15-daagse jongeren rondreis Thailand

Van Noord naar Zuid vol avontuur, gezelligheid, inspanning en ontspanning

De perfecte rondreis als je nog nooit in Thailand bent geweest! We starten in het noorden in Chiang Mai. Nadat we kennis hebben gemaakt met het lekkere lokale eten maken we een tweedaagse trekking naar Ban Mae Sa Mai. Hier overnachten bij een Hmong community, een totaal andere wereld dan wij gewend zijn. Wanneer we weer in de bewoonde wereld, waar we ’s avonds op de nachttrein stappen en zuidwaarts reizen. Na een gezellige nacht in de trein komen we uit bij een drijvend hotel op de River Kwai, een bijzondere plek om te overnachten. Frisse douche nodig? De Erawan watervallen zijn om de hoek! In de hoofdstad Bangkok leren we de stad kennen door de ogen van een local. We verplaatsen ons per skytrain, boot, bus en tuktuk. Ons hotel ligt om de hoek bij de backpackersstraat Khao San Road, dus een feestje gaan we zeker vieren. Vol indrukken van de drukke stad stappen we weer op de nachttrein, naar het zuiden! We komen uit in Khao Sok National Park, één van de mooiste plekjes van Thailand. Hier kun je met een mahout een olifant verzorgen en wassen in de rivier, maar ook een boottocht en trekking maken in een waanzinnige omgeving. Deze rondreis Thailand sluiten we af op het paradijselijke eiland Koh Phangan. It’s time to party!


Overzicht & Inbegrepen

18-30 jaar
Groepsgrootte: min: 6 – max 18 personen
Lokale Thaise tourguide
14x overnachting in hotels, homestay, ecolodge en nachttrein
Keuze uit 2-persoonskamers of je eigen privë kamer
12x Ontbijt, 2x lunch en 1x diner
Vervoer per minibus + nachttrein (Chiang Mai – Bangkok + Bangkok – Surat Thani)
 • 2-daagse trekking Ban Mae Sa Mai
 • Alle genoemde inbegrepen excursies en activiteiten
 • Entreegelden bij inbegrepen excursies
 • Compensatie van CO2 uitstoot voor je rondreis

Vooraf bij te boeken

 • Vliegreis Amsterdam – Chiang Mai / Bangkok - Amsterdam
 • Reis-/annuleringsverzekering

Jullie #ThailandTravelAround momenten

Rondreis Thailand

Dag 1 t/m 2 | Chiang Mai (aankomst)

Dag 1: na een nachtvlucht en overstap in Bangkok arriveer je op de airport van Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Vanaf hier kun je makkelijk per ‘song taew’ naar het eerste hotel. ’s Middags om 14.00 uur kun je inchecken in het hotel, waarna je lekker kunt relaxen aan het zwembad. ’s Avonds is het leuk om naar de night bazaar te gaan en lokaal streetfood te proeven. Jij hebt toch ook uitgekeken naar het heerlijke Thaise eten?

Dag 2: na je eerste nacht in Thailand kun je vandaag op je gemakje Chiang Mai verkennen. Dit is een relaxte stad in het noorden van Thailand, een ideale startlocatie van je rondreis. In Chiang Mai en omgeving zijn tal van mogelijkheden. Je kunt door de ommuurde binnenstad ronddwalen of de volledige dag meedraaien op het olifanten opvangproject ChangChill, waar op een goede manier met olifanten omgegaan wordt (optioneel). ’s Avonds kun je mee met de Samlor Foodie tour (optioneel). De Samlor is een traditionele fietstaxi, vaak bestuurd door oude mannetjes. Deze dreigen uit het straatbeeld te verdwijnen door de opkomst van de (vervuilende) tuktuks. Door met een Samlor op excursie te gaan blijven deze driewiel-fietstaxi’s behouden in het straatbeeld en zorg je voor inkomsten voor deze oude mannetjes. We gaan met Samlors op zoek naar de lekkerste Aziatische maaltijden en snacks, zowel Thais als oorspronkelijk uit omliggende landen. We proeven niet alleen, maar horen ook het verhaal erachter. Om je vingers bij af te likken!

