Actieve rondreis Thailand & Cambodja

Actief de groene jungles verkennen

Tijdens deze rondreis door Thailand pakken we een stukje Cambodja mee. En dat doen we om een bijzondere reden. Net over de grens ligt het door ontbossing en stroperij geteisterde Botum Sakor National Park. Hier zijn we twee nachten te gast in Cardamom Tented Camp en gaan met wildlife rangers op patrouille in de dichtbegroeide jungle. Gelukkig is er nog veel bijzondere natuur en door ons verblijf hier helpen we dit te behouden en te beschermen. Ook in Thailand ga je volop genieten van de groene natuur. In de omgeving van Chiang Mai maken we een trekking naar Ban Mae Sa Mai, waar we overnachten bij een Hmong community. Vanuit Pai kun je een tweedaags rafting/hiking avontuur beleven vol stroomversnellingen en brullende apen langs de oever. Bijkomen van alle avonturen? Op het tropische eiland Koh Kood sluit je je onze rondreis Thailand & Cambodja op relaxte wijze af.


Overzicht & Inbegrepen

20-37 jaar
Min: 6 – max 18 personen
Lokale Thaise tourguide
16x overnachting in hotels, nachttrein, homestay, safaritent
Keuze tussen twinkamer (op indeling) of je eigen single kamer (tegen een meerprijs)
14x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
Vervoer per minibus en nachttrein (Chiang Mai – Bangkok)
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • 2-daagse trekking Ban Mae Sa Mai
 • Bezoek aan ranger station Wildlife Alliance & patrouille met wildlife rangers in Botum Sakor National Park
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Chiang Mai / Bangkok – Amsterdam
 • 2-daagse rafting/trekking tocht € 170
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ThailandTravelAround momenten

Rondreis Thailand & Cambodja

Dag 1 | Chiang Mai (aankomst)

Dag 1: na een nachtvlucht en overstap in Bangkok arriveer je op de airport van Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Vanaf hier kun je makkelijk per ‘song taew’ naar het eerste hotel. ’s Middags om 14.00 uur kun je inchecken in het hotel, waarna je lekker kunt relaxen aan het zwembad. ’s Avonds is het leuk om naar de night bazaar te gaan en lokaal streetfood te proeven. Jij hebt toch ook uitgekeken naar het heerlijke Thaise eten?

Dag 2: na je eerste nacht in Thailand kun je vandaag op je gemakje Chiang Mai verkennen. Dit is een relaxte stad in het noorden van Thailand, een ideale startlocatie van je rondreis. In Chiang Mai en omgeving zijn tal van mogelijkheden. Je kunt door de ommuurde binnenstad ronddwalen of de volledige dag meedraaien op het olifanten opvangproject ChangChill, waar op een goede manier met olifanten omgegaan wordt (optioneel). ’s Avonds kun je mee met de Samlor Foodie tour (optioneel). De Samlor is een traditionele fietstaxi, vaak bestuurd door oude mannetjes. Deze dreigen uit het straatbeeld te verdwijnen door de opkomst van de (vervuilende) tuktuks. Door met een Samlor op excursie te gaan blijven deze driewiel-fietstaxi’s behouden in het straatbeeld en zorg je voor inkomsten voor deze oude mannetjes. We gaan met Samlors op zoek naar de lekkerste Aziatische maaltijden en snacks, zowel Thais als oorspronkelijk uit omliggende landen. We proeven niet alleen, maar horen ook het verhaal erachter. Om je vingers bij af te likken!

Chiang Mai (aankomst)
Chiang Mai (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hotel met zwembad (twin of singlekamer). Inchecken mogelijk vanaf 14.00 uur
Ontbijt op dag 2

Bij te boeken

ChangChill olifanten ca. € 60
Samlor Foodie Tour ca. € 35Dag 3 t/m 4 | Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)

Dag 3: vanmorgen staan we voor zonsopkomst op. We gaan allereerst naar de Wat Doi Suthep tempel voordat de dagjestoeristen daar komen. Geniet van een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Vervolgens gaan we naar het Hmong dorpje Doi Pui, waar de bewoners vroeger leefden van opiumteelt. Nu zorgt toerisme voor de inkomsten. In dit dorpje ontmoeten we onze Hmong trekkingsgids, waarna we beginnen aan de hike van ongeveer 5 uur. We lopen door de bossen naar de top, waar we een voetstap van Boeddha zien en waar we kunnen genieten van spectaculair uitzicht. ’s Middags arriveren we in Ban Mae Sa Mai, een afgelegen Hmong dorp met de grootste Hmong community, waar nauwelijks toeristen komen. De komende nacht zijn wij hier te gast! We dompelen ons onder in de lokale cultuur en gebruiken. Je kan helpen met het verzamelen van groente voor ons diner en met koken. Probeer maar met handen en voeten te communiceren met de inwoners. We brengen de nacht door in een homestay in het dorp. Een bijzondere ervaring!

