Rondreizen in Noowegen

Ontdek de magische fjorden

Waarom rondreizen in Noorwegen?

Noorwegen is een intens groot land en erg geliefd bij natuurliefhebbers. Langs de gehele westkust van het land vind je immense fjorden en ruige natuur. Je raakt nooit uitgekeken. Actievelingen kunnen hun hart ophalen in Noorwegen tijdens het rondreizen. Trek je wandelschoenen aan en trek de natuur in. Klim naar de mooiste uitzichtpunten voor een weidse blik op de fjorden. Indrukwekkend is ook om de fjorden vanaf het water te bekijke. Je kijkt als een berg op tegen de steile wanden. Natuurlijk kun je een boottocht maken, maar nog gaver is om te kayakken tussen de fjorden.

kaartje Noorwegen

Rondreizen in Noorwegen

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

20-37 jaar
Outdoor Travel

Wanneer rondreizen in Noorwegen?

Noorwegen ligt ten noorden van Nederland en is één van de Scandinavische landen. Noorwegen wordt omringd in het westen en noorden door de Atlantische Oceaan, die ook zijn invloed heeft op het klimaat. De Oceaan beukt op de ruige kust van Noorwegen, maar de fjorden bieden bescherming. Noorwegen kent koude winters en wisselvallige zomers, al wordt het weer daar ook in de zomer steeds wat warmer. Noorwegen is een perfect land voor avontuurlijke wintervakanties. Dit kan zowel in het hoge noorden als in het zuiden van het land. In de zomer leven alle Noren buiten in de natuur. Zij genieten er dan, net zoals jij, volop van. Eind juni is de meest lichte dag van het jaar. Rond 21 juni wordt de Middernachtzon gevierd in het hele land. Het is dan ’s nachts maar een paar uur donker (in het hoge noorden wordt het helemaal niet donker).

  • De beste reistijd in de zomer is juni t/m augustus
  • De beste reistijd in de winter is december t/m maart

Welke talen spreekt men in Noorwegen?

De officiële taal is het Noors. Voor ons een nauwelijks te verstane en te lezen taal. De meeste Noren spreken prima Engels.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen?

  • Er is geen tijdverschil tussen Noorwegen en Nederland

Wat eten en drinken in Noorwegen?

  • Persetorsk: gestoomde kabeljauw. Natuurlijk houden Noren van vis
  • Pinnekjøtt: het nationale gerecht in Noorwegen. Lamsvlees is de basis voor dit gerecht. Noorwegen staat bekend om het malse lamsvlees.
  • Kjøttkaker: net zoals in Zweden hebben ze in Noorwegen ook balletjes. Deze zijn iets groter. Ze bestaan uit rundergehakt en worden met zout, peper en uien op smaak gebracht. Bij dit gerecht horen traditioneel gekookte aardappelen, groente een saus van rode bessen.

rondrezen-noorwegen-wandelen-sneeuw-travel-around

Rondreis-noorwegen-meisje-middernachtzon-travel-around

rondreizen-noorwegen-koffie-fjord-travel-around