Chiang Mai (aankomst)
Chiang Mai (aankomst)

Overzicht & Inbegrepen

2x overnachting in een hotel met zwembad (twin of singlekamer). Inchecken mogelijk vanaf 14.00 uur
Ontbijt op dag 2

Bij te boeken

ChangChill olifanten ca. € 60
Samlor Foodie Tour ca. € 35Dag 3 t/m 4 | Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)

Dag 3: vanmorgen staan we voor zonsopkomst op. We gaan allereerst naar de Wat Doi Suthep tempel voordat de dagjestoeristen daar komen. Geniet van een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Vervolgens gaan we naar het Hmong dorpje Doi Pui, waar de bewoners vroeger leefden van opiumteelt. Nu zorgt toerisme voor de inkomsten. In dit dorpje ontmoeten we onze Hmong trekkingsgids, waarna we beginnen aan de hike van ongeveer 5 uur. We lopen door de bossen naar de top, waar we een voetstap van Boeddha zien en waar we kunnen genieten van spectaculair uitzicht. ’s Middags arriveren we in Ban Mae Sa Mai, een afgelegen Hmong dorp met de grootste Hmong community, waar nauwelijks toeristen komen. De komende nacht zijn wij hier te gast! We dompelen ons onder in de lokale cultuur en gebruiken. Je kan helpen met het verzamelen van groente voor ons diner en met koken. Probeer maar met handen en voeten te communiceren met de inwoners. We brengen de nacht door in een homestay in het dorp. Een bijzondere ervaring!

Dag 4: we worden vanmorgen vanzelf vroeg wakker. Na een lokaal ontbijt zijn we klaar voor de tweede dag van onze trekking. Rondom Ban Mae Sa Mai zijn diverse interessante plekken om naartoe te lopen. Bij het Royal Project leren we meer over het kleinschalige toerisme wat hier opgezet is met steun van de koninklijke familie en bij het Forru reforestation project zien we dat hier positieve ontwikkelingen zijn, met als doel de leefomgeving en de Hmong cultuur in stand te houden. Ons bezoek hier draagt daar ook aan bij! Nadat we geluncht hebben in het dorp nemen we afscheid van onze nieuwe vrienden en keren we terug naar Chiang Mai, waar we ons lekker kunnen opfrissen.

 

Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)
Ban Mae Sa Mai (2-daagse trekking)

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in homestay (gedeelde kamers) + 1x overnachting in hotel in Chiang Mai
2x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
Bezoek aan Wat Doi Suthep tempel
Trekking naar Ban Mae Sa Mai (5 uur)Dag 5 | Nachttrein naar Ayutthaya

Na het ontbijt in het hotel starten we een mooie fietstocht ten zuiden van Chiang Mai. Eenmaal buiten de stad fiets je in alle rust langs de Ping rivier, fruitplantages, rijstvelden, lokale marktjes en tempels waar geen toeristen komen. Onderweg maken we regelmatig een stop om alles te proeven wat langs de rivier groeit. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer door een vlak landschap, goed te doen voor iedereen. Je krijgt een goede indruk van het dagelijks leven van de gewone Thai, buiten de toeristische gebaande paden. Nadat we aan het einde van de middag weer terug zijn in Chiang Mai verruilen we onze fietsen voor de nachttrein naar Ayutthaya, een hele andere beleving. Met de nachttrein reizen in Thailand is een leuke manier om in contact te komen met locals. Met elkaar slapen we in 2e klasse slaapcouchettes. Op het ritme van ‘kedeng kedeng’ val je vanzelf in slaap.

Nachttrein naar Ayutthaya
Nachttrein naar Ayutthaya

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt
Fietstocht ten zuiden van Chiang Mai
Nachttrein van Lamphun naar Ayutthaya
Overnachting in de nachttrein in 2e klasse slaapcouchetteDag 6 | Kanchanaburi

’s Ochtends vroeg arriveert de nachttrein in Ayutthaya. Per minibus reizen we vervolgens naar Puthakien, waar we overstappen op een longtailboot. Na een korte vaart over de Kwai Noi River komen we uit bij ons drijvende hotel, waar we vannacht slapen. De overnachting hier is basic, maar sfeervol. Er is geen elektriciteit en geen warm water. Maar de kamers zijn mooi voorzien van een hangmat aan de waterkant. Vanaf je balkon kun je een verfrissende duik maken. Vanmiddag kunnen we een bezoek brengen aan de beruchte Brigde on the River Kwai, die tijdens de Japanse bezetting tijdens de 2e wereldoorlog door dwangarbeiders aangelegd is, met vele doden tot gevolg.