Dag 4: we worden vanmorgen vanzelf vroeg wakker. Na een lokaal ontbijt zijn we klaar voor de tweede dag van onze trekking. Rondom Ban Mae Sa Mai zijn diverse interessante plekken om naartoe te lopen. Bij het Royal Project leren we meer over het kleinschalige toerisme wat hier opgezet is met steun van de koninklijke familie en bij het Forru reforestation project zien we dat hier positieve ontwikkelingen zijn, met als doel de leefomgeving en de Hmong cultuur in stand te houden. Ons bezoek hier draagt daar ook aan bij! Nadat we geluncht hebben in het dorp nemen we afscheid van onze nieuwe vrienden en keren we terug naar Chiang Mai, waar we ons lekker kunnen opfrissen.

Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)
Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in homestay (gedeelde kamers) + 1x overnachting in hotel in Chiang Mai
2x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
Bezoek aan Wat Doi Suthep tempel
Trekking naar Ban Mae Sa Mai (5 uur)Dag 5 t/m 7 | Pai

Dag 5: deze ochtend verlaten we Chiang Mai en reizen in ca. 3 uur naar het gezellige backpackersdorp Pai. De route is prachtig, maar als je niet zo’n stevige maag hebt, dan kun je beter maar even een pilletje tegen wagenziekte innemen. Pai is een voormalig hippie dorp in het noordoosten van Thailand en omgeven door prachtige natuur. We kunnen vanmiddag gaan wandelen in de Pai Canyon of naar de watervallen voor een frisse duik. ’s Avonds kun je slenteren in Pai walking street, waar je kraampjes met eten en souvenirs vindt. Het nachtleven in Pai is gezellig, hoewel je hier geen clubs zult vinden. Er is een diversiteit aan leuke barretjes. Bij de ene kun je poolen, bij de andere wordt live muziek gespeeld en even verderop kun je bij een kampvuur een drankje drinken.

Dag 6 & 7: Als je vooraf de tweedaagse trekking/raftingtrip geboekt hebt staat je een bijzonder avontuur. Op dag 6 staat er een trekking van ca. 5 a 6 uur op het programma. We hiken door een heuvelachtige jungle langs twee afgelegen dorpjes waar Lisu en Lahu stammen wonen. We overnachten bij de Lahu gids thuis in het dorp. De volgende ochtend staat het volgende avontuur te wachten met een tocht van 60 kilometer over de Pai rivier met stroomversnellingen en watervallen. De rivier stroomt door ongerepte jungle, die je alleen per raft kunt bereiken. Hou je ogen open, want aapjes en gibbons zijn nieuwsgierig naar ons raftingavontuur.

Blijf je liever in Pai achter, dan kun je op relaxte wijze genieten van de omgeving van Pai. Huur een scooter en ga op ontdekking in de omgeving en maak mooie wandelingen naar watervallen en uitzichtpunten.

Pai
Pai

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Chiang Mai naar Pai
3x Overnachting in hotel met zwembad (twin of singlekamer)
3x ontbijt

Bij te boeken

tweedaagse trekkingraftingtrip, vooraf bij te boeken voor € 170, incl transfer, begeleiding door lokale gidsen, rafting materiaal, waterproof containers, ontbijt, lunch en dinerDag 8 | Chiang Mai & nachttrein Bangkok

We verlaten Pai vroeg en reizen terug naar Chiang Mai. Als we daar aan het begin van de middag aankomen maken we ons klaar voor een mooie fietstocht ten zuiden van Chiang Mai. We volgen de Ping rivier en fietsen langs fruitplantages, rijstvelden, lokale marktjes en tempels waar geen toeristen komen. Onderweg maken we regelmatig een stop om alles te proeven wat langs de rivier groeit. Deze fietstocht is ca. 25 kilometer door een vlak landschap, goed te doen voor iedereen. Je krijgt een goede indruk van het dagelijks leven van de gewone Thai, buiten de toeristische gebaande paden. Nadat we terug zijn in Chiang Mai heb je tijd om je op te frissen, waarna we op de nachttrein naar Bangkok stappen, een hele andere beleving. Met de nachttrein reizen in Thailand is een leuke manier om in contact te komen met locals. Met elkaar slapen we in 2e klasse slaapcouchettes. Op het ritme van ‘kedeng kedeng’ val je vanzelf in slaap.

