Groepsreis Peru voor jongvolwassenen

Van de Amazone tot verscholen Inca ruines en zwevende condors in de Andes

Rondreizen door Peru is een rollacoaster van belevingen en een prikkeling van je zintuigen in een variatie aan landschappen en ecosystemen. Geniet van een jungle orkest in de Amazone, verbaas je over het wonder van Machu Picchu, maak een trekking naar de, nog deels verborgen Inca ruïnes van Choquequirao en spot condors in de Colca Canyon. Je reis afsluiten kun je in de zandwoestijn van Huachina of in een vliegtuigje boven de Nazca lijnen. Kijk je ogen uit! Peru is een culinaire topbestemming. Proef de beste ceviche en proost op het avontuur met een Pisco Sour.


Overzicht & Inbegrepen

20-37 jaar
Min. 5 - max. 15 personen
Lokale Engelssprekende gidsen op elke locatie. Vanaf 10 personen reist er een lokale tourguide mee vanaf Cusco tot Paracas
19x overnachting in hotels, hostels en junglelodge. 2x overnachting in de nachtbus
Verblijf in 2-persoonskamers. Je eigen kamer is mogelijk tegen een meerprijs
19x ontbijt, 4x lunch en 4x diner
Vervoer per openbaar vervoer bus, shuttlebus, nachtbus. Vliegreis van Lima naar Puerto Maldonado incl 20 kg bagage.
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Lima v.v.
 • Airporttransfers
 • CO2 compensatie voor je vliegreis
 • Choquequirao trekking 4 dagen € 699
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #PeruTravelAround momenten

Rondreis Peru

Dag 1 | Lima

Dag 1: Afhankelijk van de geboekte vlucht arriveer je aan het einde van de middag of na middernacht op de airport van Lima. Heb je je vlucht via Travel Around geboekt, dan is je transfer naar het hotel in de wijk Miraflores inbegrepen. Boek je zelf je vlucht, dan kun je je transfer vooraf bijboeken. Natuurlijk kun je ook een taxi nemen.

Dag 2: Door het tijdsverschil ben je vanmorgen waarschijnlijk vroeg wakker. Na het ontbijt is er een welkomstmeeting, waarbij de reis en activiteiten worden doorgenomen. Daarna kun je Lima gaan verkennen. Je kunt mee op een Lima city tour of een fiets foodtour gaan maken in de wijk Miraflores, waarbij je stops maakt bij leuke restaurants. Op de markt kun je heerlijke ceviche (verse vis gemarineerd in limoensap) proeven.

’s Avonds kun je de wijk Barranco verkennen. Leuk om rond te slenteren, een Pisco Sour te drinken op een terrasje en een hapje te eten in één van de sfeervolle restaurants. Echt op stap kun je in de wijk Miraflores, vlakbij ons hotel.

Lima
Lima

Overzicht & Inbegrepen

Verblijf in een hotel in Miraflores (2-persoonskamer)
Ontbijt op dag 2

Bij te boeken

Airporttransfer Lima airport - Miraflores € 25 (enkele reis)
Lima Fiets & Food tour (4 uur), ca € 110
Lima City Tour, ca € 30-45 (afhankelijk van de groepsgrootte)Dag 3 t/m 6 | Puerto Maldonado

Dag 3: We laten de drukte van de stad achter ons en maken een binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado, ook wel de biodiversiteit hoofdstad van de wereld genoemd. De komende dagen verblijf je in een mooie jungle lodge in Tambopata National Reserve. Onze lodge is alleen per boot bereikbaar. Onderweg kun je al wildlife spotten. Langs de Tambopata rivier leven o.a. diverse apensoorten, jaguars, reuzenotters, krokodillen, kleurrijke papagaaien, schildpadden, slangen, kikkers en vele vogelsoorten. Na aankomst krijg je belangrijke informatie over je jungleverblijf en aan het einde van de middag gaan we de jungle in op zoek naar wildlife. Geniet van de junglegeluiden!