Kanchanaburi
Kanchanaburi

Overzicht & Inbegrepen

Transfer naar drijvend hotel in Kanchanaburi
Overnachting in drijvend hotel (twin of singlekamer)Dag 7 t/m 8 | Bangkok

Dag 7: na deze ‘drijvende’ nacht varen we terug naar Puhakien om vervolgens naar de Erawan watervallen te rijden. Dit zijn de mooiste watervallen van Thailand. Je kunt hier naar de top van de watervallen klimmen. De watervallen hebben in totaal 7 niveaus en het duurt anderhalf uur om helemaal boven te komen. Het is heerlijk om een natuurlijke glijbaan mee te pakken en te zwemmen in het kraakheldere water. Na een paar uur plezier in dit nationale park reizen we naar de hoofdstad Bangkok. We verblijven in een hotel in de buurt van Khao San Road. Je zult meteen merken dat Bangkok een grote en drukke stad is, maar het bruist er wel volop. ’s Avonds is het een aanrader om naar de bekende backpackersstraat Khao San Road te gaan. Hier kun je feesten tot in de late uurtjes. Houd je van live muziek? Een aanrader is het blues café op loopafstand van ons hotel.

Dag 8: Bij Travel Around geloven we dat het ontdekken van een stad op een lokale manier leuker is dan de populaire en te drukke highlights af te vinken van je bucketlist. Vandaag nemen we je mee op een Bangkok like a local excursie. Een local laat ons zijn/haar stad zien op een manier hoe locals zich door de stad bewegen, gebruik makend van de Skytrain, canal boot, Chao Praya express boot en natuurlijk tuktuks. We komen op plekken die de meeste toeristen overslaan en belanden op een food court waar je moeite zult hebben met het uitkiezen van je eigen lokale lunch (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag, als we terug zijn in het hotel, heb je een goede indruk gekregen van het leven in Bangkok.

Bangkok
Bangkok

Overzicht & Inbegrepen

Transfer Rivier Kwal via Erawan watervallen naar Bangkok
2x overnachting in een hotel (twin en singlekamer)
2x ontbijt
Bezoek aan Erawan watervallen
Bangkok like a local excursieDag 9 | Nachttrein naar Surat Thani

Vandaag heb je de gelegenheid om zelf de bekende highlights, zoals Grand Palace en Wat Pho te bekijken. Ook leuk is het om een fietstocht onder begeleiding van een lokale gids te doen. Je fietst door het dagelijks leven van de gewone Thai door achteraf wijkjes en Chinatown. ’s Avonds worden we naar het treinstation gebracht. Daar stappen we op de nachttrein naar Surat Thani. Ook tijdens deze treinreis overnachten we in slaapcouchettes in de 2e klasse.

Nachttrein naar Surat Thani
Nachttrein naar Surat Thani

Overzicht & Inbegrepen

Ontbijt
Nachttrein van Bangkok naar Surat Thani
Overnachting in de nachttrein in 2e klasse slaapcouchette

Bij te boeken

fietstocht in Bangkok ca. € 30Dag 10 t/m 11 | Khao Sok National Park

Dag 10: nadat we ’s ochtends aangekomen zijn op het treinstation van Surat Thani worden we naar een ecolodge, aan de rand van Khao Sok National Park gebracht. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht op de limestone bergtoppen bedekt met groene jungle. Niet zelden kun je hier kleurrijke vogels spotten. Er zijn meerdere activiteiten te ondernemen, zoals mountainbiken, bambooraften, kanoën, het verzorgen en het wassen van een olifant. Kies wat je wilt beleven!

Dag 11: optioneel staat de Cheow Lan Lake Trip op het programma. In het hart van Khao Sok National Park ligt het meer met limestone rotspunten omgeven door spitse bergtoppen. We maken een boottocht over het meer en genieten onderweg van de mooiste uitzichten. Hier kun je niet stoppen met het maken van foto’s. We komen uit bij de bekende Khao Sok floating bungalows, waar we lunchen. Hier kun je lekker zwemmen en kayakken. Wie wil kan mee op een hike door langs en door de rivierstroompjes de jungle in. Als je geluk hebt spot je hier nog gibbons! Hoe zwaar deze hike is, is afhankelijk van de regenval in de dagen ervoor. Bij droog weer is het eenvoudig, bij regenval is deze uitdagend. Schoenen die nat mogen worden zijn aan te raden!