Chiang Mai & nachttrein Bangkok
Chiang Mai & nachttrein Bangkok

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt op dag 8
Transfer per minibus van Pai naar Chiang Mai + Nachttrein van Lamphun naar Bangkok
Overnachting in de nachttrein in 2e klasse slaapcouchette
Fietstocht van Chiang Mai naar LamphunDag 9 t/m 10 | Bangkok

Dag 9: ’s Ochtends vroeg arriveert de nachttrein in Bangkok. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht in de buurt van Khao San Road. Je zult meteen merken dat Bangkok een grote en drukke stad is, maar het bruist er wel volop. ’s Middags heb je de gelegenheid om zelf de bekende highlights, zoals Grand Palace en Wat Pho te bekijken. Heb je nog niet genoeg van fietsen? Dan kun je in Bangkok ook een leuke fietstocht doen door achteraf wijkjes en China town. ’s Avonds is het een aanrader om naar de bekende backpackersstraat Khao San Road te gaan. Hier kun je feesten tot in de late uurtjes. Hou je van live muziek? Een aanrader is het blues café om de hoek bij ons hotel.

Dag 10: bij Travel Around geloven we dat het ontdekken van een stad op een lokale manier leuker is dan de populaire en te drukke highlights af te vinken van je bucketlist. Vandaag nemen we je mee op een Bangkok like a local excursie. Een local laat ons zijn/haar stad zien op een manier hoe locals zich door de stad bewegen, gebruik makend van de Skytrain, canal boot, Chao Praya express boot en natuurlijk tuktuks. We komen op plekken die de meeste toeristen overslaan en belanden op een food court waar je moeite zult hebben met het uitkiezen van je eigen lokale lunch (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag, als we terug zijn in het hotel, heb je een goede indruk gekregen van het leven in Bangkok.

Bangkok
Bangkok

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van treinstation naar hotel in Bangkok
2x overnachting in een hotel (twin en singlekamer)
Ontbijt op dag 10
Bangkok like a local excursieDag 11 | Trat

Na een goed ontbijt pakken we onze backpacks en verlaten de hoofdstad van Thailand. In ca. 5 uur rijden we naar het zuidoosten, naar de omgeving van Trat. Hier verblijven we een nachtje in een relaxt beachresort aan het strand. Even bijkomen van alle hectiek en weer energie opdoen voor het volgende avontuur. Geniet van een cocktail met je voeten in het zand, lees een boek terwijl je op een strandstoel geniet of neem een fijne Thaise massage.

Trat
Trat

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Bangkok naar Trat
Overnachting in een hotel met zwembad (twin of singlekamer)
OntbijtDag 12 t/m 13 | Cardamom Tented Camp

Dag 12: we verlaten het strand, maar niet voor lang. We passeren de grens tussen Thailand en Cambodja. Als we in Trapeang Rung zijn aangekomen stappen we in een boot en varen naar het hart van het Botum Sakor National Park. Het regenwoud wordt steeds dichter en groener en na een uurtje varen komen we aan bij Cardamom Tented Camp, waar we de komende twee nachten verblijven. Deze bijzondere ecolodge met safaritenten is opgezet met als doel het met ontbossing en stroperij geteisterde natuurgebied te beschermen. Met de opbrengst van de lodge wordt ervoor gezorgd dat de wildlife rangers van Wildlife Alliance hun werk goed kunnen doen. Vanmiddag kun je per kayak of te voet een bezoek brengen aan het rangerstation om meer te weten te komen over hun werk. Vannacht verblijf je in een luxe safaritent met eigen douche/toilet en een veranda met uitzicht op de jungle. Genieten! Het lokale personeel zorgt dat het je hier aan niks ontbreekt en zorgt voor een heerlijk Khmer diner.

