Rondreizen Cambodja

Waarom rondreizen in Cambodja?

Cambodja is een land met een jonge bevolking, die bezig is met een positieve toekomst. In de grotere steden mengen lokale jongeren zich met reizigers in de vele barretjes. Toch is de leefstijl nog steeds traditioneel door de sterke invloed van het Boeddhisme. Door het hele land vind je tientallen tempels, de ene nog mooier dan de andere. De bekendste tempel van Cambodja is de Angkor Wat in Siem Reap. Een must see!

Rondreizen in Cambodja is een afwisseling van natuur, ontmoetingen met de lokale bevolking en genieten van mooie stranden op de eilanden Koh Rong en Koh Rong Sanloem. Dit voelt als het paradijs op aarde.

kaartje cambodja gekleurd

Rondreizen Cambodja

Wanneer op rondreis naar Cambodja?

Cambodja heeft een subtropische klimaat en kent droge en groene seizoenen. Van half oktober t/m maart is het droge seizoen. Het regenseizoen, ook wel het groene seizoen genoemd. is van half juni tot half oktober.

  • De beste reistijd is van half oktober t/m maart.

Welke talen spreekt men in Cambodja?

De officiële taal is het Khmer. Veel, met name jonge, Vietnamezen spreken prima Engels. Vanwege het koloniale verleden wordt er ook Frans gesproken.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Cambodja?

  • Tijdens onze zomertijd is het in Cambodja 5 uur later.
  • Tijdens onze wintertijd is het in Cambodja 6 uur later.

Wat eten en drinken in Cambodja?

  • Amok: de nationale maaltijd. een stoommaaltijd met rijst vis, rund, kip.
  • Lok lak: eenvoudig gerecht met runderreepjes, een gebakken eitje en sla
  • Insecten: kakkerlakken, krekels en wormen: ze worden gekookt, gebakken of geroosterd. Niet alleen een lekkere snack! Het zijn goede vleesvervangers.

rondreizen-cambodja-palmboom-strand-travel-around

rondreizen-cambodja-eten-travel-around