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park

Overzicht & Inbegrepen

Transfer van Surat Thani naar Anurak Community Lodge
2x Overnachting in bungalow (twin of singlekamer)
Ontbijt op dag 11

Bij te boeken

Elephant Experience ca. € 40
Cheow Lan Lake Trip ca. € 60Dag 12 t/m 14 | Koh Phangan

Dag 12: na het ontbijt verlaten we Anurak Community Lodge. Per minibus reizen we naar de ferryterminal bij Surat Thani. Hier nemen we de highspeed ferry naar het tropische eiland Koh Phangan. Deze tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Na een transfer op het eiland komen we aan bij ons beachresort, waar we de komende dagen heerlijk kunnen genieten van het witte strand omzoomd met palmbomen. Ga met je voeten in het zand en pak een cocktail. Die heb je wel verdiend toch?

Dag 13: het eiland Koh Phangan is bekend door de Full Moon Party, de grootste beachparty ter wereld. Deze vindt elke maand plaats wanneer het volle maan is. Op Haad Rin Beach is het een drukte van belang, vooral ’s avonds en ’s nachts. Wie zin heeft in een goed strandfeest kan tot in de late uurtjes helemaal losgaan. Trakteer jezelf op een neon-outfit, schmink de gekste figuren op jouw of andermans lichaam en voorzie jezelf van een emmertje alcohol. Daarna ben je klaar voor een nacht vol muziek, dans en gekkigheid met je voeten in het zand.

Dag 14: nog één laatste stranddag op het eiland Koh Phangan. Als je op de Full Moon Party geweest bent wordt dit vast een uitbrakdag op het strand. Diegene die fris en fruitig zijn kunnen wat meer van het eiland gaan bekijken. Maak een hike over Bottle Beach trail of neem een bootje naar een ander strand van het eiland.

Koh Phangan
Koh Phangan

Overzicht & Inbegrepen

Transfer per minibus en ferry naar Koh Phangan
3x Overnachting in beachresort (twin of singlekamer)
3x ontbijtDag 15 | Bangkok Airport (einde reis)

Helaas komt de rondreis Thailand ten einde. Na een vroeg ontbijt is het tijd om Koh Phangan te verlaten. We stappen op de ferry naar het vaste land en vanaf daar volgt een transfer naar de airport van Bangkok. Hier komen we ca. 20.30 uur aan. Als je een eigen vlucht boekt, zorg dat je dan pas na middernacht terugvliegt (op dag 16). Rechtstreekse vluchten vertrekken meestal pas de volgende ochtend. Blijf je in Thailand, dan kun je eenvoudig met de Skytrain naar Bangkok reizen.

Bangkok Airport (einde reis)
Bangkok Airport (einde reis)

Overzicht & Inbegrepen

Per ferry en minibus naar Bangkok airport
OntbijtVerblijf

Tijdens deze rondreis Thailand verblijven we afwisselend in hotels, homestay, nachttrein en een eco-lodge. Deze afwisseling van verschillende accommodaties zorgt voor een extra mooie beleving van Thailand. Soms staat een accommodatie op een bijzondere plek of is de sfeer van een accommodatie uniek. Het verblijf tijdens deze rondreis is soms basic, maar dat wisselen we af met meer comfort van een hotel. Daar kun je dan ook weer extra van genieten!

Kies de kamerindeling die bij je past

Bij het boeken van deze reis kun je kiezen voor een twin sharing of een singlekamer (tegen een meerprijs). Boek je deze reis alleen en je kiest voor een twin sharing kamer, dan delen we je in met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Boek je samen met een vriend of vriendin, dan delen we je automatisch samen in op een kamer.

Heb je liever je eigen kamer tijdens deze rondreis Thailand? Boek dan een singlekamer. Je hebt dan op de plekken waarbij dat aangegeven staat de garantie op een eigen kamer. In homestays is het niet mogelijk om een eigen kamer te krijgen. Op sommige plekken, zoals in het hotel in Bangkok, is het afhankelijk van de beschikbaarheid of we je een eigen kamer kunnen bevestigen.