Dag 13: Cambodja heeft helaas te maken met grootschalige illegale ontbossing en stroperij. Botum Sakor Nationaal Park is het grootste nationale park van Cambodja en ligt op een schiereiland, omgeven door zee. Bokum Sakor behoort tot de gebieden met de rijkste biodiversiteit ter wereld. Er leven veel bedreigde diersoorten, zoals de grootste populatie wilde Aziatische olifanten, Indochinese tijger, gevlekte luipaard, Aziatische zwarte beren en Siamese krokodillen. Wildlife Alliance doet goed werk in het hart van Botum Sakor en de rangers nemen ons mee op een patrouille over voormalige houtkap- en stroperijpaden door het dichte regenwoud. Hou je ogen open voor dieren in het wild, maar ook voor valstrikken, die nog regelmatig gevonden worden. De hike eindigt bij het rangerstation, waar je de door de rangers onderschepte vallen, strikken en geweren kunt zien. ’s Middags kun je lekker kayakken of zwemmen in de rivier of vogels spotten vanuit een schuilplaats.

Cardamom Tented Camp
Cardamom Tented Camp

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Trat in Thailand naar grens Cambodja + van grens Cambodja naar Trapeang Rung. Per boot naar Cardamom Tented Camp.
2x Overnachting in safari tent (twin/triple of single) in Cardamom Tented Camp
2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
Bezoek aan ranger station Wildlife Alliance
Patrouille met wildlife rangers in Botum Sakor National ParkDag 14 t/m 16 | Koh Kood

Dag 14: na het ontbijt verlaten we Cardamom Tented Camp. Per boot varen we terug naar de bewoonde wereld. Per bus en ferry reizen we naar het tropische eiland Koh Kood. Hier komen we aan het einde van de middag aan. Koh Kood, ook wel Koh Kut genoemd, is het meest oostelijke eiland van Thailand. Hoewel toerisme zich hier ook steeds meer ontwikkelt komen hier (nog) geen grote aantallen toeristen op af. Koh Kood is net iets moeilijker te bereiken dan andere eilanden en daarom beleven we hier nog het echte paradijsgevoel. Geniet van de witte zandstranden met palmbomen en helderblauw water. Hier droom je toch van?

Dag 15: je hoeft helemaal niks, maar er kan van alles. Je kunt genieten van het strand bij het hotel of op zoek gaan naar verlaten strandjes waar je het hele strand voor jezelf hebt. De stranden van Koh Kood liggen aan de westkant van het eiland. Hoe meer naar het zuidwesten hoe rustiger het wordt. Je kunt een scooter huren en op zoek gaan naar je eigen droomstrand. ’s Avonds kunnen we genieten van de mooie zonsondergang bij het hotel, die aan de westkant van het eiland ligt.

Dag 16: nog één laatste stranddag op het eiland Koh Kood. Wil je nog meer van het eiland zien? Het binnenland van het eiland is bedekt met jungle en heuvels. Er zijn diverse watervallen te vinden, waar je een verfrissende douche kunt nemen. Ook leuk is een bezoekje aan het op palen gebouwde vissersdorpje Ao Yoi. Meer zin in het ontdekken van de onderwaterwereld? Ga snorkelen of duiken.

Koh Kood
Koh Kood

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per boot, bus en ferry naar Koh Kood
3x overnachting in beachresort (twin of singlekamer)
3x ontbijtDag 17 | Bangkok (vertrek)

Helaas komt de rondreis Thailand en Cambodja ten einde. Na het ontbijt is het tijd om Koh Kood te verlaten. We stappen op de ferry naar het vaste land en vanaf daar volgt een transfer naar de airport van Bangkok. Hier komen we ca. 16.00 uur aan. Als je een eigen vlucht boekt, zorg dat je dan pas na 20.00 uur terugvliegt. De meeste vluchten gaan vlak voor en na middernacht (op dag 18). Rechtstreekse vluchten vertrekken meestal pas de volgende ochtend. Blijf je in Thailand, dan kun je eenvoudig met de Skytrain naar Bangkok reizen.