Dag 4: Na een vroeg ontbijt maken we een hike van 2,5 uur naar het Sachavacayoc Meer. Onderweg komen we diverse medicinale planten tegen en spotten we nieuwsgierige apen. Aangekomen bij het meer stappen we in kano’s om op zoek te gaan naar reuzeotters, krokodillen en diverse vogelsoorten. ’s iddags kun je in een hangmat bij de lodge chillen. Wanneer na zonsondergang het jungle orkest weer gaat spelen, gaan we op een nachtexcursie; op zoek naar kaaimannen.

Dag 5: Na het ontbijt maak je een junglehike door het oerbos naar het Condendado meer. Hier maak je een kanotocht om kleurrijke vogels en luidruchtige apen te spotten. Na de lunch bezoek je een boerderij om junglefruit te proeven.

Dag 6: We verlaten de jungle en varen terug naar de bewoonde wereld. Spot op de terugweg nog dat ene diersoort die je nog niet gezien hebt. Vanuit Puerto Maldonado nemen we de nachtbus naar Cusco.

Puerto Maldonado
Puerto Maldonado

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar Lima airport, vliegreis van Lima naar Puerto Maldonado incl 20 kg bagage, boottransfer naar junglelodge
3x overnachting in junglelodge (2-persoonskamer)
3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
alle genoemde jungle excursies
boottransfer naar Puerto Maldonado, nachtbus naar CuscoDag 7 t/m 8 | Ollantaytambo & Machu Picchu

Dag 7: Na aankomst in Cusco reizen we direct door naar Ollantaytambo in de Sacred Valley. Deze heilige vallei ligt tussen Cusco en Machu Picchu. In Ollantaytambo valt genoeg te ontdekken. Je bevindt je in het centrum van het oude Inca rijk. Ollantaytambo is één van de best bewaarde Inca steden. De originele stad en muren van de oude stad zijn nog vrijwel helemaal intact. Vanuit deze stad vielen de Inca’s de Spaanse overheersers aan en hebben grote overwinningen geboekt, maar ook verliezen geleden.

Dag 8: Dit is de dag waar je vast al lang naar uitgekeken hebt. Je gaat naar Machu Picchu! Per trein reis je in anderhalf uur, via een schitterende route door de bergen, naar Aguas Calientes. Hier stap je op een bus naar de ingang van Machu Picchu. Een lokale gids neemt je mee naar de mysterieuze stad en vertelt je er alles over wat je wilt weten. Het op 2400 meter hoogte gelegen Machu Picchu is door de Spanjaarden nooit gevonden. Eind 19e eeuw werd de stad bij toeval ontdekt (en geplunderd) door een Duitse goudzoeker en later herontdekt door een historicus, die onderzoek deed naar Inca paden. Je bezoek aan Machu Picchu is zo indrukwekkend dat je je afvraagt hoe dit wereldwonder gebouwd is. De originele Inca paden zijn zo smal dat transport via deze bergpaden onmogelijk is.

Na je bezoek aan Machu Picchu reis je per trein terug naar Ollantaytambo, gevolgd door een busrit naar Cusco.

Ollantaytambo & Machu Picchu
Ollantaytambo & Machu Picchu

Overzicht & Inbegrepen

Transfer Cusco naar Ollantaytambo v.v.
Overnachting in hotel in Ollantaytambo (2-persoonskamer)
Ontbijt op dag 8 (ontbijt op dag 7 is niet inbegrepen)
Excursie Machu Picchu; per trein naar Aguas Calientes v.v. + rondleiding Machu Picchu met lokale gidsDag 9 t/m 14 | Cusco + Choquequirao trekking

Dag 9: Ooit de hoofdstad van het machtige Inca rijk, nu een geliefde plek bij backpackers. Cusco ligt ingeklemd tussen bergen, op een hoogte van 3400 meter. Vandaag kun je in Cusco doen waar je zelf zin in hebt. Wanneer je de Rainbow Mountain op je bucketlist hebt staan, is het aan te raden dit vandaag te doen. Ongetwijfeld heb je op instagram mooie foto’s van de 7 kleurige Vinicunca berg voorbij zien komen. De hike is met ca. 12 kilometer en een hoogte boven de 5000m behoorlijk pittig, maar je word beloond met magische uitzichten. Ga je de 4-daagse Choquequirao trekking doen, dan staat er vandaag een briefing op het programma.