Hotels, homestay, nachttrein en eco-lodge

Tijdens deze rondreis Thailand verblijf je in de volgende accommodaties of vergelijkbaar:

 • Chiang Mai: Chiang Mai Gate hotel
 • Ban Mae Sa Mai: village homestay
 • Kanchanaburi: River Kwai Jungle Rafts of Home Phutoey
 • Bangkok:  Centra by Centara hotel Bangkok
 • Khao Sok: The Cliff & River Jungle Resort
 • Koh Pha Ngan: Sunrise Resort

rondreis-thailand-zwembad-travel-around

Vervoer

Vliegtickets

Het vliegticket is niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ervoor kiezen om deze bij te boeken, maar je mag ook zelf je vlucht naar Chiang Mai en terug vanaf Bangkok boeken. Wel zo handig als je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt. Boek je vlucht wel pas als de reis vertrekgarantie heeft. We publiceren het vluchtschema wat we aanhouden voor de groep op deze pagina, zodra de vluchtgegevens bekend zijn (in de regel vlak nadat de reis vertrekgarantie heeft gekregen).

Hou er rekening mee dat dag 1 van deze rondreis de aankomstdag in Thailand is. Vertrek een dag eerder vanuit Nederland.

Wij vinden het belangrijk zorgvuldig om te gaan met vliegreizen. Wij kiezen dan ook voor vluchten die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Wil je weten waar wij op letten? Lees meer over zo duurzaam mogelijk vliegen!
Wanneer je je vlucht via Travel Around boekt dan is je vlucht inclusief compensatie van de CO2 uitstoot. Voor een vlucht naar Sri Lanka is de uitstoot gemiddeld 2.63 ton CO2 (en andere broeikasgassen).

Boek je jouw eigen vlucht, dan kun je er zelf voor kiezen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan via Travel Around. Wij werken samen met o.a. Forest Healing Foundation in Sri Lanka en Back to Nature Foundation in Kenia. Je CO2 compensatie wordt gedoneerd aan deze projecten. Lees hier meer over deze samenwerkingen.

Transfers

De transfer bij aankomst op Chiang Mai airport is inbegrepen als je je vlucht via Travel Around geboekt hebt, of wanneer je op hetzelfde moment aankomt. Heb je een afwijkende vlucht? Geen probleem. Zorg dat je op dag 1 gedurende de dag arriveert. Het hotel ligt dichtbij de airport van Chiang Mai. Je kunt met een ‘song taew’ naar het hotel. Je kunt inchecken vanaf 14.00 uur in het hotel (eerder aankomen is geen probleem). Op de laatste dag reizen we gezamenlijk naar de airport van Bangkok. Hier arriveer je omstreeks 20.30 uur op dag 15. Zorg ervoor dat je terugreis pas na middernacht plaatsvindt.

Vervoer ter plaatse

De rondreis vindt grotendeels plaats met een eigen airconditioned (mini)bus met chauffeur. De grootte van de bus is afhankelijk van de groepsgrootte. Tussen Chiang Mai en Ayuthaya en tussen Bangkok en Surat Thani reizen we per nachttrein. Naar Koh Pha Ngan varen we per express ferry.

rondreis-thailand-tuktuk-travel-around rondreis-thailand-trein-bangkok-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze Thailand rondreis organiseren we meerdere keren per jaar. Hieronder vind je de aankomstdata in Chiang Mai en de einddata in Bangkok. Als je zelf je vlucht boekt, zorg er dan voor dat je op de genoemde dag aankomt in Chiang Mai. Je vlucht zal een dag eerder vanuit Europa vertrekken. Aan het einde van je reis arriveer je ’s avonds op Bangkok airport. Vlieg na middernacht terug, dus de volgende dag.

Bij boeking van de reis vragen we je om een aanbetaling van € 15% voor de rondreis + eventueel de kosten van je vlucht en de afgesloten reis/annuleringsverzekering. Je ontvangt een betaalverzoek nadat wij je boeking hebben gecontroleerd.

We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

 


Een pioniersreis is een nieuwe avontuurlijke reis in ons reisprogramma, waarbij nog niet alles volgens plan verloopt aangezien de reis nog in ontwikkeling is. We willen graag weten wat het beste bij onze reizigers past en hebben meer mogelijkheden het daarop aan te passen. Voor velen juist de reis van hun leven omdat het vaak het meest avontuurlijk is. Natuurlijk is een pioniersreis scherp geprijsd, omdat we graag ervaring op willen doen met dit nieuwe product. Jij kunt ons daarbij helpen. Tijdens de reis vragen we je regelmatig om feedback om de rondreis te verbeteren.