons slaapcoupéVerblijf

Bungalow

Tijdens dit outdoor weekend in  Tsjechië verblijf je in:

 • Děčín: Kemp Děčín in een 2/3-persoons bungalow

Je verblijft in 2/3-persoons bungalow samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Het is beperkt mogelijk om een eigen bungalow te boeken. Dit is op aanvraag.

Nachttrein

Vanuit Nederland reis je met de nachttrein naar Děčín. Je overnacht in een 4 tot 6 persoons slaapcoupé.

Je deelt de coupé met je reisgenoten (in uitzonderingsgevallen met andere reizigers). Overdag heeft je coupé comfortabele zitplaatsen, ’s nachts kun je deze ombouwen tot 6 comfortabele ligplaatsen.
Deken, laken en hoofdkussen voor alle reizigers inbegrepen. Mannen en vrouwen reizen gemengd.

 • Grote klaptafel voor overdag beschikbaar
 • In elke coupé bevinden zich twee oplaadpunten
 • Was- en toiletruimtes bevinden zich op de gang

Maaltijden

Tijdens dit Outdoor weekend in Tsjechië zijn veel maaltijden inbegrepen. Op dag 2 kun je in de trein ontbijt bestellen of na aankomst in Děčín kun je op eigen gelegenheid ontbijten (niet inbegrepen). Vanaf dag 3 t/m 6 is het ontbijt op de camping inbegrepen. Tijdens de activiteiten zijn lunches vaak inbegrepen. Dit is soms een picknick lunch, soms een lunch in een restaurant. Er is één avond een BBQ diner op de camping inbegrepen.

Tijdens de heen en terugreis per nachttrein zijn er geen maaltijden inbegrepen

Tsjechie actieve vakantie bungalows op Kemp Decin Travel Around Tsjechie actieve vakantie bungalow Kemp Decin buitenkant Travel Around

Vervoer

Per nachttrein naar Děčín

Zowel de heen als terugreis is per nachttrein vanaf Nederland naar Tsjechië. Op de heenreis kun je opstappen op de volgende stations:

 • Roosendaal: 20.44
 • Rotterdam: 21.21
 • Den Haag: 21.42
 • Schiphol: 22.11
 • Amsterdam: 22.34
 • Amersfoort: 23.12
 • Deventer: 23.52

Je arriveert de volgende ochtend om  09.18 uur in Děčín.

Op de terugreis vertrekt de nachttrein om 19.39 uur vanuit Děčín naar Nederland.  Je kunt op elk bovengenoemd station in Nederland uitstappen.

Tijden zijn onder voorbehoud. Je ontvangt ca. 10 dagen voor vertrek de exacte treintijden. 

 • De coupés zijn van binnen af te sluiten
 • Mineraalwater is inbegrepen
 • Ontbijt, drankjes en snacks zijn tegen betaling verkrijgbaar bij het treinteam

rondreis Tsjechie groep bij de bushalte Travel Around

Reisdata & prijzen

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 35 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Gratis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis kosteloos annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Je ontvangt dan alle (aan)betaalde bedragen retour met uitzondering van de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage GGTO garantiefonds (bij elkaar € 35). Via ons geboekte vliegtickets kunnen echter niet kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden van de airline. Annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij helaas aan je doorberekenen. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.