Dag 10 t/m 13: In Cusco heb je de keuze om de komende dagen in de oude Inca hoofdstad te blijven of mee te gaan op de trekking naar Choquequirao (optioneel, € 695 vooraf bij te boeken).

Cusco

Ooit de hoofdstad van het machtige Inca rijk, nu een geliefde plek bij backpackers. Cusco ligt ingeklemd tussen bergen, op een hoogte van 3400 meter. De komende 4 dagen kun je in Cusco doen waar je zelf zin in hebt. In Cusco is van alles te beleven. Deze stad is het epicentrum van het Peruaanse toerisme. Je hebt de mogelijkheid om deze dagen lekker rustig aan te doen, maar het is ook verleidelijk om excursies of activiteit te ondernemen. Je kunt kiezen uit een Cusco city tour, via ferrata en ziplinen, raften en paardrijden.

Choquequirao Trekking 4 dagen/3 nachten

Veel reizigers willen dolgraag de Inca Trail naar Machu Picchu lopen. Goede keuze, maar wij nemen je graag mee op een andere bijzondere trekking naar een nog niet volledig ontdekte Inca Stad! Choquequirao is net zoals Machu Picchu een verborgen Inca stad op 3050m meter hoogte met goed in tact gebleven ruïnes. De structuur en architectuur is hetzelfde als Machu Picchu. Hier is slechts 30-40% van de Inca Stad ontdekt. De rest ligt nog bedenkt onder de jungle. Er wordt hier volop gezocht en het restauratieproces is nog in volle gang. Deze plek wordt wel de Machu Picchu van de toekomst genoemd. Het grote verschil met Machu Picchu is dat hier (nog) weinig toeristen zijn. Je kunt er alleen te voet komen!

Dag 10: we vertrekken vroeg vanuit Cusco naar het dorpje Cachora, waar we onze gidsen en porters ontmoeten. Zij helpen ons met het dragen van de bagage en campingmaterialen. We beginnen met de beklimming van de Capuliyox (2800m). Geniet onderweg van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Padreyoc en de diepte van de Apurimac Canyon. Nadat we de top hebben bereikt dalen we af naar Chiquisca (1930m). Hier zetten we de tenten op voor de overnachting.

Dag 11: je begint na het ontbijt aan de afdaling van ongeveer dertig minuten naar La Playa Rosalina (1500m). Vanaf daar klim je naar Marampata (2850m). Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op het archeologische complex van Choquequirao. Geniet van de zonsondergang en spot met en beetje geluk een condor boven het  raadselachtige Choquequirao, We maken een afdaling tot ongeveer 20 minuten van Choquequirao en zetten ons kamp op.

Dag 12: we bezoeken samen met een lokale gids de mystieke Inca stad Choquequirao. Besef je goed waar je bent, want na drukte bij Machu Picchu is dit een hele bijzondere ervaring om in een verlaten Inca stad rond te lopen. ’s Middags we aan de terugreis. Gelukkig bergafwaarts. De nacht brengen we door in het Chiquisca base camp op 1930m.

Dag 13: De laatste dag lopen we terug naar Cachora, waar we afscheid nemen van de gidsen en hulptroepen. We reizen terug naar Cusco.

 

Dag 14: Kom lekker bij van de trekking en ontdek nog meer Inca historie in de voormalige Inca hoofdstad. ’s Avonds nemen we de nachtbus naar Arequipa.

Cusco + Choquequirao trekking
Cusco + Choquequirao trekking

Overzicht & Inbegrepen

6x overnachting in hotel in Cusco (indien je de Choquequirao trekking doet verblijf je 3 nachten in Cusco)
6x ontbijt
Nachtbus van Cusco naar Arequipa

Bij te boeken

4-daagse Choquequirao trekking € 695 (vooraf te boeken) inclusief transfers naar Cachora, 3 overnachtingen in 2-persoonstenten, kook-en kampeermateriaal, 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner, begeleiding door lokale gidsen, porters, paard voor noodgevallen, briefing vooraf
Rainbow Mountain excursie op dag 9, € 55 (vooraf te boeken)
Via Ferrata & Zipline, € 150 (vooraf te boeken, alleen als je niet mee gaat met de Choquequirao trekking)
Cusco City tour & ruines, ca. $56 (ter plaatse te boeken)
Rafting Pinipampa, ca. $60-154, afhankelijk van het aantal deelnemers (ter plaatse te boeken)
Paardrijden Sacsayhuaman, ca $78-160, afhankelijk van het aantal deelnemers (ter plaatse te boeken)Dag 15 | Arequipa