Bangkok (vertrek)
Bangkok (vertrek)

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt op dag 17
Per ferry en minibus naar Bangkok airportVerblijf

Tijdens deze rondreis Thailand en Cambodja verblijven we afwisselend in hotels, homestay en een luxe safaritent. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Thailand en Cambodja. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel met een lekker zwembad. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Kies de kamerindeling die bij je past

Bij het boeken van deze reis kun je kiezen voor een twin sharing of een singlekamer (tegen een meerprijs). Boek je deze reis alleen en je kiest voor een twin sharing kamer, dan delen we je in met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend of vriendin, dan delen we je automatisch samen in op een kamer.

Heb je liever je eigen kamer tijdens deze rondreis Thailand en Cambodja? Boek dan een singlekamer. Je hebt dan op de plekken waarbij dat aangegeven staat de garantie op een eigen kamer. In homestays is het niet mogelijk om een eigen kamer te krijgen. Op sommige plekken, zoals in Cardamom Tented Camp, is het afhankelijk van de beschikbaarheid of we je een eigen safaritent kunnen bevestigen.

Hotels, homestay, nachttrein en eco-lodge

Tijdens deze rondreis Thailand en Cambodja verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Chiang Mai: De Lanna hotel
 • Ban Mae Sa Mai: village homestay
 • Pai: Yoma Hotel
 • Bangkok: Casa Vimaya Riverside hotel
 • Trat: Centara Chaan Talay Resort & Villas
 • Botum Sakor: Cardamom Tented Camp
 • Koh Kood: Koh Kood Paradise Beach Resort

Cardamom Tented Camp

De meest in het oog springende accommodatie tijdens deze rondreis is het verblijf in Cardamom Tented Camp in het hart van Bokum Sakor National Park in Cambodja. Dit sustainable project is, ondanks het korte bestaan, al een aantal keer onderscheiden en benoemd in toonaangevende media. Ook voor ons is dit een voorbeeld hoe je duurzaam toerisme goed kunt ontwikkelen. Cardamom heeft 11 luxe safaritenten met regendouche en toilet. Geniet van de junglegeluiden terwijl je op de veranda geniet van de omgeving. De maaltijden tijdens ons verblijf zijn inbegrepen. In de community area worden de lokale Khmer gerechten geserveerd. Deze zijn met liefde bereid door de lokale crew. Dit zijn locals uit de dorpen in de omgeving. Door training en het geven van werkgelegenheid wordt er goed gezorgd voor de medewerkers. Je merkt dat aan hun passie voor het werk wat ze doen. Ons verblijf in Cardamom Tented Camp draagt meteen een steentje bij aan het behoud van het met ontbossing en stroperij geteisterde Bokum Sakor National Park.

rondreis-Thailand-cardamom-tented-camp-safaritent rondreis-thailand-cambodja-cardamom-tented-camp-travel-around rondreis-thailand-cambodja-paradise-beach-resort-koh-kood-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Chiang Mai en terug vanaf Bangkok boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Hou er rekening mee dat dag 1 van deze rondreis de aankomstdag in Thailand is. Vertrek een dag eerder vanuit Nederland.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Sri Lanka is de uitstoot gemiddeld 2.63 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

De transfer bij aankomst op Chiang Mai airport is inbegrepen als je je vlucht via Travel Around geboekt hebt, of wanneer je op hetzelfde moment aankomt. Heb je een afwijkende vlucht? Geen probleem. Zorg dat je op dag 1 gedurende de dag arriveert. Het hotel ligt dichtbij de airport van Chiang Mai. Je kunt met een ‘song taew’ naar het hotel. Je kunt inchecken vanaf 14.00 uur in het hotel (eerder aankomen is geen probleem). Op de laatste dag reizen we gezamenlijk naar de airport van Bangkok. Hier arriveer je omstreeks 16.00 uur op dag 17. Zorg ervoor dat je terugreis pas aan het einde van de avond of na middernacht plaatsvindt.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met een eigen airconditioned (mini)bus met chauffeur. De grootte van de bus is afhankelijk van de groepsgrootte. Tussen Chiang Mai en Bangkok reizen we per nachttrein.

rondreis-thailand-tuktuk-travel-around rondreis-thailand-trein-bangkok-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze Thailand & Cambodja rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata in Chiang Mai en de einddata in Bangkok. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Chiang Mai. Je vlucht zal een dag eerder vanuit Europa vertrekken. Aan het einde van je reis arriveer je einde van de middag op Bangkok airport. Vlieg ’s avonds of na middernacht terug, dus de volgende dag.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 15% voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

 

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.