Na een nachtrit arriveer je in Arequipa. Deze ‘Witte Stad’ is relaxt: prima weer, goede restaurants en een mooie binnenstad. De dag is vrij te besteden. Bezoek de kloosters van Santa Catalina, de fotogenieke wijk Yanahuara of het museum van Juanita, de ijsprinses. Lunchen kun je het beste in een Arequipaanse picantería. Dit zijn traditionele restaurants, die meestal alleen open zijn met lunch en afgeladen vol zijn met Peruanen. Durf je Cavia te bestellen? Dit is in Zuid Amerika een delicatesse en wordt met kop en staart geserveerd.

Arequipa
Arequipa

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een hotel (2-persoonskamer) - Ontbijt niet inbegrepenDag 16 t/m 17 | Colca Canyon

Dag 16: Vanmorgen staan we vroeg op voor een prachtige busrit op grote hoogte (ca. 5000m) naar de Colca Valley. Onderweg komen we lama’s en alpaca’s tegen en zien rokende vulkanen en besneeuwde bergtoppen. Na een voedzaam ontbijt in Cabanaconde starten we met een trektocht van 2 dagen. Vanaf het uitzichtpunt op 3400 meter kijk je de diepe canyon in. Het lijkt alsof je naar een kleurrijk schilderij kijkt. Hoewel deze canyon minder bekend is, is hij dieper dan de Grand Canyon. We dalen in ongeveer 3,5 uur af naar 2250 meter hoogte. Hier komen we uit in het kleine dorpje San Juan de Chuccho, waar 25 families op primitieve wijze leven. Langs traditionele dorpjes, waar vooral de vrouwen in lokale klederdracht lopen, komen we uit in Sangalle. Hier overnachten we in bamboo bungalowtjes.

Dag 17: We staan vroeg op en starten de trekking bergop naar Cabanaconde. Na het ontbijt reizen we naar Chivay en stoppen bij Cruz del Condor. Vanaf dit prachtige uitzichtpunt heb je de kans om de condor te spotten. Het is waanzinnig om deze grote roofvogels met een spanwijdte tot 3,5 meter te zien zweven boven de Colca Canyon. Op de terugweg naar Arequipa stoppen we in Chivay, waar je de kleurrijke markt kunt bezoeken en kunt lunchen in een lokaal restaurantje. Vervolgens kun je ontspannen gaan zitten in de bus, die ons via de hoge bergpassen terug brengt naar Arequipa.

Colca Canyon
Colca Canyon

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Arequipa naar Cabanaconde v.v.
Overnachting in bamboe bungaows in Sangalle op dag 16
2x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
2-daagse hike Colca Canyon
Bezoek aan Cruz del Condor
Overnachting in hotel in Arequipa op dag 17Dag 18 | Arequipa & Nazca

Vandaag heb je de hele dag vrij in de leuke stad Arequipa. Slaap lekker uit, slenter over de markt en chill op het centrale plein. Zin in actie? Optioneel kun je een rafting tocht maken op de Chili rivier ‘s middag of ’s avonds stap je op de bus naar Nazca.

Arequipa & Nazca
Arequipa & Nazca

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoerbus van Arequipa naar Nazca
Overnachting in hotel in Nazca
Ontbijt

Bij te boeken

Raften op de Chili rivier in Arequipa, ca $45Dag 19 t/m 20 | Paracas

Dag 19: Je hebt vandaag twee opties. Je kunt een vlucht maken over de mysterieuze Nazca lijnen of een buggy en sandboard excursie maken in de Huachina zandwoestijn bij Ica. Degene die een Nazca vlucht willen maken reizen ’s middags met het openbaar vervoer naar Paracas. Degene die naar Huachina gaan stappen ’s ochtends op de bus naar Ica en reizen na de Huachina excursie per bus naar Paracas. Hier kun je de laatste dagen van je reis relaxt afsluiten.

Dag 20: In het bij backpackers geliefde Paracas heerst een relaxte sfeer. Chill op het strand en geniet van Pisco Sours in één van de leuke barretjes. Je kunt vandaag een boottocht maken naar Islas Ballestas, ook wel de Galapagos van Peru genoemd. Tijdens een boottocht naar deze eilandengroep vind je een grote variëteit aan vogels en zoogdieren aan, waaronder zeeleeuwen en pinguïns.

Paracas
Paracas

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoer van Nazca naar Paracas, via Ica
2x overnachting in hostal in Paracas
2x ontbijt

Bij te boeken

Vlucht over de Nazca Lines, € 130 (vooraf te boeken)
Buggies & Sandboarden Huachina desert, € 95 (vooraf te boeken)
Ballestas islands tour, ca $24 (ter plaatse te boekenDag 21 t/m 22 | Lima

Dag 21: :Je wordt naar het busstation van Paracas gebracht en reist per openbaar vervoer naar Lima. We verblijven de laatste nacht in de gezellige wijk Miraflores. Een mooi avontuur in Peru wil je natuurlijk feestelijk afsluiten. Miraflores kent meerdere leuke clubs, waar zowel locals als backpackers uit hun dak gaan. Latino’s en latina’s kunnen veel beter dansen dan wij, maar na een paar Pisco Sours worden je heupen vanzelf soepeler.

Dag 22: Helaas komt er een einde aan onze rondreis Peru. Heb je je vliegreis via Travel Around geboekt, dan zorgen we voor een transfer naar de airport van Lima voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Lima
Lima

Overzicht & Inbegrepen

Per openbaar vervoerbus van Paracas naar Lima
Overnachting in hotel in Miraflores in Lima
2x ontbijt

Bij te boeken

Airporttransfer Miraflores - Lima airport € 25 (enkele reis)Verblijf

Tijdens deze Peru rondreis verblijf je afwisselend in hotels, hostals en een junglelodge. Ook verblijven we twee nachten in de nachtbus. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Peru.

Hotels, hostal, junglelodge

Tijdens deze rondreis Peru verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Lima: Hotel Habitat
 • Puerto Maldonado: Cayman Amazonie Lodge
 • Ollantaytambo: Hotel Tunupa Lodge
 • Cusco: Hotel La Posada de Atahualpa
 • Arequipa: Majestad Arequipa Hotel Boutique
 • Nazca: Hotel Casa Andina
 • Paracas: Mar Azul Hostal

Je verblijft in 2-persoonskamers samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend(in), dan slapen jullie samen op een kamer. Boek je alleen en heb je liever een eigen kamer? Tegen een meerprijs kun je een 1-persoonskamer boeken.

rondreis-peru-santha-martha-hotel-arequipa-travel-around rondreis-peru-twin-kamer-travel-around rondreis-peru-cayman-lodge-amazonie-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Lima boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Je kunt vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Lima vliegen. Met Air Europa kun je met een overstap in Madrid efficient naar Lima vliegen, maar je land dan wel midden in de nacht.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Peru is de uitstoot gemiddeld 2,7 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

De transfer bij aankomst op Lima airport is inbegrepen als je je vlucht via Travel Around geboekt hebt. Boek je je eigen vlucht, dan kun je een transfer bijboeken. Heb je een afwijkende vlucht? Geen probleem. Zorg dat je uiterlijk bij het ontbijt op dag 2 in het eerste hotel in Lima bent. Je kunt inchecken vanaf 14.00 uur in het hostel (eerder aankomen is geen probleem).

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt afwisselend plaats met openbaar vervoerbussen, shuttlebussen, privé transfers, boot en trein. Op dag 3 nemen we vanuit Lima het vliegtuig naar Puerto Maldonado. Deze vlucht is inbegrepen in de reissom.

rondreis-peru-trein-naar-machu-picchu-travel-around rondreis-peru-vlag-peru-hike-travel-around rondreis-peru-travel-around

Reisdata & prijzen

Kies de periode van je rondreis Peru

Deze Peru rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata in Peru en de vertrekdata vanuit Peru. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag, of de volgende ochtend vroeg aankomt in Lima. Op de terugreis maak je een nachtvlucht en ben je de volgende ochtend terug in Nederland.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 250 voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.